ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2008-08-11 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par stiliem un šādiem tādiem sadzīviskiem niekiem
Tātad, 6dien vakarā mocīja bezmiegs, grāmata nelasījās, kabeļtelevīzija neko sakarīgu nerādīja un Lego konstruktora, ar kuru salikt ar pulti vadāmu mašīnīti man nav. So, apāvos un izslīdēju naksnīgajās ieliņās.
Iestiprinājies ar trim "viski s kolai" iekš Olimpika, piedevām iedzīvojies liekos 40 LVL tipināju pār tiltu Vecrīgas uguntiņu virzienā.

Tagad nedaudz par Olimpiku. Man liekas ka tā vieta sāk smirdēt, jo tur ir pasākuši uzsūkties visādi dzīves pabērni un lūzeri. Protams, publiku nedaudz atsvaidzina kāds ķīniec vai krievs, kurš vispārējas jautrības uzturēšanai zaudē simtnieku pēc simtnieka. Bet ne jau par turīgajiem ir stāsts, stāsts ir par mazajiem "žetoniņiem". Mazais žetoniņš, tādi pie mana galda bija divi. Kādreiz tādi, kad bija vēl padsmitnieka gados dirnēja spēļu zālēs un tiklīdz kā kāds sāka drupināt kastīti bija klāt un bārstījās ar padomiem kuru līnijiņu pieturēt un spiest uz bumbieri vai ķirsīti. Besī ārā. Nu vot, tagad ir paaugušies un nesēž vairs laimētavās, bet gan kazino.
Vot sēž tāds ērms, viņam ir VIENS, fakin viens sasvīdis žetoniņš par piecdesmit kapeikām. Tu spēlē, mierīgi sūc savu viski s koloi, liec savus žetoniņus, un ērms pieslienās Tev par draugu, aizbildni un padomdevēju. Liec tur, tur, nē, uz šito līnijiņu un tā. Bļe, pazūdi, likšu kā gribēšu, atšķirībā no tevis, kurš iepriekšējā grieziena laikā dabūja malku zaļās tējas, es vinnēju. Netastājās, sēž savā stūrī un komentē - ka vajadzēja likt tā vai savādāk. Liekas ka klasisko jautājumu par to, kāpēc tu esi tik nabags, ja reiz esi tik gudrs, vīrelis nenorija un turpināja dirnēt kaut ko kurkstēdams. Krupjē vainīgi nosmaida - sak, viņam ir žetoniņš. Žetoniņš, bļe, par piecdesmit saņiem!
Piedāvāju vīrelim dīlu, dafaj, katrs uzliekam pa vienam žetoniņam kur katrs vēlas, ja vinnēs viņš, es viņam iedošu žetonus vēl uz piecīti, ja zaudēs - lai pisās nahuj.
Darījums bija vilinošs, netīrums pavilkās un pēc trīsdesmit sekundēm viņam bija jādodas prom, ko viņš nedarīja, tā kā nācās lūgt krupjē, lai pasauc drūmos puišus uzvalkos, jo šis ērms pārāk pārbauda manu pacietību.

