-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-10-13 23:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šodien piedzīvoju to pazemojošo "prieka" brīdi, kas saucas "meistarojam visi kopā kaut ko no rudens veltēm". es saprotu, ka citiem patīk, bet es pati tieku tam cauri tikai tādēļ, ka zinu, citādi nevar. tad es saņemos un daru.
taisījām* bruņurupuci. jēj.

*es nemaz nesaprotu, kādēļ jāizliekas, ka tas ir kopdarbs ar bērniem, visi vecāki taisīja visu paši, a. sakumā šo to padeva, tad šo to piesprauda, bet viņai apnika ļoti drīz


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]usne
2015-10-13 23:32 (saite)
kāpēc to nevar ignorēt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-13 23:37 (saite)
tādēļ, ka es negribu paskaidrot a., kādēļ visi paliek, bet viņai jābrauc prom. un negribu skaidroties ar audzinātājām. melot arī negribu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2015-10-13 23:41 (saite)
vispār jau dažkārt tās ir apzinātas metodes, lai piepsiestu vecākus pavadīt laiku kopā ar bērnu, bet parasti tiek pielietotas skolā, kur kopā ar tēti vai mammu jāipilda svešvalodas uzdevums: videorecepte utt.
bērnudārzā tam neredzu pamatojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-13 23:42 (saite)
man šķiet, viņiem šķiet, ka tā taču vajag un ir taču tik jauki.
vispār mums ir paveicies ar vecākiem, visi ir samērā ok un es neiebilstu pret kopējiem pasākumiem (ekskursija uz tērveti pavasarī bija visai jauka), bet šitā ķimerēšana mani iedzen šausmās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aktrise
2015-10-14 09:28 (saite)
manuprāt, arī bērnudārzā mērķis arī ir piespiest bērnus kaut ko padarīt kopā ar bērniem, un man patiešām šie uzdevumi nešķiet tik stulbi.. protams, ka lielu daļu izdara vecāki, bet var piedomāt, kā bērnu iesaistīt, kā arī neizvēlēties kaut ko ārkārtīgi sarežģītu un laikietilpīgu, jo tad bērnam, protams, apniks. mēs arī šogad dabūjām dārziņā šo uzdevumu pirmo reizi, sākumā sabesījos par senilumu, bet beigās tas tiešām izdevās par cool pasākumu - viņa pati izdomāja, ko taisīsim, tad pēc tam tirgū kopīgi izvēlējāmies dārzeņus, noskaidrojām, kā to sauc, kur un kā tie aug, un mājās, lai gan viņa vairāk vēroja to procesu, jutās ļoti svarīga savā līdzdalībā un pēc tam bija lepna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-14 11:57 (saite)
jā, es nožēloju, ka laicīgi neiedomājos kopā izvēlēties "taisāmo". bet centos izvēlēties prēc principa "ir gana vienkāršs, lai viņa var piedalīties un viņai patiks". un viņa bija priecīga par to bruņurupuci.
tiesa jau ir, to var saskatīt arī no bērna pozīcijas - vecāki atnāk pie bērna uz dārziņu, kur viņi parasti nekad nav un viņi var darīt kko kopā. reizēs, kad man nav nekas jāķimerē, es arī esmu priecīga :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aktrise
2015-10-14 12:26 (saite)
ā, jūs to pat darījāt tur uz vietas? mums ļāva mājās. bet jā, man liekas, ka šīs ir nodarbes, ko vecāki ar bērniem mājās nedara gluži katru dienu, nu varbūt tikai pašas apzinīgākās montessori mammas, kuras nepārtraukti domā saviem bērniem radošās izklaides a la atdalīt zirņus no pupām, tāpēc man tas liekas tomēr vērtīgi. varbūt mēģini uz to paskatīties tā, ka nav nozīme, ko un cik skaisti jūs tur sataisīsiet, bet, ka vispār darāt kaut ko kopā, kas nav tik ikdienišķs, tieši šīs lietas jau pēc tam visvairāk paliek atmiņā bērniem :)

bet zeķes es neadīšu skolā - es to gluži vienkārši nemāku un tas gan ir jāmācās pašam daŗit, nevis "kopā ar mammu" :DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aktrise
2015-10-14 12:28 (saite)
bāc, bet es pārlasīju to savu vakardienas komentāru - es biju nedaudz iereibusi, un tur ir miljons pārrakstīšanās. "piespiest bērnus kaut ko darīt kopā ar bērniem" :D nu, jūs sapratāt, ja..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2015-10-13 23:34 (saite)
Viņi tevi gatavo zeķu adīšanai meitas vietā :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-13 23:37 (saite)
vai ne. un pilnīgi nav jēgas teikt, ka negribās. viņi nav spējīgi to saprast.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2015-10-14 11:53 (saite)
bet mazmurkšķis šo peli
https://www.youtube.com/watch?v=WBmbIiIVGso
uztaisīja pilnīgi pats

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-14 12:00 (saite)
forši :) baigi advancētā griešana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2015-10-14 20:25 (saite)
Lūk, šis ir tas, ko zviedru mamma nekad, nekad nedarītu :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?