ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2020-01-28 11:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Braucu šorīt uz LU Imantā uz savām mācībām, kurās bija jāprezentē gadījumi (kurus nebiju sagatavojusi), pa ceļam vedu Valteru uz skolu, un tieši pie autoostas zem dzelzceļa tilta man pēkšņi salūza mašīna. Nebrauca, ātrumkloķis tirinājās brīvi uz riņķi, parādījās aizdomīga degošas gumijas smaka. Korķī Krasta ielā zem tilta bez piecām astoņos rītā. Sākās stulba panika. Bieži esmu domājusi, kas notiek, ja cilvēkam pēkšņi ceļā sastrēgumā salūst mašīna, un visa pasaule viņu ienīst. (Esmu domājusi arī par to, kas notiek, ja cilvēkam sastrēgumā sākas caureja, bet šo es labāk pat neapcerēšu.) Valters sāka drudžaini meklēt telefonu manā pārbāztajā somā, velkot ārā visus testa protokolus un anamnēzes, kamēr es centos saprast, kādas vispār ir opcijas. Protams, opcija ir tikai viena, zvanīt Artūram, kurš vēl saldi guļ 50 km attālumā. Valters izkāpa turpat sastrēgumā, aizskrēja uz skolu, es ar avārijām kaut kādā maģiskā veidā izbraucu krustojumu, apgriezos un nostājos Krasta ielas malā pie Daugavas, kur vismaz nebija īpašas satiksmes, un stundu pusotru gaidīju, kamēr Artūrs atbrauks un izstāvēs to pašu korķi. Biju tik priecīga viņu redzēt.
Beigu beigās aizbraucu mājās ar autobusu (šoferis nosauca, man šķiet, kaut kādu pilnīgi randomu biļetes cenu un vēl noteica: "Nu tak nevajadzēs to biļeti, vai ne?"). Tu nu es sēdēju zem uzraksta "līgumsods par braukšanu bez derīgas biļetes 22 eiro" un brīnījos, kāpēc es neko neteicu. Blakus tantiņa vēl krieviski lielījās, ka viņa nekad neņemot biļetīti, lai šoferītim paliekot naudiņa pīrādziņiem. Šoferis, klausoties garo tirādi, laikam jutās mazliet neērti, un man par to bija kaut neliels gandarījums. Ne Tīnūžos, ne Sauriešos, ne citās pieturās cilvēki praktiski neiekāpa, un es prātoju, cik gan viņš saņem, pārvadājot kādus astoņus cilvēkus par divīti. Ja viņš manus divus ar kapeikām vienkārši iebāza kabatā, tad tik un tā tur jāsanāk absolūti nožēlojamai algai. Sajutos mazliet labāk.
Mašīna aizvilkta uz servisu, domājams, rīt varēšu dabūt atpakaļ (cerams), bet netiku uz mācībām, un uzreiz ir vesels lērums papildu problēmu, kas pašai vien jārisina. Ja nav mašīnas, Valteram katru vakaru stundu jāgaida stacijā autobuss, es netieku uz obligāto supervīziju piektdien, un rīt man bija sarunāts aizvest vienu mazu klientu uz kapsētu, kurš būs ļoti vīlies, ja netiks pie mammas.
Mani tracina, ka tādos pēkšņos krīzes brīžos es nespēju neko izdomāt. Nezinu, kā šo spēju trenēt, nepiedzīvojot biežas nelaimes. Vispār nespēju iztēloties, kā to dara tās, kuras nevar piezvanīt vīram (jz pavisam, čau). Droši vien, ja saproti, ka neviens neatbrauks, iemācies pats kaut kā mobilizēties. Mana vienīgā cerība ir, ka, redzot manu paniku, vismaz mani dēli sapratīs, ka pašiem jābūt tiem, kas krīzē neapjūk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kisswithafist
2020-01-28 12:27 (saite)
Zvana a) visiem vīriešiem pēc kārtas, b) visām sievietēm pēc kārtas.