Vecrīgā ieslīdēju jaunatvērtajā dzertuvē - Kosmiskais Sunītis aka SpeissDog. Jēzusmarija un svōtais Kazimirs! Piestutēju savu dūzi pie bāra, lai varētu nesteidzīgi novērot trafiku, kurš kustās no dejuzālītes uz bāru un atpakaļ.
Tagad parunāsim par stiliem. Es varu atšķirt metālistu no repera. Nu tur ādas bikses, mati un bārdiņas pretēji beisbola cepurītēm, nošļukušām ūzām un Goldenstate Warriors krekliņiem XXLL izmēros. Vēl es varu izdalīt Esīša saldos kur dominē solārijs, dārgs telefons un Inserviss kredīts. Tad nāk īmo un gōti, tos es īsti neatšķiru, bet tas principā ir pohuj.
Toteis speisdogā es ieķēru jaunu trendu, kas man likās tikpat neizprotams kā kodolfizika vai nošu partitūra. Tātad - sāksim no augšas - truckerhats, nu ķipa tāda tā kā nāģene, tikai ar sietiņu aizmugurē, tipa 91 gadā tādas ar uzrakstu USA tika vestas no Polijas. Tad nāk ausis, kur ir nevis gredzens, bet nu tā huiņa, bļe, TUNELIS, vo! Tāds, uz centimetru diametrā. Tad nāk pogājams krekls, kas pārvilkts ar pieguļošu džemperīti, kam V veida kakla izdriezums. Tad nāk apenes, un tikai tad bikses. Tādas, kur dirsa kā maiss, kur piekārta alpīnistu magazīna ar atslēgām, tad tās bikses strauji sašaurinās aš paliekot v-obķažku, nu un tad seko kedas klasiskās. To visu protams papildina tārbiņa ar uzrakstu Kuba vai kaut kas tikpat nodrāzts. Skatījos uz šitiem ķēmiem un netapu gudrs no kādas disas tad tādi ir izrāpušies. Tie ir kas, kaut kāds undergraunddaftpunkfunkpopindieindastrialmarazms or what? Viena alutiņa garumā apbrīnoju jauno stilu un pēcāk devos uz Mi6 kur viss ir pierasts un saprotams, kur var klausīties Cash un nesteidzīgi sūcot alu dirnēt pie letes.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ld
2008-08-11 11:20 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo)


[info]kangaroo
2008-08-11 11:36 (saite)
Oi, vot šitie tuneļa bērni mani fascinē! Nē, patiesībā- viņu vecāki. Labi, ja sīcim prispičila ielikt blingbling ausī- whateva, izņems un pāris gados aizaugs. Bet šitie tuneļi neaizaug. Ir pat nācies redzēt egzemplārus ar 2 un pat 3 cm tuneļiem. Un kur tāds ķems taisās savu dzīvi pavadīt, kad sasniegs pilngadību? Nevienā normālā kantorī, kur ir jāapkalpo cilvēki, viņu darbā neņems. Vai tiešām vecāki jau tagad, kad atvasei ir 14- 15 gadi, ir pārliecināti, ka no bērna sanāks izcils mākslinieks, kam tāds tunelis pēc 10 gadiem būs ± ierasta lieta? Vai arī jau laikus sīci noraksta melnstrādniekos?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]santa_be
2008-08-11 11:44 (saite)
Labāk lai 14 gadiņos izārdās nekā sāk ņemties ar maksimāli radikāliem vizuālajiem stiliem tad kad strogam priekšniea acīs jārādās.

Un lielākoties tā arī ir- ap 14- 16 iet vaļā trakumi un pēc tam viss ieiet gaumīgās normās. Tuneļus līdz 0,5 cm diametrā likvidēt sevišķas problēmas nesagādā. Ar lielākiem - tur jau darbs plastiskajiem ķirurgiem, un kas gan tur tāds īpašs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 11:54 (saite)
Tad nafig ļaut tos tuneļus, ja pēctam ir jāiet pie plastiskā ķirurga?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santa_be
2008-08-11 12:00 (saite)
redz, ja visus vizuālus trakmus izdzīvo mazpadsmit gados, kad jaīet nopietnos darbos un jāveido normāla cilvēka dzīve - tas viss jau sen ir pāri. Vismaz tā bija man un ielai daļai draugu, izņemot protams tos, kuri nekļuva par māksliniekiem (lai kas tas arī nebūtu).

Un vispār ejiet tač dirst gudrīši bik zem 30. Veto un tas briesmonis Brehte nez kāpēc nemēģina kādam iestāstīt, ka vot šitie idioti nākamie banku augstskolas studentiņi tizlie memļiki un omīšu mīluļi būtu par pankiem jāpārtaisa.;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2008-08-11 12:03 (saite)
Sieriņ, Sieriņ, kāpēc uzreiz ar tādu sparu! Chill...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santa_be
2008-08-11 12:10 (saite)
āāā man nopietni besī. Bļe tas ka tev vai kādam citam nebija vēlmes uzcirsties vai radītāji šāva pa seju par šādām tieksmēm, nenozīmē, ka ikkatrskam ir mazliet vairāk paveicies ir idiots. Un jā vienīgais kas man skauž ir tas, ka tad kad man bija 14, nebija ne tās naudas, ne to veikal , kur šitā uzcirsties un nācās visu kombinēt no humpaļiem un tirgiem.

