readme.txt

Epopeja ar smaržām

Epopeja ar smaržām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Starp citu, par to uzcenojumu kosmētikai, par ko tagad masu medijos ir cepiens - lūk, iz manas smaržu meklētāja pieredzes:
Objekts: smarža Lanvin Jeanne 50ml
Cena dažādās tirdzniecības vietās:
1) Kolonnā = 36,90 Ls
2) Lidostas tax-free zonā = 25 Ls
3) Fragrancex.com = 17 Ls

Starp citu, man likās, ka Duglass un Kolonna ir cenu ziņā pa lielam tas pats, bet nē - Duglasā 30ml = 30 Ls, bet Kolonna 30ml = 28 Ls. Starpība it kā nav graujoša, taču par tiem 2 latiem es vēl barčikā varu glāzi vīna paņemt, lai apmazgātu pirkumu.

Protams, grūti salīdzināt ASV lielapjoma interneta veikalu ar tradicionālo veikalu, taču, mīlīši, tā starpība ir kliedzoša. Varbūt, ja tās cenas būtu piezemētākas, es apdomātu opciju iepirkties tepat un dabūt kāroto uzreiz, nevis pasūtīt netā un gaidīt savas smaržas 3 mēnešus dēļ sasodīta vulkāna.

Kāda ir jūsu pieredze/emocijas - vai labāk ir samaksāt mazāk (nu, kādas nieka divas reizes) un gaidīt x periodu, zinot, ka prece var arī nepienākt un pazaudēt visu naudu, vai arī pirkt uzreiz, neskatoties uz lielo cenu starpību?
  • kāpēc var nepienākt?
    un ar smaržām tu tak laicīgi redzi, ka sāk beigites,tā ka pasūtīt 100%
    es gan parasti izdīcu dāvanā
    • Manā gadījumā es jau sen biju atmetusi ar roku, ka atnāks un naudu norakstījusi zaudējumos, jo pasūtīju 4. aprīlī, bet pienāca viņas vakar - 29. jūnijā :D Vienmēr jau ir risks, ka var nepienākt - 100% garantiju nedod neviens veikals un atbildību, protams, arī neuzņemas :)
  • draudzene nesen iepirka vairākas smaržas, no kurām vairākas maksāja ~10ls, kamēr kolonnā ~40ls
  • as a rule es iepērkos lidostas veikalos, jo man vajadzīgā kosmētika/smaržas būtiski nemainās.
    bet kur tu biji agrāk ar rīgas veikalu salīdzinājumu? :) man bija problēma, kur iet pirkt kanebo tušu: http://klab.lv/community/istaba/80371.html, tā arī iegāju pirmajā duglasā pa ceļam (tipa paskatīties cenu) un nopirku.
    • Tā kā lidoju es kādas 2 reizes gadā, tad es nevaru tik ilgi gaidīt :D
      Nu jā, līdz es nesaskāros ar šo dilemmu - kur pirkt - nebiju pievērsusi uzmanību LV veikalu piedāvājumam :))
  • Tātad - es pērku smaržas cheapsmells.com Nesanāk tik lēti kā fragrancex.com, bet ir fair enough, ja interesē kāds no ik nedēļas special offer - piemēram, pagājušo nedēļ Nopirku Elizabeth Arden - Meditteraean 50 ml ar visu sūtīšanu pa 13 LVL, kamēr Kolonnā šīs smaržas maksā LVL 45.

    No čīpiem smaržas nāk 4-9 dienu laikā un nevienu reizi neesmu nošāvusi greizi :) Īpašie piedāvājumi mainās katru otrdienu.

    Fragrancex ir lēti, bet neiesaku, jo zināmas dāmas jau 3 mēnesi no viņiem gaida smaržas, problēma, ka viņi izmantot kaut kādu pagrīdas/dīvaino sūtīšanas servisu, kas rezultējas tajā, ka šķiet, ka viņi ar kājām nes. Daudz labāk iesaku to augstāk minēto saitu, jo viņi bāzējas uz salas pie UK un izmanto 1. prioritātes Royal Air mail. Sūtīšana sanāk 2-3 paundi, bet tas atkarīgs no svara. Es gribēju šonedēļ pasūtīt Bvlgari Notte, bet nepaņēmu, jo tā pudele sver daudz, tādēļ par sūtīšanu sanāk kādi 4 paundi. Kaut kā tā.
    • Jes, es arī esmu uzķērusies uz viņu vilinošajiem special offeriem :))
      Ā, un paldies par konkrētu nedēļas dienu, jo es tā uzreiz nevarēju saprast, cik tad bieži viņi kaut ko offero :)
      To savu Jeanne smaržiņu es arī gribēju sūtīt no kaut kurienes, kas ir UK, bet vienīgie, kam viņa bija, bija fragrancex. Lai gan vari savas dāmas iepriecināt - pēc 3 mēnešu gaidīšanas ir vēl cerība, ka atnāks :D