Mums, piemēram, ir gāzes sērga. Kad vēl dzīvoju blakus vienai tantei, man regulāri nācās skriet skatīties, vai gāze izslēgta. Tante pat laikam ir braukusi no centra, lai pārliecinātos, vai gāze izslēgta. Tagad gāzes izslēgšanas bubulis ir piemeties arī māsai, tiesa, ne tādos apmēros. Es to reāli nespēju izprast. Nav vieglāk pielikt zīmīti, ieviest sev kaut kādu algoritmu, vai vismaz nopirkt elektrisko plīti, nekā regulāri terorizēt līdzcilvēkus?! Gan jau gāze patiesībā ir tikai kaut kādu citu problēmu manifestācija, bet nu varbūt tā var... nedarīt?

Bet nu, ja nav dzīvē vīrieša (reizēm arī – ja nav vīrieša ar attiecīgām zināšanām vai spēju šīs zināšanas saorganizēt apakšuzņēmēju veidā) un lepnums neļauj saukt "vīru uz stundu" vai vienkārši normāli paprasīt, tad jāsamierinās ar visādām neērtībām ilglaicīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]vilibaldis
2020-01-28 12:37 (saite)
Ja ir nauda zvana "kādu nu kuro reiz vajag" brigādei, ja naudas nav apzvana draugus.
Tieši tāpēc man nav mašīnas, tāpat risinām problēmu pietiek :)

(Atbildēt uz šo)


[info]chimera
2020-01-28 12:41 (saite)
oi...

(bet jā, mani arī mēdz piemeklēt fantāzijas par tēmu, ko darīt, ja auto salūzt intensīvajā satiksmē. es laikam zvanītu menti, viņi moš ieteiktu evakuatoru)

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2020-01-28 18:08 (saite)
Šī situācija ir manas lielākās šausmas un bailes (uzreiz pēc dēlēm).
Viens tas, ka visi blenž un tu jūties kā noziedznieks. Otrs, ka pasaule brūk, jo mācības, tas un tas viss, ko uzskaitīji. Man būtu tāds stress, ka nosirmotu stāvus.

Leģendārs ir stāsts kā Jancis man stundas laikā nomainīja riepu Klaipēdā. Nu ne burtiski, bet zvanīja zināmam servisam, kuri mani meklēja un veda riepu, jo ar zapasku 400km nenobrauksi...

Es laikam to risinātu tupa ar naudu un zvanītu uz kādu dzirdētu servisu, lai savāc.

(Atbildēt uz šo)


[info]neraate
2020-01-28 19:55 (saite)
Tas carguru vai citybee nav variants? Ja pašai Rīgā pa pilsētu vajag

(Atbildēt uz šo)


[info]bumsiic
2020-01-29 09:33 (saite)
Nu, bet Tu taču rīkojies pragmatiski! Novāci mašīnu, iespēju robežās, nost no brauktuves un sazvanot cilvēku, kuram patiesībā par to arī būtu jādomā pēc aicinājuma.:)
Nenoniecini sevi tak!:)Ja Tu brauc ar manuāli, varbūt runāt ar Uldi, aizdotu audi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2020-01-30 12:57 (saite)
Milzīgs paldies, māsīciņ, dabūju jau atpakaļ savējo. Liels atvieglojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2020-01-29 10:49 (saite)
Situācija tiešām riebīga, man negribētos piedzīvot (mani vispār ļoti izsit no sliedēm gadījumi, kad labi saplānotā procesā kaut kas aiziet greizi; to labi zina ģimene, kas redz manu reakciju uz, teiksim, ēst gatavojot izbirušiem miltiem u.tml.)
Man ir Kasko apdrošināšana ar palīdzību uz ceļa, tur arī zvanītu. Vīram zvanīt būtu bezjēdzīgi, jo mašīna mums viena. Ja nu kas, varētu arī kolēģiem zvanīt.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?