-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-08-22 16:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es nemaz nejūtos "feministe". nu tur labi, pirmkārt cilvēks ir cilvēks un tikai tad vīrietis vai sieviete. un tie abi ir līdzvērtīgi. bet ne vienlīdzīgi. jo dažādi. vīriešiem visbiežāk labāk sanāk tas un sievietēm šitas (nepavisam ne vienmēr, protams, protams).
bet tad, kad man pasaka kaut ko no sērijas "tev nepiestāv lamāties". vai tad, kad kādā video par dzemdībām vīrietis dzemdētājai saka "malacis, esmu apmierināts", tad gan es aizsviļos nelabās dusmās, goda vārds.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2016-08-22 19:56 (saite)
Es to zinu. Tiesi tādēļ saku, ka nevaru sevi nosaukt par feministi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mala
2016-08-22 20:16 (saite)
ā, ok :) a kā tu nonāc pie apstiprinājuma, ka ģenētika?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-08-22 20:37 (saite)
Es ļoti ceru neaizmirst uz šo atbildēt, kad nonākšu pie datora. No telefona negribu tik potenciāli gari bakstīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mala
2016-08-22 23:47 (saite)
ok. vēl tikai piebildīšu, ka feminisms neuzskata, ka nav nekādu ģenēt balstītu spēju atšķirību, bet gan, ka 'viņiem sanāk labāk' bieži nav pietiekams arguments. Un uzsvars uz to, ka tās lietas, kas ģenētiski ir 'sieviešu' ir līdzvērtīgas 'vīriešu' lietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-08-23 12:14 (saite)
nu redzi. es absolūti piekrītu par līdzvērtību (tāpat kā dažādu rasu, īpašību, orientāciju utt utt līdzvērtību). bet, tai pat laikā, domāju, ka cilvēkam jādara tas, kas viņam sanāk labāk (protams, ar nosacījumu, ka viņam tas arī patīk labāk).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mala
2016-08-23 15:39 (saite)
nuja

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-08-23 12:20 (saite)
es neesmu lasījusi pētījumus un ne mazākajā mērā neuzskatu savu viedokli šajā jautājumā par kaut cik... "viedoklīgu" (vai labāku par citiem), bet, tai pat laikā, uzskatu, ka man kā personai ir tiesības uz sev tuvākā viedokļa pārstāvēšanu, hehe.
un, lūk. manuprāt vīriešu un sieviešu atšķirības lielā mērā nosaka hormoni. t.i. dzimumatšķirību dēļ tiem ir katram dzimumam raksturīgs hormonu balanss. un, protams, kādai sievietei vīŗiešu hormonu var būt vairāk kā kādam vīrietim. mēs visi esam ļoti dažādi. bet vairumā gadījumu hormonu balanss ir tāds kāds tas ir un tas, kopā ar noteiktām fizioloģiskām atšķirībām, manuprāt, arī ir tas, kas padara mttūs atšķirīgus. vīriešus no sievietēm.
protams, ļoti liela nozīme ir sociālajai videi, audzināšānai utt utt, bet es nudien neticu, ka TIK liela, kā brīžiem tiek apgalvots. piemēram, manas meitas interese par kosmētiku un pucēšanos nudien nav nošpikota no manis vai kāda radinieka, jo rados nekas tāds nenotiek. bet manas māsas jaunākā dēla pārākā interese par traktoriem nav īsti no ģimenes, jo nevienam citam viņās dēlam traktori nemaz neinteresē, kā arī neviens radinieks nav traktorists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mala
2016-08-23 15:42 (saite)
par hormoniem protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2016-08-23 17:53 (saite)
Hormoni, protams, atšķiras, bet tie ļoti krasi atšķiras arī sievietēm pirms menopauzes un pēc. Tad sievietes pēc menopauzes vairs nav sievietes un nemāk gludināt? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2016-08-23 19:52 (saite)
bet dārziņā? bet multenēs? citur apkārt sabiedrībā (uz ielas, veikalā utt.)? nav jau tā, ka bērns saskaras tikai ar tevi vai radiniekiem. ja interese par kosmētiku un pucēšanos ir saistīta ar hormoniem, tad kā tu izskaidro tās daudzās sievietes, kam šāda interese nav? (tostarp savu intereses trūkumu par to)
(piebildīšu, ka nepiekasos un necenšos panākt, lai tu mainītu domas - man vienkārši ļoti interesanta sāka šķist tava domu gaita, cenšos izprast)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2016-08-23 22:37 (saite)
Starp citu, jau dārziņā tieši var redzēt, ka tās... emmm, specifiskās intereses vairumam vienkārši ir, tur neko nevajag veicināt vai mākslīgi uzspiest. Protams, dažādās intensitātes pakāpēs, un dažiem nav vispār. Cilvēki vispār nav vienādi, paldies dievam. Bet mans dēls, piemēram, vienkārši dievina visa veida vāģus un necieš pārģērbšanos, man atliek tikai blisināt acis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2016-08-24 10:44 (saite)
Es saku vēlreiz, stāsts (šobrīd) nav par to, ka kāds kaut ko kādam veicinātu vai uzspiestu. Tur jau ir tā lieta. Es (iz)aicinu jūs padomāt par to, KĀPĒC mums ir šī spēcīgā pārliecība, ka noteiktas intereses "vienkārši ir". :) Parakties dziļāk. :)

Jūs ar ripp šajā gadījumā izejat no pamatpieņēmuma, ka vispār pastāv tādas kategorijas un kategorijām atbilstoša uzvedība. Un tas ir normāli. Cilvēkiem patīk un zināmā mērā ir nepieciešamas kategorijas. Pamēģināt domu eksperimentu un atteikties no šī pamatpieņēmuma - tas man bija viens no lielākajiem izaicinājumiem un paradigmas maiņām, ko piedzīvoju, studējot antropoloģiju. Nu, ka var palūkoties arī tā, ka pašas kategorijas ARĪ ir konstrukcija.

Labi, pietiks uzurpēt ripp komentārus. :) Šī vienkārši ir ārkārtīgi interesanta tēma, es aizrāvos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?