zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Aug. 10th, 2010|11:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

охуеть и не встать, nomērīju palodzes baziliku garāko. 80 cm.
lai taisītu pesto, vajag blenderi? indōru monstri varētu dabūt galu pesto burciņā, lai outdōru varoņiem tiek tā laime ievārīties tkemali (kur ir manas aličas, starp citu?)
palodzes baziliki līdz šim parasti tika vienīgi mazliet applūkāti, lai ietītu katrā lapā tomāta šķēli. srsly, tik lielas lapas viņiem arī ir. un arī karstmaižu pannas pildīšana viņu kuplumu diezin ko nav mazinājusi (brīnišķīgas vakariņas, kad mājās "nekā nav", tikai plauktā maize un ledusskapī siers un tad vēl tas, kas aug uz palodzes). viens lai briedina sēklas, pārējiem galvu nost, galvu nost!
starp citu, es nekad nebiju redzējusi, kā zied baziliks. tagad viens zied dārzā, tas izmēģinājuma trusītis, kuru izstādīju ārā pirms jāņiem, un viens zied mājās. kā ievāc sēklas?
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:August 10th, 2010 - 11:59 pm
(Link)
pesto labi sanāk piestā)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 11th, 2010 - 12:02 am
(Link)
oo, pareizi, es pat atcerējos redzējusi džeimija olivera recepti ar piestas ieteikumu http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetarian-recipes/basic-pesto
[User Picture]
From:[info]str
Date:August 11th, 2010 - 12:19 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:August 11th, 2010 - 12:35 am
(Link)
vari nākt piestoties pie manis:)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 11th, 2010 - 01:21 am
(Link)
piesta man ir, blendera gan nav :)
From:[info]
Date:August 11th, 2010 - 12:03 am
(Link)
pajautāšu mātei rīt par tām sēklām, viņa šogad ir bazilika monstrs, audzē veselas 6 (!!!) šķirnes. laikam ar domu mani atvilināt biežāk mājās, bet diezko nestrādā.
jā, arī par aliču jautājumu apjautāšos, kā tur šogad apstāv. ja labi apstāv, varēsi braukt ievākt, jo kurš ta viņas lasīs, es jau vairs nē :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 11th, 2010 - 10:19 am
(Link)
šogad apstāvot tā ne pārāk, bet toties es viņas nolasīšu, atšķirībā no :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:August 11th, 2010 - 12:03 am
(Link)
Ja,shita vasara bazilikiem ir arkartigi patikosha. Musejie dobe ari zelj un plaukst. Taisishu visvisadigos pesto.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 11th, 2010 - 12:05 am
(Link)
tev ir visvisādīgas receptes? :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:August 11th, 2010 - 12:13 am
(Link)
Es megjinaju taisit no rukolas, bet no tas sanak tads diezgan sivs pesto. Es tagad taisu mevis jo tira bazilika, bet pielieku ari visadus citus garshaigus - timianu, salviju, estragonu. Mums ir iestadijies viens bazolils kursh garsho pec anisa. Baigi riebigais, jasaka.:D
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:August 11th, 2010 - 12:16 am
(Link)
oi, jāā, tie sarkananie. bwēe! :)
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:August 11th, 2010 - 12:21 am
(Link)
rekur viena "labuapetiti" atradu recepti, tas gan ir krems pie ceptiem cukini, bet variejot recepti sanak ljoti gards pesto.
10ed. k oliivelljas
1 liela kjiploka daiva
1 ed. k sasmalcinatu petersilju
1 ed. k bazilika
1 ed.k svaigas raudenes
5 lapinjas salvijas
1 ed k sasmalcinata timiana
1-2 ed. k citrona sulas
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:August 11th, 2010 - 12:38 am
(Link)
nez, īsti gurmāni tā droši vien nedara, bet es pagājušogad taisīju blenderī. liku pavisam elementāri - baziliku, ciedru riekstus, parmezānu (kaut kādu prasto, lēto lietuviešu pakaļdarinājumu, jo vajadzēja diezgan daudz), olīveļļu (to gan diezgan labu). recepti pat neatceros, kur ņēmu, bet, ja atcerēšos, iedošu linku. sanāca garšīgi.
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:August 11th, 2010 - 12:38 am
(Link)
ā, ķiploks arī laikam bija.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:August 11th, 2010 - 09:26 am
(Link)
blenderi pesto pagatavošanai lieto tikai olaines piecstāvīgo blokmāju iemītnieki, tas #1!
#2 - jo ilgāk neļauj bazilikam uzziedēt, jo ilgāk tas plaucē gardas un gastronoomijā izmantojamas lapas. tiklīdz ļauj ziedēt, tā lapeles paliek sīkas un štruntīgas. ziedu nepieļaušanu veic ar kastrācijas metodi, šņik šņik ar sekatoru vai parastām saimniecības grieznēm. (#3, ja nu tu gadījumā nezini, kātus pesto gatavošanā neizmanto, ja)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:August 11th, 2010 - 10:05 am
(Link)
#2 nekā nebij, es gribu ievākt sēklas no tiem diviem ziedošajiem. pārējiem gan nespīd prokreācija, tikai galvu nost, galvu nost.

hackers counter system