āāāāā es nevaru pat uzrakstīt kāman riebjas šitais totālais prastums un īsā atmiņa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]susure
2008-08-11 12:25 (saite)
lol.
un ko darīt a tiem, kuriem bija visas iespējas, bet nav bijusi vēlme?
Ir tak tie , kas dara neatgriezeniskas dumības. Tev bija pīrsings, man plika galva- tas viss ir atgriezeniski.
bet tavs sacepiens ir smieklīgs :) paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kangaroo
2008-08-11 12:54 (saite)
Fūūū... Labi, ka man ir virs 30, citādi jau būtu apvainojies...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]king
2008-08-11 17:13 (saite)
Brekte taču nav briesmīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2008-08-11 12:44 (saite)
nemīz, pēc 10 gadiem ņems darbā arī tos ar tuneļiem. agrāk tak ar tetovējumiem negribēja ņemt par sekretāri strādāt - a tagad?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 12:56 (saite)
Ja uz sejas, tad arī tagad neņem ;-P

Vispār jau stulbi- es tattoo dēļ darbā pa visu karstumu esmu spiests staigāt žaketē, jo baltajam kreklam spīd cauri.

Nē, nu ar laiku gan jau aizies. Bet nedomāju, ka tuvāko 5- 6 gadu laikā. Un tieši pēc tāda laika tagadējie 14-16-gadīgie būs aktīvos darba meklējumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fleur
2008-08-11 13:56 (saite)
Ir arī daudz citas krāsas kreklu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 14:03 (saite)
Pie vasaras uzvalka citas krāsas īsti neiet klāt. Bet citos gadalaikos problēma nav aktuāla.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fleur
2008-08-11 14:15 (saite)
Grūti iedomāties uzvalku, pie kura nevienas krāsas krekls nepiestāv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tarantulz
2008-08-11 14:27 (saite)
Vasaras parastais, gaiši bēšā krāsā, plāns un drusku burzīgs. Pie tādiem tikai baltu vai baltu ar strīpiņu.
Tfu, ku labi, ka nu jau dažus gadus tādos nestaigāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 14:48 (saite)
Jeppp... Tieši tāds. Tikai nav drusku burzīgs. Nu tur vēl puslīdz klāt iet kaut kas vieglā, vieglā smilšu krāsā vai knapi pelēks, bet arī tiem melnā tatuška spīd cauri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fleur
2008-08-11 15:52 (saite)
gaiši zils, zils, visādi zaļie, dzeltenie, oranžie, rozīgie?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 16:06 (saite)
Gaumes lieta. IMHO no Taviem nosauktajiem vēl daži toņi no pasteļrozā varētu derēt un tas arī viss. Nu tā tīri teorijas līmenī pieļauju, ka arī kāds ūbergaiši dzeltens. Bet jebkurā gadījumā tie visi būtu tik gaiši, ka tattoo spīdētu cauri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]simona69
2008-08-12 10:00 (saite)
Nu šitāda aprobežotība. Pirmā dzirdēšana, ka labs darbinieks ir tāds, kurš tērpies bāleliņa krekliņā, matiņi safrizēti kā nākas un vispār...
Man trūkst vārdu šo izlasot.
MAn pohuj vai viņam tuneļi, apenes izlīdušas no biksēm, seja notetovēta vai dirsā pīrsings. Darba devējam galvenais, lai labs, strādīgs un uzticams darbinieks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-12 10:40 (saite)
Aizmirsi vēl:
1) lai ar savu izskatu neaizbiedē tos, kam šāds izskats nav pieņemams,
2) lai ievēro organizācijā pieņemtos standartus (un tici man- nevienas organizācijas standarti pagaidām neparedz, ka darbiniekam ir vairāk kā divi nelieli auskari, par acīmredzamiem tetovējumiem nemaz nerunājot, izņēmums ir tikai organizācijas, kam šāds standarts nemaz nav izstrādāts).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]miceelijs
2008-08-11 11:49 (saite)
Labs.
Un tie "kaut kāds undergraunddaftpunkfunkpopindieindastrialmarazms or what?" - peec maniem noveerojumiem - jo tievaaks, jo "stiliigaaks".
MUAH...