      No čīpiem es arī šampūnu un balzāmu sūtīju - viss ļoti labi atnāca. Tur gan pašam baigi jākalkulē līdzi, kad kas beigsies, ja grib tikai tā iepirkties :D
      • UK bāzējas arī feelunique.com, kam ir bezmaksas piegāde. Esmu dzirdejusi baumas, ka strawberry.net bāzējas Zviedrijā, taču viena čiksa no viņiem dabūja paku ar Ķīnas zīmogu virsū, tā kā - hū nouz. Es no fragrancex arī pasūtīju, vēl gaidu :) Vienīgais labumiņš, ka visi disputes beidzas par labu klientam caur paypal, visas dāmas jau naudu ir dabūjušas atpakaļ :D Tā kā droši vien smaržas arī bez maksas dabūs. Man ir tāds pieņēmums - ko man nevar 2 mēnešu laikā atsūtīt, to es dabūju par brīvu :DD
        • Hmm, a starp citu, vai paypalam nebija kāds tur nebūt noilgums, pēc kura dispute vairs nevarēja ierosināt? 90 dienas, vai?
          • 40 dienu laikā ir jāierosina dispute (45), es ierosinu 40 dienā, man tāds štuks. Tad ir 20 dienas laika, lai to pārvērstu par claim. Es pagaidu dienas 15, ja nav piegādās, lieku uz claim, 3 dienu laikā nauda ir atpakaļ manā kontā.
            • Oo, nais :)) Tagad zināšu.
              Šoreiz es aprobežojos ar vēstuli viņiem, uz kuru, protams, atbildēja, ka ir izsūtīts - gaidi. Un viss.
              Pieņemu, ka vulkāna dēļ viņiem varētu būt vērā ņemami zaudējumi :D
    • jā, es arī esmu par cheapsmells.com - cenas starpība ar LV veikaliem tik un tā sanāk ievērojama, turklāt vienas manas mīļākās smaržas nemaz šeit LV nekur neesmu manījusi.
      • Smaržu addiktiem varu ieteikt arī fragrantica.com, tur gan smaržas dabūt nevar, bet tur ir fantastiska smaržu/reto smaržu/vintage smaržu datu bāze ar lietotāju atsauksmēm, kas tīri labi palīdz "aklajiem" pirkumiem :) Man vismaz sanāk, ka special offers mani "ierauj sevī" un es gribu pasūtīt kaut ko tādu, ko nekad neesmu pat dzīvē apskatījusi/pasmaržojusi :)
      • Mhm, Latvijas veikalos es aizeju izošņāt, kas man patīk un tad meklēju internetos :D
    • arī esmu tur iepirkusies un esmu apmierināta, pēc 2 nedēļām saņēmu bez problēmām.

      pirku Calvin Klein Eternity for Women Summer 2009 100ml
      £28.75 (kopā ar piegādi) (no kartes noņēma 23.89 Ls)

      Kolonnas mājas lapā tādas smaržas gan nav, bet parastā CALVIN KLEIN ETERNITY Eternity 30 ml LVL 30,00

      starpība acīmredzama...
  • Es uz dārgo kosmētiku nepavelkos, bet smaržām gan... kad pienāca brīdis, kad Elizabeth Arden 'Green Tea' neviens vairs nedāvināja, cheapsmells nopirku superlēti :)
    • Hmm, tu neesi pirmā, no kā dzirdu labas atsauksmes par Green Tea - būs jāaiziet paostīt :))
      • man arī ļoti patika, tikai ātri viņas izgaro, tāpēc vēl ātrāk iztērējās pudelīte
        • Par to izgarošanu taisnība, diemžēl. Bet labs efekts, ja iepūš matos un tad uzlīst lietus, jo viņas nez kāpēc ūdenī "aktivizējas" :) Es jau pāris gadus lietoju, tādas citrusīgas. Gan jau atrastos vēl daudz smaržu, kas patīk, bet nekad neesmu saņēmusies meklēt...
  • atlieku pirkumu un gaidu ellīgas atlaides :)

    un vispār, manas mīļākās smaržas katru gadu ir citas. vienīgi miranda no fragonard vēl joprojām sirdij mīļa, bet to tikai francijā var dabūt.
  • es ar par cheapsmells. Sūtīju gan Kanebo tonējošo fluīdu un nez kāpēc beigās sanāca tik par latu lētāk kā douglasā.

    Taču uz smaržām jau sen tur lūkojos ar kārām acīm..un plānoju kaut kad pasūtīt.
  • Es šodien nopietni pārdomāju iespēju zeķbikses turpmāk pasūtīt Internetā.
  • pārsvarā pasūtu ebay, vienīgi iepriekš kārtīgi apskatu, kāds pārdevējs. latvijas parfīma veikalos cenšos neiepirkties (kaut vai iepriekšminēto cenu dēļ).
Powered by Sviesta Ciba