rediiss ([info]rediiss) rakstīja,
@ 2013-02-25 11:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
smalkums

snobs no manis nesanāk. man narvīša kafija garšo labāk kā costas. vismaz tās, kas pie kantora. un kruasāns tai costā nav nekāds kruasāns. radziņš tas ir nevis kruasāns. vārdsakot, esmu vīlusies sevī.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2013-02-25 11:09 (saite)
Latvijā nekur nevar dabūt kruasānus šī vārda vispārpieņemtajā izpratnē, bet Kostā tik tiešām viņiem ir īpaši nelāga cenas/veiktspējas attiecība.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2013-02-25 11:17 (saite)
Viesnīcā "Valdemārs" reiz gadījās ēst satriecoši labu kruasānu, tā ka VIŅI IR. Pieejamību plašākās tautas masās neesmu pētījusi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rediiss
2013-02-25 12:14 (saite)
man vienreiz jāsaņemas apēst oriģinālo kruasānu. man ir komplekss, kura dēļ to līdz šim vēl neesmu izdarījusi. man liekas, ka par mani smiesies: "hāhā, tūristi! rekā, stum vaigos mūsu "nacionālo" ēdienu!"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2013-02-25 12:53 (saite)
Neuztraucies. Smiesies, protams, bet tā ir neatņemama Francijas apskates sastāvdaļa.

Lai gan vispār varbūt pat nesmiesies. Dari šitā. Aizbrauc uz Franciju, noīrē mašīnu un agri no rīta brauc uz kaut kādu lielāku pilsētu cauri mazākam ciemam. Piestāj mazākajā ciemā pie ciema bulanžērijas/patisērijas, laimīgi iesoļo iekšā un ziņo ko tamlīdzīgu kā "Bon matān, madam (neaizmirsti nosaukt madam par madam vai msjē par msjē, franči vispār ir pretdabiski pieklājīgi). Že vudrē an kruasān, si vu plē!" It nemaz nav izslēgts, ka saņemsi īsteni sirsnīgu un neviltotu apkalpošanu.

(Un jā, protams, kruasāni tik tiešām ir nācionālais ēdiens, nevis kas tāds, kas izgudrots tūristu piesaistei. Franči viņus ēd pretdabiski daudz.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2013-02-25 13:53 (saite)
aha. šito ževudrē man māsa jau sen mēģināja iemācīt. taču nonākot pie letes, es spēju tikai bakstīt ar pirkstu vitrīnā. :D bet es mēģināšu vēlreiz. man laikam būs iespēja ēst svinīgo sieviešdienas kruasānu salīdzinoši mazā franču pilsētā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2013-02-25 12:18 (saite)
un kā tad ar franču bulanžēriju pie bastejkalna?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2013-02-25 12:54 (saite)
Vienā vārdā: nope.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nulle
2013-02-25 12:56 (saite)
tur man bija garšīgi un jauka pārdevēja

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2013-02-25 13:00 (saite)
vai ne. siera - šķiņķa - vislabākie!

/laikam snobs no manis nesanāks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nulle
2013-02-25 13:04 (saite)
tik sīki laikam nebaudīju, bet atceros "kruasānus". ja mēs runājam par vienu un to pašu, tas ir krustojumā pretī Bastejkalnam (otrā Basteja (Zigfrīda Annas tagad?) bulvāra pusē)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2013-02-25 14:20 (saite)
tas pats, mhm. iesaku nomēģināt. pat ja nav kruasāni, tad ellīgi garšīgi tik un tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nulle
2013-02-25 14:54 (saite)
ok!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?