ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2020-03-12 20:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sasmēlos šodien par pusaudžu pašnāvībām zinības un metodes. Nav tā, ka kaut ko radikāli jaunu uzzināju, bet nu ir jau labi ik pa laikam atsvaidzināt, kas notiek pašnāvību jomā. Bija daži krasi pretrunīgi semināri - viens, kurā pauda stipras šaubas par antidepresantu efektivitāti, norādot, ka tam jābūt pašam pēdējam risinājumam, un otrs, kas atsaucās uz vērienīgo, ļoti izsmeļošo pētījumu, kurā konstatēta visu šobrīd izmantoto antidepresantu efektivitāte pieaugušo populācijā, salīdzinot ar placebo. Kopumā visi semināri pauda vienu un to pašu - mēs nezinām, ko darīt ar pusaudžu depresiju, mums nav reālu risinājumu, slimnīcas bieži pasliktina situāciju, antidepresanti bieži palielina pašnāvību risku, tad nu strādājiet terapeitiski un centieties izvilkt tos pusaudžus pie dzīvības, līdz nobriedīs pretfrontālā garoza (25 gadi) un beigsies šitās mocības, jo ar pieaugušo depresiju mēs daudz labāk zinām, ko darīt.

Bija jauks Bezborodova pārskats par situāciju Latvijā ar pusaudžu depresiju. Nevaru saprast, vai jutos vīlusies vai uzjautrināta, ieraugot, ka viņš ir izteikti bārdains.

Bet, mājās braucot, mani mazāk satrauca ziņas pa radio par skolu slēgšanu, kā reāli briesmīgais vējš. Man ir maza, viegla mašīnīte, un tais klajākajos posmos pie Elkšņiem un pie Ogres likās, ka pārnesīs tūlīt pār sadalošo joslu.
Atbraucu, skatos, ģimnāzijas direktors atrakstījis enerģisku vēstuli divos eksemplāros par to, ka pēc brīvlaika mācības notiks attālināti, jo skola nav ieinteresēta pagarinātajā gadā. Paldies par to! 


Bet pilnīgs oftopiks, kas ir ar to ārprātīgo Jura Kaukuļa pateicības reklāmu SWH rock? Kā var viens cilvēks tā runāt, uzsverot katru otro zilbi, ka klausoties velk uz epilepsiju? Kā tāds runājošs stroboskops. Vai viņš arī dzīvē tā runā? Man šķiet, tā varētu runāt citplanētietis, kurš neizprot intonācijas jēgu un vienkārši uz labu laimi uzsver zilbes un skaņas. Nē, man īstenībā ienāca prātā, ar ko var salīdzināt to viņa tekstu par jubilejas koncertu - aR PoKeMoNu RaKStĪBu. Ja neesat dzirdējuši to reklāmu, gan jau domājat, ka vienkārši piesienos lāga cilvēkam. 


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2020-03-12 20:46 (saite)
pag, tad pusaudzis skaitās līdz 25, ja? :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2020-03-12 20:47 (saite)
Īstenībā šobrīd tā tiešām vērtē. Pašreizējā statistika visā pasaulē (attīstītajās valstīs) norāda, ka jaunieši atdalās no ģimenes tikai pēc 24-25 gadiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2020-03-12 20:49 (saite)
Urā, sajutos jauna! Vismaz kāds prieciņš. Protams, arī ar pieaugušo depresiju tie panākumi tādi ir kādi ir, bet vismaz par vienu brīdinājumu zāļu lietošanas instrukcijā var nesatraukties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2020-03-12 22:19 (saite)
Jaunieši ir līdz 40

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bumsiic
2020-03-12 21:04 (saite)
Feini...ņemiet un velciet ārā...Patiesībā baisi.Nokrāmēja atbildību atkal uz speciālistiem.
Mums Robis ir reāli panikā no tās šņākoņas aiz loga...nu kas tas man par sargu!?;DD

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2020-03-12 21:55 (saite)
Tas vienkārši lauž ausis. Es saprotu, ka viņam tāds runas veids, bet es katru reizi (neapzināti) mēdos uz to reklāmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2020-03-12 22:23 (saite)
O, es tomēr neesmu vienīgā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2020-03-12 22:00 (saite)
vai ne, ģimnāzijas direktora vēstule ir vienkārši..., kaut gan jaunieši jau par šo pirms tam bija likmes likuši, ka ģimnāzija būs pēdējā vieta kura aizvērsies.
12tajiem ir enerģiska vēstule Caps Locā :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2020-03-12 22:22 (saite)
CAPS LOCK UN IZSAUKUMU ZĪMES IR MŪSU VISS!!!!
Izpratni un nepadošanos panikai!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2020-03-14 16:01 (saite)
Interesanti ka runa par efektivitati bet ne par blakneem un pierasanu (kaut gan acceptability varetu but daleji par blakneem)

(Atbildēt uz šo)


[info]klusums
2020-03-15 14:24 (saite)
Par pusaudžu depresiju interesanti! Nebija sanākusi saskarsme ar info.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?