ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2011-03-29 21:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par empātijas trūkumu un negatīvismu sadzīvē
Reizumis saņemu pārmetumus, ka esmu negatīvi burkšķošs vecis, kurš sirgst ar lielummāniju un kuram nekad nav labi.

Tātad - negatīvi burkšķošs. Lai raksturotu šo situāciju piedāvāju ainavu. Braucam ar auto, ceļmalā stāv simtlatnieki un smēķē papirosus. Gribas mest pa mēmajiem un uzkliegt - huļi kuņa pīpē, skribī sniegu davaj! Tā vietā noņurdu - naudas izsviešana, parazīti hrenovie. Cigaretes pīpē, a tad kad šos pie darba liek, tad brēc par cilvēktiesībām. Karoč riebīgais ņurdētājs.

Lielummānija turpinājumā. Es gribēju miljonu, bet dimžēl sanāca uzcelt tikai no tik uz tik. Tas ir provals, totāls. Man skaidro, ka ir labi tā pat. Nav, nav man gribas teikt, jo par atskaites punktu jāņem nevis tie, kam mazāk, bet tie - kam vairāk. Un ja ir kāds, kuram ir 21 miljards, tad attiecīgi man ir problēmas un lielummānija. Skaidrs, ka es neekspektēju saskrīvēt 22 miljardus, bet vismaz skaisti dzīvot neaizliegsi. Un te redz lielummānija...

Nekad nav labi. Un kā gan būs labi, ja uz ielām ir simtlatnieki kuri smēķē cīgas nevis strādā un mums jāskrīvē santīmi nevis lati?

Un par empātiju nobeigumā. Kādreiz nāvīgi raizējos, ko par mani padomās. Nu varbūt tagad es pieturēšu pāksti, iziešu diplomātiski un tā. Kāda empātija var būt, ja ikdiena Tev jau saknē liek aizmirst par diplomātiju cita cilvēka ciešanām. Dārgie, mēs taču ikdienā katrs cīnamies par savu ādiņi. Idiots tas kurš necīnās, lohs, kurš ļauj novilkt. Un tāpēc, es tiešām nevēlos reizumis uzklausīt savā vai brāļa virzienā :"Nu kāpēc Jūs tā, viņam taču ģimene, bērni. Viņš arī cilvēks". Ķip, saprast un piedot. Simtlatniekiem jāpīpē cigaretes, fūriniekiem jāzog soļara un apsargiem jādropē dežūrā. Cilvēcīgi.

Nē, nav cilvēcīgi - katram ir jādara tas kas jādara. Jādara to labi un ar pilnu atdevi. Apzagies, nogulēji - no algas nost, atlaists ar pantu. Pieķēru pīpējam - iespēru. Un nevis ka es načaļņikā, bet tāpēc ka es gādāju par to , lai tavai ģimenei būtu ko ēst, a tu kuņa guli, pīpē vai zodz.

Situāciju ļoti elegantu padara mūsu jaunais darbu vadītājs. CV īsumā - mentenes rotas komandieris, atlaists par dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Papildus izglītība - būvinženieris. Visi tagad danco kā faķīri uz oglēm!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]red
2011-03-30 10:07 (saite)
ļoti labi rūkts

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?