ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2009-10-12 16:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par pabalstu
Saņēmu ierakstītu vēstuli, ka Latvijas valsts ir lēmusi man atņemt bezdarbnieka statusu, sekojoši arī bezdarbnieka pabalstu. Iemesls ir visnotaļ vienkāršs – neesot es redzies pildījis bezdarbnieka pienākumu, kas minēts tādā un tādā aktā, un neesot ieradies „atzīmēties”. Man likās, ka tas murgs un pazemojumi ir beigušies vienkārši pierakstoties, bet ā re če, jāejot esot arī atzīmēties. Reizi mēnesī.
Stāvot šodien tajā gaitenī, nopietni apsvēru iespēju, no tā pabalsta atteikties vispār, jo pusotra stunda visnotaļ jestrā sabiedrībā ir pamatīgs pazemojums pats par sevi. Pēc tam sekoja vēl pazemojošākas piecpadsmit minūtes pie ierēdnīša. Ierēdnītis jau nav vainīgs, ka es nepildu savus pienākumus, un likuma burts paredz mani no šī pabalsta atbrīvot.
Uz jautājumu, kā ierēdnītis saredz manu izdzīvošanu, ja pieņemam, ka bezdarbnieka pabalsts ir vienīgais ienākums, ierēdnītis tikai parausta plecus.

Risinājums, protams, atradās. Ne īpaši likumīgs, bet ne mazāk pazemojošs, jo izrādās, ka ģimenes ārstiem ir savi papildus rūpali. Un tās ārsta zīmes es aiz zlobas pret valsti sakārtošu. Jo redzies, tiesību mūsu valsts pilsoņiem ir krietni mazāk par pienākumiem, un tagad es iespringšu, ai kā iespriegšu lai:
Izmantotu visas savas tiesības uz maksimumu
Pārskatīt un nooptimizēt iespējas nepildīt pienākumus līdz minimumam.


Un, lai nebaidās ne viens, ne mirkli, pie saviem 1500 – 2000 latiem mēnesī es atkal tikšu ātrāk nekā neatkarīgie sūdumaisi paspēs fotobinneāli sarīkot, bet savukārt pie maniem nodokļiem valsts tiks tikai tad, kad jūtūbā, panorāmā un simtajā pantā nebūs ievietots video, kur Kalvītis bučo kurpes mūsu teritorijas sargam Ōpim.

Nav, nav vairs mīlestības pret valsti, ne kripatiņas.

Piebilde moralizētājiem. Jā, mani tiešām nemaz nemulsina apstāklis, ka es strādāju, nemaksāju nodokļus un pretendēju uz pabalstu. Nemulsina, ITIN NE MAZ!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bordo
2009-10-12 16:46 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo)


[info]chaika
2009-10-12 16:46 (saite)
bļeģ, kā viss ir sapists!!!

(Atbildēt uz šo)


[info]zintish
2009-10-12 16:49 (saite)
nebūs vai būs tas video? :P
apart from that. gl. man kaut kā šķita, ka tagad tik 1 3 mēn vai pat 1/2 gadā jāatzīmējas. bet es nez tok. enīvej, piešķirot statusu viņiem noteikti vajadzēja piebikstīt, atgādināt, tak ij vēl laikus un inspektoru nozīmēt, kam jāatskaitās.
lai gan, ko zin. mok tur krīze arī

