ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2014-09-12 10:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par tām dienaszagļu naudām
Nu re, sen atpakaļ kaut kādos interneta kaktos sagrābstīju gaudas, ka rādjo būm efem un nabas frekvenci atdošot kaut kādam rādjō pieci, kur būšot grēviņš un jaunieši un tam notikumam par godu pat padebīls klipiņš pie dzemdību nama bija safilmēts. Izlasīju, noirgojos un aizmirsu.

Mēs jau te it kā visas šīs tēmas esam izkožļājuši, izgremojuši, no samiernieciskām nopūtām līdz pat klajiem aizvainojumiem tikuši, bet atbildes kā nav tā nav un tagad atkal [info]mazeltov par prieku ir jauni finansējumi vēl apšaubāmākiem projektiem, kuriem gluži tā pat kā Kīn medutiņam apakšā ir pabāzts it kā skaists stāsts un noformējumā izmantots kaut kas no Miera ielas pagrīdes darbnīcām.

Tātad, kas mums ir par rādjō pieci. Sausajā atlikumā par ~700k ir savākuši 8000 by TNS. RCH% tas vispār būtu huiņa aiz komata. To dara varas partijai un „neatkarīgai” žurnālistikai pietuvināti ļaudis, kuri tagad mēģina atrunāties, ka jūtūbē un instagramā, tur gan, tur viņiem daudz laiki un šēras. Laiki un šeras par 700 naudām? Es protams neesmu dižens rādjo biznesa razkruķītājs, vai nozares eksperts, bet kaut kā atceros, kad sāka riktēt rādjodejas, tas kas tagad ēhāer, viņiem tur bija pliks entuzjasms un par septiņsimts naudām neviens pat sapņot nevarēja. A šajā gadījumā ir noticies tieši tā, par ko piktojās [info]indulgence , ir iedots ahūnākais kāposts, lai pašpasludināti eksperti varētu nodarboties ar lietām kas viņiem patīk, justies ērti, rotaļāties un eksperimentēt kā trīsgadnieki smilšukastē un neviens ne par ko neatbild, jo instagramā taču ir laiki. Vai par SAVU piķi tie kedaiņi kaut ko tādu varētu veikt? Nē, jo sava piķa viņiem nekad nav bijis, un tik cik izkrāpj šādos projektos, tik iztērē mansarda dzīvoklīšos un kafejnīcā „Pasēdēt”. Es balsoju par radio pieci finansējuma likvidēšanu un iztērēto līdzekļu piedziņu no projektā iesaistītajiem.

Vēl, uz atvadām. Kaut kur komīšos [info]honeybee uz pirkstiem pierādīja, ka grāmatu var sarakstīt katrs kurš grib, pat ja ikdienā viņš strādā sakņu bāzē par krāvēju. Gluži tā pat kā to bez jebkāda atbalsta ir izdarījis mūsu tautietis Aleksandrs Ruģēns aka Vilis Lācītis. Un dabūjis pat balvu par pirktāko grāmatu, 2010 gadā laikam. Tā kā manis pēc, arī skribentiem nahuj visu jāgriež nost, jo apkārt netrūkst pierādījumu tam, ka var, ja grib un tam nekādus fondus un stipendijas nevajag. Kraujot karfeļmaisus prāts tieši skaidrāks top, domas attīrās un tā tālāk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2014-09-12 10:31 (saite)
Kaut kā komentāri nenāk. Būs jāsāk strādāt, vai?

(Atbildēt uz šo)


[info]shelly
2014-09-12 11:42 (saite)
Vienīgā piebilde - valsts atbalsts neizslēdz talantu un neierobežotu tautas mīlu. Tas pats Joņevs, par kura grāmatu visi ģībst, ir dabūjis KKF atbalstu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]goddes
2014-09-12 15:23 (saite)
Tiešām tā visi ģībst par Joņeva grāmatu? Ohh

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-09-12 22:25 (saite)
Nē, nu, labi, vairumam vispār pie dirsas mazas ragutiņas, kas sarakstīts - ja tas tevi mierina,

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2014-09-12 22:29 (saite)
Nē, nē, mani nemierina kategorisms un negribēju neko tādu. Es vēlos saprast...laikam vairumu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-09-12 16:58 (saite)
Kāds atbalsts viņam tika? Tāds, kur iedod naudu, pirms uzrakstīta nākamā grāmata vai kaut kādā savādākā formā?
Vai arī tas atbalsts bija par to Jelgavu 94?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-09-12 22:23 (saite)
Skatos - "Jelgava 94" iekšlapā rakstīts: "Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu". Un attiecīgais logo.
KKF atbalsts tomēr ir zināma kvalitātes garantija. Tas pats neatbalstītais Lācītis, atvainojiet, manās acīs ir vienkārši caurkritis grafomāns. Lai gan gadās visādi, protams...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2014-09-12 22:55 (saite)
Prasts grafomāns, tb., nekādas tur literārās vērtības šajos darbos nav? Ok, pieņemsim. Pirktākās grāmatas statuss tādā gadījumā ir sava veida sabiedrības tupuma indikators? Lai būtu. Bet tad kāda jēga un labums tupajiem nodokļmaksātājiem, ja par viņu naudu kāds saraksta kādu "gudru" grāmatu, ko neviens nelasa? Nu labi, totālas garlaicības mākts bibliotekārs Preiļu bibliotēkā nomocīs un tikai tāpēc, ka visu pārējo jau būs izlasījis. Un kas vispār ir šī mēraukla, kur nosaka vai darbs ir labs? Džeku Londonu ar ilgstoši sūtīja nahuj un viņš staipīja krtupeļu maisus. A te pēkšņi izrādās klasiķis, kamēr tā laika aristokrātisko cigārklubu prātvēderu memuārus nelasa pat bibliotekārs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2014-09-13 14:39 (saite)
Nu, nu. Paralēli sava snobiskā viedokļa paušanai es tikai mēģināju pierādīt, ka sabiedrībai mēdz patikt dažādas grāmatas - ne velti topos ir gan Joņevs, gan Lācītis, gan viskas cits.
Bet, ja runā par pliku izdevīgumu, tad visai viegli var pārsviesties uz to, ka latviešu valoda vispār pati par sevi ir nenormāli nelietderīgs, dārgs un diezgan dīvains hobijs, bez kura mēs daudz vieglāk kāstu lielo piķi utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2014-09-12 22:32 (saite)
Minēšu (patiesībā, diezgan pārliecināts esmu dēļ blabla informācijas), ka KKF atbalsts šajā gadījumā ir tīri izdošanas finansēšana kā druka. Zvaigznes gadījumā arī honorāru un % viņš nesaņemtu, bet mansards gan jau iedeva.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-09-12 16:56 (saite)
Laik, laik, laik!
Es jau vakar smējos - noskatījos daļu no Suņu būdas raidījuma, kurā piedalījās Siksnis (tā radio vadītājs), Ufo un Kaimiņš un tā jau nekā diži interesanta, izņemot to faktu, kur Ufo tam Siksnim saka kāds viņš ir dirsējs, jo tajā radio agrāk vai vēlāk parādīsies reklāmas un raidījumi ar politiķiem, ko Siksnis noliedza, bet nu aizejam tagadiņ uz to pieci.lv un skat - visādi melu detektori, visādas intervijas ar politiķiem, utt.

Par Spriņģi arī interesanti - kas tad tur īsti ir, jo tie re:baltica pētījumi un datu analīzes ir baigi OK.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?