ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2010-12-27 23:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par izglītību un valsts pārvaldi
Lai kļūtu par pedagogu/lektoru/pasniedzēju vai nedod dievs docentu vajag mīt akadēmisko taku caur auditorijām, laboratorijām, semināriem un reizumis kādu dirsu izlaizot. Protams, neliegšos, ka iegūtās izglītības apliecinājumam kādam nebūt jābūt gan. Diplomam, sertifikātam vai vienalga kā to reizumis dēvē.

Mans darbs ir pedofila sapnis. Es vazājos pa bērnudārziem un citām mazgadīgo iestādēm vadītāju pavadībā, ieņemdams ja ne gluži pietuvinātā lomu, tad vismaz tādu, kuru neviens neuzskata par bīstamu vai aizdomu vērtu. Tāds es arī esmu un brīvi vazājoties esmu konstatējis sekojošo:

viss ir pilnīgā dirsā. Āra rotaļas, izklaides un piedzīvojumi zaudē asiņainajiem cīniņiem datoru ekrānos, sīkie ir noēdušies kā sivēni un lielākoties spējīgi tikai reflektēt ar bļāvienu. Ja uzdod viņam uzkāpt alpīnistu sienā, tad būs raudāšana, nevarēšana un alpīnistu sienā jamais uzrāpsies gan, bet gan kā assasins creed personāžs videospēlē, nevis kā Jurītis no teiksim Saldus. Potenciāls nīkulis.

Tad viņi iet uz skolu. Videospēļu varoņi, kuru acu maisiņos un distrofiskajos muskuļos ir uzkrāts videospēļu gars, jauda un digitālā veselība. Skumji. Un vēl skumjāk ir tad, ja klases audzinātājs ir pilnīgi neieinteresēts savu audzēkņu ārpusstundu nodarbēs. No sērijas - nav mana cūka, bērns - nav mana druva, mājas. Viņu var saprast - maza alga, pienākumi un atbildība više kriši. Nafig vajag.

Es nezinu cik es būtu labs klases audzinātājs, bet manuprāt, ja man būtu dots vadīt mārketinga pamatus, el jē jūzerim = buks - vēsturi, varbūt vēl kāds pieteiktos uz valodu, ķīmiju un kas nu tur vēl vajadzīgs - tad varbūt izaudzinātu kādu puslīdz domātspējīgu, nevis tikai džink džink apdolbīto datoratkarīgo klasi.

Vot tā es domāju. Ar jaunatni ir dirsā gan!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tvarj
2010-12-28 00:05 (saite)
deem...

(Atbildēt uz šo)


[info]uldy
2010-12-28 00:14 (saite)
mazliet oft - vai Katlakalna b/d Bitīte arī Tavs kantoris taisīja āra rotaļlaukuma pričendāļus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2010-12-28 00:24 (saite)
nē. Tur stāsts bija ļoti skumjš un banāls. Privātās partnerības programmas ietvaros šo PII būvēja sia "Abora". Darba uzdevums - nopelnīt, samazinot trešo pušu izmaksas. Pēc projekta biju es, pēc fakta krievu dīleris - AvenMaf. Rezultātā ir uzstādīts kaut kāds krievlaiku murgs , bet toties par 8k LVL lētāk. Ietaupīja, nopelnīja, bet skats baismīgs. Sākumā tās mantas bija pat ar uzrakstiem "Aven Maf" un "Sankt Peterburg" kirilicā. Cik zinu un redzu, viņu iekārtu drošība bērniem ir zem katras kritikas un kad kāds mazais uz tā tingeļtangeļa pārraus sev rīkli vai cīpslas, tikai tad sapratīs, ka bez cenas ir citi faktori, kuriem vajadzētu ietekmēt izvēli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2010-12-28 00:30 (saite)
Es taisu Ventspilī un Rīgā, kur izvēlas "pēc būtības", nevis pēc fakta zemākā cena, kur eventuāli pasūtītā rotaļlaukuma vietā saņem dzērušā brīvmākslinieka Vasīlija dzelzs metinājumu interpretācijas zem nosaukuma "дети".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]atis
2010-12-28 07:20 (saite)
Jau Platonam bija samērā slavens citāts šajā sakarā (latviski nevaru atrast), varbūt bišķi ne pa tēmu, bet tikai parāda, ka tēma vienmēr aktuāla bijusi: What is happening to our young people? They disrespect their elders, they disobey their parents. They ignore the law. They riot in the streets inflamed with wild notions. Their morals are decaying. What is to become of them?

Pirms pāris gadiem lasīju dikti labu autobiogrāfiju, kur Frenks Makkurts (Andželas pelni autors) rakstīja par to kā labu laiku bija skolotājs. Viņš mācīja Ņujorkā tādā kā arodskolā bezcerīgus elementus no nelabvēlīgām ģimenēm, bet pamanījās sasniegt samērā labus rezultātus. Un viņš raksta, ka viņaprāt pie visa vainīgi ir nevis bērni, bet gan slikti un slinki skolotāji, turklāt nepalīdz tas, ka skolotāju atalgojums ir pārāk mazs un cieņa no apkārtējās sab. puses pret viņu darbu minimāla.

Nu vo, būtu normālas algas skolotājiem, varbūt sanāktu normāli bērni. Bet tagad jābūt nezinu kādam fanātam, lai censtos kaut ko darīt vispār. Tāpēc nereti bērni aug resni un tizli.

(Atbildēt uz šo)


[info]markizs
2010-12-28 10:25 (saite)
pats bērnībā nesēdēji uz dīvāna iemurcijis hitexa un segas pulti ķepiņās, l'diz brīdim kad varēji izsist no senča īstu "kompi" ? :)

(Atbildēt uz šo)


[info]mako
2010-12-28 11:43 (saite)
Nu dīvāna un datora cienītājiem ir pretpols -

Pavada savu dienu ielās, fiziskās aktivitātēs....

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?