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zintish
2009-10-12 16:49 (saite)
1 x 3 mēn*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jff
2009-10-12 18:10 (saite)
Arī tas tevi nemulsina itin nemaz, ka tu apzodz ne jau valsti, bet savus mazāk nekaunīgos līdzpilsoņus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-10-12 18:39 (saite)
Kurus pilsoņus konkrēti un kā viņš apzog?
Vispār, šamais režīms ir tiktāl tautu pisis, ka no tā, ka kāds drusku ilgāk saņems kādu pabalstu, vienalga vēl nebūs taisnība iestājusies :(
Kad jāiekasē nodokļi, tad valsts ne santīma neaizmirst, bet kad jāizmaksā pabalsti, tad izrādās, ka visādi ierobežojumi, griesti un citas atrunas, un beigās izrādās, ka tu vari padsmit gadus maksāt pamatīgus nodokļus, bet kad pašam vienreiz kaut ko no valsts vajag, tad dabon sūdu uz kociņa, jo visa nauda nezinu kur ir pazudusi :((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2009-10-13 18:56 (saite)
Visus, kuri godīgi maksā nodokļus. Un nauda pazudusi ir tieši tāpēc, ka valstī ir pārāk daudz šādu gudreļu, kuri grib tikai ņemt, gan pabalstos, gan pateicībās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-10-13 19:08 (saite)
Par mani ir godīgi maksāti nodokļi padsmit gadus. Un no visai lieliem ienākumiem, ja kas. Kad reiz saslimu un saņēmu valsts slimības pabalstu, kurš bija izrēķināts ar visādiem "griestiem", sapratu, ka nevienam vairs nepārmetīšu, ka viņš izvairās no nodokļu maksāšanas. Nauda tiek iekasēta steidzīgi, bet atpakaļ tu dabon figu :(
Uz mani valsts ir uzvārījusies ļoti pamatīgi un turpina vārīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2009-10-13 20:16 (saite)
Nemaksāt nodokļus un arī nekačāt pravas - tā būtu vēl pusbēda. Pa purnu vajag tiem, kuri apzināti izkrāpj stipri vairāk, nekā viņi paši ir iemaksājuši. (skat., piemēram, aprēķinu citā komentārā - cilvēks bezdarba pabalstam piecos gados iemaksā viena mēneša tiesu. Tas pats ir arī ar māmiņalgām un citiem pabalstu veidiem.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2009-10-13 07:19 (saite)
Saņemt atpakaļ to, ko esi kā depozītu noguldījis, nu ir zagšana? Nu ja - banķieris (šai gadījumā valsts) jau cer, ka pacients nomirs, nekad nepieprasījis savu kontu iztukšot, ko visu mūžu pildījis ar saviem socmaksājumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2009-10-13 18:34 (saite)
Nu pastāsti, pastāsti, cik racoons ir noguldījis. Ja viņš nodokļus maksā no 1000 Ls, tad no tiem 17 Ls aiziet bezdarba apdrošināšanai. Ja maksā no minimālās, kas racoon gadījumā drīzāk izskatās pēc patiesā stāvokļa, tad iemaksā apmēram 3 latus mēnesī.

Tas ir, tevis kačātās pravas vairāk izskatās pēc pacaniem, kas aizdod simts latus, bet pēc mēneša atprasa ar procentiem, proti, piecus simtus.

Jebkurā gadījumā, tu 58+ mēnešos, jeb nepilnos piecos gados iemaksā priekš viena mēneša bezdarbnieka pabalsta savas algas līmenī.

Sou, kar vien sev kaklā šiltīti "zaglis" :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2009-10-13 23:26 (saite)
mmm, jaunums, tatad tikai 3 lati "bezdarba apdrošināšanai". Un kur, kadās proporcijas Tavuprak paliek pārejie lati kaut vai no minimālās algas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2009-10-15 21:05 (saite)
2. Ja darba ņēmējs tiek apdrošināts visiem sociālās apdrošināšanas veidiem, obligāto iemaksu likmes sadalījums pa sociālās apdrošināšanas veidiem ir šāds:

2.1. valsts pensiju apdrošināšanai (turpmāk – pensiju apdrošināšana) – 22,86 %;

2.2. sociālajai apdrošināšanai bezdarba gadījumam – 1,70 %;

2.3. sociālajai apdrošināšanai pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām (turpmāk – darba negadījumu apdrošināšana) – 0,26 %;

2.4. invaliditātes apdrošināšanai – 2,95 %;

2.5. maternitātes un slimības apdrošināšanai – 3,47 %;

