Comments: |
| From: | str |
Date: | August 10th, 2010 - 11:59 pm |
---|
| | | (Link) |
|
pesto labi sanāk piestā)
| From: | str |
Date: | August 11th, 2010 - 12:19 am |
---|
| | | (Link) |
|
vari nākt piestoties pie manis:)
piesta man ir, blendera gan nav :)
From: | |
Date: | August 11th, 2010 - 12:03 am |
---|
| | | (Link) |
|
pajautāšu mātei rīt par tām sēklām, viņa šogad ir bazilika monstrs, audzē veselas 6 (!!!) šķirnes. laikam ar domu mani atvilināt biežāk mājās, bet diezko nestrādā. jā, arī par aliču jautājumu apjautāšos, kā tur šogad apstāv. ja labi apstāv, varēsi braukt ievākt, jo kurš ta viņas lasīs, es jau vairs nē :)
šogad apstāvot tā ne pārāk, bet toties es viņas nolasīšu, atšķirībā no :)
| From: | tvarj |
Date: | August 11th, 2010 - 12:03 am |
---|
| | | (Link) |
|
Ja,shita vasara bazilikiem ir arkartigi patikosha. Musejie dobe ari zelj un plaukst. Taisishu visvisadigos pesto.
tev ir visvisādīgas receptes? :)
| From: | tvarj |
Date: | August 11th, 2010 - 12:13 am |
---|
| | | (Link) |
|
Es megjinaju taisit no rukolas, bet no tas sanak tads diezgan sivs pesto. Es tagad taisu mevis jo tira bazilika, bet pielieku ari visadus citus garshaigus - timianu, salviju, estragonu. Mums ir iestadijies viens bazolils kursh garsho pec anisa. Baigi riebigais, jasaka.:D
oi, jāā, tie sarkananie. bwēe! :)
| From: | tvarj |
Date: | August 11th, 2010 - 12:21 am |
---|
| | | (Link) |
|
rekur viena "labuapetiti" atradu recepti, tas gan ir krems pie ceptiem cukini, bet variejot recepti sanak ljoti gards pesto. 10ed. k oliivelljas 1 liela kjiploka daiva 1 ed. k sasmalcinatu petersilju 1 ed. k bazilika 1 ed.k svaigas raudenes 5 lapinjas salvijas 1 ed k sasmalcinata timiana 1-2 ed. k citrona sulas
nez, īsti gurmāni tā droši vien nedara, bet es pagājušogad taisīju blenderī. liku pavisam elementāri - baziliku, ciedru riekstus, parmezānu (kaut kādu prasto, lēto lietuviešu pakaļdarinājumu, jo vajadzēja diezgan daudz), olīveļļu (to gan diezgan labu). recepti pat neatceros, kur ņēmu, bet, ja atcerēšos, iedošu linku. sanāca garšīgi.
ā, ķiploks arī laikam bija.
blenderi pesto pagatavošanai lieto tikai olaines piecstāvīgo blokmāju iemītnieki, tas #1! #2 - jo ilgāk neļauj bazilikam uzziedēt, jo ilgāk tas plaucē gardas un gastronoomijā izmantojamas lapas. tiklīdz ļauj ziedēt, tā lapeles paliek sīkas un štruntīgas. ziedu nepieļaušanu veic ar kastrācijas metodi, šņik šņik ar sekatoru vai parastām saimniecības grieznēm. (#3, ja nu tu gadījumā nezini, kātus pesto gatavošanā neizmanto, ja)
#2 nekā nebij, es gribu ievākt sēklas no tiem diviem ziedošajiem. pārējiem gan nespīd prokreācija, tikai galvu nost, galvu nost. | |