ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2011-03-29 21:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par empātijas trūkumu un negatīvismu sadzīvē
Reizumis saņemu pārmetumus, ka esmu negatīvi burkšķošs vecis, kurš sirgst ar lielummāniju un kuram nekad nav labi.

Tātad - negatīvi burkšķošs. Lai raksturotu šo situāciju piedāvāju ainavu. Braucam ar auto, ceļmalā stāv simtlatnieki un smēķē papirosus. Gribas mest pa mēmajiem un uzkliegt - huļi kuņa pīpē, skribī sniegu davaj! Tā vietā noņurdu - naudas izsviešana, parazīti hrenovie. Cigaretes pīpē, a tad kad šos pie darba liek, tad brēc par cilvēktiesībām. Karoč riebīgais ņurdētājs.

Lielummānija turpinājumā. Es gribēju miljonu, bet dimžēl sanāca uzcelt tikai no tik uz tik. Tas ir provals, totāls. Man skaidro, ka ir labi tā pat. Nav, nav man gribas teikt, jo par atskaites punktu jāņem nevis tie, kam mazāk, bet tie - kam vairāk. Un ja ir kāds, kuram ir 21 miljards, tad attiecīgi man ir problēmas un lielummānija. Skaidrs, ka es neekspektēju saskrīvēt 22 miljardus, bet vismaz skaisti dzīvot neaizliegsi. Un te redz lielummānija...

Nekad nav labi. Un kā gan būs labi, ja uz ielām ir simtlatnieki kuri smēķē cīgas nevis strādā un mums jāskrīvē santīmi nevis lati?

Un par empātiju nobeigumā. Kādreiz nāvīgi raizējos, ko par mani padomās. Nu varbūt tagad es pieturēšu pāksti, iziešu diplomātiski un tā. Kāda empātija var būt, ja ikdiena Tev jau saknē liek aizmirst par diplomātiju cita cilvēka ciešanām. Dārgie, mēs taču ikdienā katrs cīnamies par savu ādiņi. Idiots tas kurš necīnās, lohs, kurš ļauj novilkt. Un tāpēc, es tiešām nevēlos reizumis uzklausīt savā vai brāļa virzienā :"Nu kāpēc Jūs tā, viņam taču ģimene, bērni. Viņš arī cilvēks". Ķip, saprast un piedot. Simtlatniekiem jāpīpē cigaretes, fūriniekiem jāzog soļara un apsargiem jādropē dežūrā. Cilvēcīgi.

Nē, nav cilvēcīgi - katram ir jādara tas kas jādara. Jādara to labi un ar pilnu atdevi. Apzagies, nogulēji - no algas nost, atlaists ar pantu. Pieķēru pīpējam - iespēru. Un nevis ka es načaļņikā, bet tāpēc ka es gādāju par to , lai tavai ģimenei būtu ko ēst, a tu kuņa guli, pīpē vai zodz.

Situāciju ļoti elegantu padara mūsu jaunais darbu vadītājs. CV īsumā - mentenes rotas komandieris, atlaists par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Papildus izglītība - būvinženieris. Visi tagad danco kā faķīri uz oglēm!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2011-03-29 21:36 (saite)
Neskatoties uz to, ka tu man gandrīz ne uz vienu komentāru neatbildi, par ko es sievišķības dēļ aiz ekrāna škrobojos, es gribu Tev piekrist tajā, ka "par atskaites punktu jāņem nevis tie, kam mazāk, bet tie - kam vairāk".
Reizēm ļaudis saka, ka nu ja visi striķi trūks, tad aizies dzīvot pāķos (ņebosj vēl pie vecākiem) un iztiks ar vienu sūdainas govs pakaļu (piena produktu sagādes ziņā) un zvirbuļu dziesmām korinšu krūmos. Man atkal šermuļi iet pa kauliem iedomājoties ko tādu un es sev vienādiņ saku - nekad, vienalga kā, bet ja kaut kas (ptu, ptu, ptu), galvenais ir kārpīties un kārpīties atpakaļ uz augšu un vēl augstāk, bet tikai nesamierināties ar "bet citiem jau vispār nekā nav".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-03-29 21:37 (saite)
Turklāt ja to pēdējo vēl džeks saka, tad nu es lielāku memļaku iedomāties nevaru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2011-03-30 08:57 (saite)
Nu re cik jauki. Sorosu nepanāksi, tak vismaz ir ar ko nodarboties tai laikaposmā, ko par dzīvi sauc. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2011-03-29 22:27 (saite)
pīppauze nepienākas ar likumu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2011-03-29 22:28 (saite)
un bezmaksas piens

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2011-03-29 22:42 (saite)
nu labi, nelecies. protams, ne jau pīpēšana tur atrunāta un ne tik stroga ar likumu mums te piesaukt darbadienas grafiku. bet kaut kādas 5 min katru stundu atelpai nav rekomendēts? man darbā pat uz klavieres ražotājs uzdrukājis, ka, ja es neizkustēšos no vietas vismaz reizi stundā, varot atgadīties nopietni veselības bojājumi. hh

par strādāšanu ar vismaz pienākuma apziņu, ja ne labu prātu, pievienojos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2011-03-29 22:50 (saite)
Protams ka var papīpot, patusēt un piektdienās pat iedzert alu. BET, ir būtiski, vai tu vislaik pārskrien no viena objekta/ceha stūra uz citu lai piesēstu uz uzvilktu, vai tu noļļiļā to vienu smēķi reizi stundā atpūtas telpā.

Tb ja es eksprontom iemaucu cehā ar 20 min starpību un tu abas reizes pīpē, es protams "apvaicāšos" vai gadījumā mugura nesāp, apavi nespiež un vai vēderiņš izgājis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]punkts
2011-03-30 10:38 (saite)
ko tu tur gļučī, darbarūķi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asteor
2011-03-29 23:20 (saite)
Peedejaa fraaze ir taads "key word" divu rindinju garumaa. Ljoti labi. Piekritu visam. Ne no katra var var/vajag prasiit, lai vins buutu gjenials savaa nozaree, bet kartigu/godigu darbu var un vajag prasiit no Katra.

(Atbildēt uz šo)


[info]red
2011-03-30 10:07 (saite)
ļoti labi rūkts

(Atbildēt uz šo)


[info]spicka
2011-04-14 17:47 (saite)
Paldies, ka esi!
Tik daudz ciniskas satīras, kas liek sapurināties un celties.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?