zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Oct. 29th, 2011|07:00 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:October 29th, 2011 - 11:39 pm
(Link)
nu vot, ne jau viena es to darītu - ābeļdārzs neizbēgami nāk kopā ar rudens tradīcijām. un ja man būtu, kur viņu mārketēt tīrā veidā un kokteiļos ar teju 100% peļņu, tad sorrī, bet man nav īsti skaidrs, kas tur vēl runājams.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 29th, 2011 - 11:41 pm
(Link)
tas, ka ir atšķirība starp "savām kuslajām rociņām spiest litru" vai "savām kuslajām rociņām spiest 100 litrus"
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:October 29th, 2011 - 11:43 pm
(Link)
nu bet tieši tur jau IR tā atšķirība, ka savu litru tu spied ar savām kuslajām rociņām, bet 100 ar vēl daudzām citām rociņām.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 29th, 2011 - 11:45 pm
(Link)
es kā šitādās ballītēs piedalījies, saku, ka tas ir tas pats, ja tev pateiktu "nu kā, es dzirdēju, ka jums tur esot tāds tradoss, tad jau nav atšķirības, vai tulko vienu vai 100 lapas".
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:October 29th, 2011 - 11:49 pm
(Link)
pag, tad tu saki, ka paši sulu neviens nespiestu? ok. bet galvenā doma jau bija tāda, ka acīmredzot sanāk lētāk, ja reiz gadūzī tādu sulu dod. attiecīgi variants b: tante oļa vietējā ciemā tirgo šito trīslitrenēs pa 15 sāņiem. but then again - kāpēc lai tante oļa to darītu, ja reiz to sulu tik šausmīgi grūti ir saspiest?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 29th, 2011 - 11:53 pm
(Link)
es liktu uz to, ka tante oļa tādu ir izspiedusi vietējā ciemā un atnesusi parāde segšanai uz barčonu, kur to žigli nofurķī koktēļos. nu jo vispār (te sāk runāt ar pvd un vidu mazliet pazīstams frukts) bez pavadzīmes un pārtikas analīzēm n all that shit tādu andelēt ir bezmaz līdzvērtīgi kandžai (un es pārspīlēju tikai mazlietiņ). tāpēc nofurķīt trīslitreni ir reāli, turēt pastāvīgai tirdzniecībai samērā nedroši. un īstā ābolu sula pēc 2 dienām ledusskapī ir jau čau, starp citu.
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:October 29th, 2011 - 11:57 pm
(Link)
your guess is as good as mine.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 30th, 2011 - 12:02 am
(Link)
mine might be just a tad more educated.
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:October 30th, 2011 - 12:07 am
(Link)
educated? kaut balstīts uz pieņēmumu, ka tante oļa brauc uz rīgu bāros dzert, lai pēcāk norēķinātos graudā. ar savām kuslajām rociņām sūri grūti saspiesto ābolu sulu!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 30th, 2011 - 12:12 am
(Link)
es esmu bijusi gan spiedēju pusē, gan andelētāju pusē, so, yes, mighty more educated.
[User Picture]
From:[info]zin
Date:October 30th, 2011 - 10:47 am
(Link)
es kā cilvēks, kas ir to darījis teikšu, 100 l ābolu sulas ir ļoti smags, bezapstājas darbs 2atā visas dienas garumā (aš no paša rīta līdz melnai tumsai, pa vidu aprijot sviestmaizi), pēc kura nākamajā dienā tu cilvēks nevari sieru nogriezt, jo uz plaukstas milzīgs zilums un nazi vispār nevar rokā noturēt.
un nē, es vairs neparakstīšos tikai 2atā 100 litrus spiest ever.
protams, jā, talku var taisīt un whatnot, tad pieskaitam pie izmaksām talkas ēdināšanu, dzirdīšanu un to, ka viņi noteikti to sulu arī gribēs pa trīslitrenei (vismaz) izvazāt.
bet vispār tiek aprēķināts darbs. x cilvēki, n stundas un tāme- y ls/stundā, cik kuram cilvēkam savs laiks pašam ir dārgs.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 30th, 2011 - 10:50 am
(Link)
es zināju, ka tu visu izstāstīsi :)
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:October 30th, 2011 - 02:12 am
(Link)
Nu laukos sulu normāli spiež no samaltiem āboliem griežamajā spiedē (http://bit.ly/uD4F17), tur, ja ir ir mazāk par 30L, vispār neatmaksājas to spiedi stiept ārā no mājas un likt kopā. Tāpat ir arī ar maļamo aparātu.

Tā kā 100L varbūt ir pārspīlēti, bet nu 1L token neviens nespiež. Uztaisa normālu talku, kur ir čakars uz visu dienu no agra rīta līdz tumsai, bet tad to arī izdara un ir miers līdz nākamajam gadam.

Vismaz manā dzimtā notiek tieši tā. :)
[User Picture]
From:[info]zin
Date:October 30th, 2011 - 10:52 am
(Link)
lai tajā spiedē jamie nelēkā, no sākuma ir vismaz uz pusēm jāsagriež. + puvumi nd all that ārā. apstrādāt apm 110 kg ābolu nav nemaz tāda nieka lieta.
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:October 30th, 2011 - 12:08 pm
(Link)
Nu pie jums tā varbūt dara. Pie mums tos ābolus, kuriem ir kaut kādi traucējoši puvumi, vispār sulas kontekstā neizmanto. Ar nazīti uz pusēm tos arī neviens negriež, nav nevienam laika tā niekoties.

Salasa tikai normālus ābolus, met iekšā veselus trīsfāzīgajās elektriskajās dzirnavās, kur tie top sašķēlēti tādās 1,5mm biezās šķēlītēs. Tad to masu krāmē iekšā spiedē un spiež.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 30th, 2011 - 10:54 am
(Link)
es esmu spiedusi arī tādā, kas ir vešmašīnas rīga bundulis + domkrats :)
[User Picture]
From:[info]zin
Date:October 30th, 2011 - 10:59 am
(Link)
ohh id like to c that

hackers counter system