(Atbildēt uz šo)


[info]putnelis
2008-08-11 11:51 (saite)
sviestagalvas. viņiem tāds žurnālelis "Veto" ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]santa_be
2008-08-11 12:06 (saite)
hahāhā, nopietni iekraut gribas, bet neuztver to personīgi.
man principā riebj tā mūžīgā jaunās paaudzes nodiršana. Tā skraidīja pakaļ manai omītei, tēvam, mātei, man, tagad tiem kas attiecīgais vecums. Un nez kāpēc visi ir izauguši par diez gan foršiem cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnelis
2008-08-11 12:22 (saite)
nu tās nošļukušās pakaļas man īpaši nesatrauc, bet pēc Brektes "izstādes" ēkas 1-3 stāvs vēl ilgi smirdēja

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]keikoo
2008-08-11 12:31 (saite)
a tas tāpēc, ka cilvēkiem tāda tendence - ātri aizmirst kādi idioti un sviestgalvas paši reiz bijuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2008-08-11 12:35 (saite)
Kā tur paliek ar jaunās paaudzes mūžīgo diršanu uz vecāku paaudzi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santa_be
2008-08-11 12:58 (saite)
gan jau ,ka ir :) parasti raujas skolotāji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]usne
2008-08-11 12:43 (saite)
jo ma jo ! :))
jūs visi strādājat bankā un nedarat, kas patīk un sagādā prieku, vai ????

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 13:19 (saite)
Ķipa strādāšana bankā nevarētu būt tas, kas patīk un sagādā prieku...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2008-08-11 13:25 (saite)
Es domāju, ka tas tikai teikts ar domu, ka visiem nav jābūt vienādiem, ar vienādām vēlmēm, domām, apģērbu. Tie, kuri grib, lai liek ausīs tuneļus, kuri grib - lai strādā bankā un ģērbjas uzvalkā, bet ne vieniem ne otriem nav pamata vienam otru noniecināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kangaroo
2008-08-11 16:08 (saite)
Es, piemēram, nenoniecinu. Mani tikai izbrīna tie vecāki, kas kaut ko tādu saviem bērniem atļauj. Tas, ka bērnam nepietiek prāta padomāt 2- 3 soļus uz priekšu, ir o.k.- tāpēc jau viņš ir bērns. Bet vecāki?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2008-08-11 16:41 (saite)
Nu ja vecāki visus nobremzētu, tad vispār nebūtu neviena radošā bomžaras vai ģēnija :)
Un vecāki jau arī ir dažādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tarantulz
2008-08-11 14:30 (saite)
Nu laikam jau cilvēkam "strādāt bankā" nozīmē tupēt aiz letes un bakstīt maksājumus. Tālāk nav sanācis ieiet, vot i nezina, ka tur foršākas lietas notiek.

Lai gan nekādu baiso prieku man tas arī nesagādāja. Citādi būtu palicis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2008-08-11 13:01 (saite)
Jaunība var likt tuneļus ausīs.
Un visi negrib dzīvot, izskatīties vai domāt kā tu.

(Atbildēt uz šo)


[info]miceelijs
2008-08-11 13:48 (saite)
Un tas viss par viskiju ar kolu??? :D

(Atbildēt uz šo)


[info]zintish
2008-08-11 15:27 (saite)
a tu iedomaajies, ja tas onka buutu vinnejis...
tad Tev naaktos seedeet un klausiities par to cik vinjsh viss taads gudrs un kaa tu taa jamam agraak nekjausiiji un vispaar...
;)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?