2.6. vecāku apdrošināšanai – 1,85 %.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaitnieks
2009-10-15 15:39 (saite)
Valstij tiek aizskaitīts tikpat cik tiek pašam - tā kā pohuj, ka tikai 3 vai cik tur lati ir apdrošināšanai - viņiem naudu maksā ahujjena lielu, lai tad sadala pareizi. Tas ir, bļeģ, kā veikalā maksāt simtnieku un saņemt tikai vienu aliņu, jo tikai piecdesmit santīmu tiek novirzīts pirkumu apmaksai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2009-10-15 21:10 (saite)
Kas tieši Tev nepatīk? Tas, ka valstī ir pensijas, ir bezmaksas izglītība, bezmaksas medicīna (lai kāda tā nebūtu), ir policija, ir kultūra, ir ceļi, u.t.t.? Protams, daudz kas tur būtu uzlabojams, bet ne jau likvidējams. Vienīgais, kas ir jālikvidē jau saknē, ir visu cauraugusī pērkamība. Bet te jau jāskatās spogulī, nevis jārāda ar pirkstu uz slikto valsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kaitnieks
2009-10-16 08:50 (saite)
Visu uzskaitīto, novirzot tikpat lielu daļu naudas, cik paliek uz rokas, varētu saņemt arī no privātajām iestādēm un daudz labākā kvalitātē. Ceļi sarakstā ir lieki, jo par tiem maksājam vēl papildus nodokli, neņemot vērā grandiozo atvilkumu no algas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]uldy
2009-10-12 19:59 (saite)
Atļauju Tev apzagt valsti - pie mazākās iespējas darītu to pašu. Tiem kam vajadzēs iedošu pa tiešo - nebarojot ierēdnīšus.

(Atbildēt uz šo)


[info]ierindnieks
2009-10-12 22:49 (saite)
to tak zina pat mazi bērni, ka jāiet pierakstīties. nopēlums tas ir nezināšanai.

(Atbildēt uz šo)


[info]love_lena
2009-10-12 23:21 (saite)
ak, cik graujosi, drosmigi un gudri! un piekast moralizetajus. a little kalvitis in making. lielie launie onkuli, kas apzog valsti. cik viss ir netaisnigi, bet, kad es pats zogu, viss ir kedas! tiesi tadu zagligu puskoka leceju del valsts ari ir tur, kur ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]uks
2009-10-13 02:24 (saite)
Vai nu tu pis kādu vai kāds piš tevi. Izskatās, ka neesmu vēl pamanījusi, ka tevī saspraudiši savas bekas ir pat vairāki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2009-10-13 07:25 (saite)
Iesaku tev ierosināt (katram pilsonim ir šādas tiesības) pārformulēt likumus, tb ka socnodoklis, ko cilvēks maksā ik mēnesi, nav vis drošības depozīts pilsoņa nebaltajām dienām (nu tur slimība, darbaspēju zudums, ienākumu īslaicīga zaudēšana u.tml.), bet gan brīvprātīgs piespiedu ziedojums, tb tos 25% no algas indivīdam vienkārši atņem. Un prasīt nebaltā dienā mazumiņu no līdz šim maksātā (pabalstu veido tikai un vienīgi indivīda paša socmaksājumi) turpmāk dēvējama par "zagšanu".

Citādi sanāk, ka tu nosauc par zagli cilvēku, kurš gluži vienkārši nolēmis beidzot izmantot savas līdz šim likumā noteiktās tiesības, aber prastākā krogū par šādiem vārdiem vararī pa purnu atrauties. ;P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]love_lena
2009-10-13 12:28 (saite)
ja tev tik tuvi likumi, busi pamanijis, ka nebalta diena pienakosos mazuminu valsts pagaidam vel maksa. saja gadijuma, ja pilsonis noteiktaja kartiba apliecina nepieciesamibu pec si pabalsta. ja tas ir zem pilsona goda, tad jauzskata vien tie nodokli par ziedojumiem un lepni paceltu galvu jaiet talak.
un ludzu bez draudiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2009-10-13 19:10 (saite)
Arī tiem, kas ir iemaksājuši lielas summas, maksā mazumiņu :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ledus
2009-10-27 03:22 (saite)
"Un, lai nebaidās ne viens, ne mirkli, pie saviem 1500 – 2000 latiem mēnesī es atkal tikšu ātrāk nekā neatkarīgie sūdumaisi paspēs fotobinneāli sarīkot, bet savukārt pie maniem nodokļiem valsts tiks tikai tad, kad jūtūbā, panorāmā un simtajā pantā nebūs ievietots video, kur Kalvītis bučo kurpes mūsu teritorijas sargam Ōpim. "

buus ievietots vai nebuus ievietots?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?