-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-01-03 00:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pēdējā laikā novēroju kādu parādību, kas saistīta ar aptiekām. šovakar dabūju dzirdēt, ka arī citi ir saskārušies ar ko līdzīgu. aptiekāri nemaz nav tik naski palīdzēt cilvēkam. respektīvi jā, viņi palīdz, bet sev izdevīgos veidos. un kļūst manāmi iepīkuši, ja klients grib kaut ko citu vai klientam izdevīgāku.
nesen bija jāpatērē zināmas pūles lai dabūtu krietni lētāko lielo zivju eļļas kapsulu iepakojumu. aptiekāre ļoti centās iesmērēt man vai nu mazos iepakojumus par augstu cenu, vai zemu koncentrāciju. kad beigās iztaujāju vai varētu, gan stiprākā koncentrācijā, gan lielākā burkā, ar galīgi skābu ģīmi atnesa man 2x lielāku iepakojumu, kas maksāja 16eur (2x mazāks iepakojums maksāja 10).
šodien, atkal, gribēju nopirkt gana platu plāksteri, lai nosedz visu bērna brūci. vai jums ir plāksteri? jā, esot, rāda uz parastajām kastītēm. bet vai ir tādi lielāki, no kā nogriezt? jā, ir, velk tādus kā bija padomjlaikos, brūnie, plāksnītēs, kas iepakotas papīrā. bet vai nav tādi baltie? ā... (kļūst īdzīgāka un vilcinās), nu jā.. ir ķirurģiskie. un izvelk 5m plākstera cenā 1eur par 1 metru. kur, pie velna, tu biji ātrāk. jāvelk ārā gandrīz vai ar knīpstangām.
pa to laiku mans garlaikotais bērns, kura māte nekādi nevar dabūt vajadzīgo plāsteri, izķeksē no attaisāma skapīša ziepes un atplēš tās vaļā. beigās panikā nopirku arī stulbās ziepes un satraukumā aizmirsām aptiekā ciemakukulim nopirkto saldējumu.

un cilvēki stāsta, ka šāda rīcība aptiekāriem ir gluži tipiska. gandrīz vai sajūta, ka aptiekāri cenšas neatpalikt no korumpētajiem valstsvīriem un pirmām kārtām rūpēties par jau tā nevāji pelnošo aptieku industriju, slaidi uzspļaujot uz cilvēkiem un nedodot tiem to, ko tie vēlas, bez cīņas vai vismaz dažiem iznīcinošiem skatieniem un vilcināšanās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nulle
2016-01-03 01:41 (saite)
Nauda valda pār pasauli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-01-03 14:39 (saite)
kautkā tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elina
2016-01-03 09:01 (saite)
es atkal nupat saskāros ar pretējo - iegāju aptiekā, prasu citramonu un aptiekāre uzreiz prasa "jums to lētāko, no Krievijas?"
Bet varbūt es vienkārši bomzīgi izskatījos :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-01-03 14:39 (saite)
varbūt laba aptiekāre? cerams, ka tādi vēl ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2016-01-03 09:49 (saite)
Ārprāts, sevišķi par ziepēm!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-01-03 14:38 (saite)
stulbi, jā. bet nu nevar teikt, ka es to bērnu nesaprastu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2016-01-03 10:52 (saite)
Iespējams, viņiem alga piesieta pie tā, cik ietirgots. Mana pieredze arī vēsta, ka vispirms mēģinās pārdot dārgāko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-01-03 14:35 (saite)
nez, kā lai to noskaidro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2016-01-03 11:27 (saite)
Kā kurā aptiekā. Man pieredze gan tā, gan otrādi. Bet parasti zinu precīzi, ko gribu, un tieši to arī uzreiz prasu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-01-03 14:35 (saite)
es ik pa brīdim pērku kko jaunu. plus arī ja zina ko grib, tāpat reizēm nav viegli to izprasīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nord
2016-01-03 14:36 (saite)
Tam ir divi iemesli, kas darbojas atsevišķi vai abi reizē:

- aptieku tīkli uzliek par pienākumu darbiniekiem konkrētās sit. piedāvāt 'pirmās izvēles' preces, tad otrās utt, strādājot pēc algoritma, kas nav darbinieka izvēles pasākums, par kura izpildi būs bonusi, bet uzlikts par pienākumu, par kura neizpildi (viņus pārbauda firmas podstavnie klienti- vai pirms iedot to un to, tiek piedāvāts tas un šitas) draud sodi. Farmaceiti pret to cīnās, nevis ar kaifu izpilda, jo tas degradē profesiju, bet tīklu īpašniekiem ir iespēja to likumīgi praktizēt un prasīt.

- farmaceits neprot lasīt domas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-01-03 14:45 (saite)
kā lai cīnās pret pirmo? saskaņā ar šo sanāk, ka gan pircēji, gan aptiekāri ir aptieku ķēžu ķīlnieki.
par otro. tas ir skaidrs, bet, kad es jautāju "kādi jums ir plāksteri", gribu redzēt piedāvājumu, nevis mazu daļu no tā. plus, lūdzot zivju eļļu lielā pakā un lielā koncentrācijā imho ir skaidrs, ka tas ir tirši tas ko vēlos. un nez, vai tas ir iemesls krietni sapīkt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nord
2016-01-03 14:55 (saite)
Nezinu kā lai cīnās pret pirmo, pēdējo desmit gadu laikā aptiekas ir pārvērstas par kkādām drogām, kuru īpašnieki vēlās ar katru gadu divkāršot peļņu, pārvēršot farmaceitus par agresīviem pārdevējiem (uzliekot, piem. gada apgrozijuma plānu), kas pilnīgi nav tas, ko viņi ir vēlējušies darīt, valsts no savas puses pret to necīnās, bet uzliek vnk farmaceitiem savas prasības (sniegt med. konsultācijas utt), kas arī nav tas, kas viņiem ir jādara. Mana māte pēc 25 gadiem darba aptiekā, pēdējos gadus pavadīja nepārtrauktos konfliktos ar vadību, beigās sāka slimot un aizgāja no nozares. Baigā černuha ir tās aptiekumaksimas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2016-01-03 23:48 (saite)
nu nezinu, mums ciema aptiekā ir otrādi, bet te jau lauki un nav ķēdes

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?