ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2007-04-18 12:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par algām
Pļēgurojot krodziņos kur burzās visādi kreatīvie, lai arī kā tējai nepatiktu šā vārda dažādie pielietojumi, viņi tā sevi dēvē, gadās visādus brīnumus saklausīties.
Tagad nedaudz par industriju un algām.
Sāksim ar mūsu pašu , cibas, aizgaldiņu. Ja kāds projvads nostrādājis, nu nezinu - 1,5 - 2 gadus aģentūrā, paceļ cepuri un brīnās ka viņam liek atšancēt ārzemju simpoziju, tad manuprāt tas vēl ir lojāli, jo ja būtu mana teikšana , ne tikai atšancēt "itāļu streika" veidā, bet ATŠANCĒT. Liktu bukletus uz muguras no Jelgavas tipogrāfijas klientam Valmierā stiept. Bet tas tā, nekā personīga, tikai mans skatījums uz mirkļa struktūru.
Tālāk ziņa, ka kaut kāds ĀDē vai CēDē (ārt dirktors, creative directōrs, man viņi jūk, bet abi skan gana svarīgi)tiek daždien kā neretais mūsu industrijā pirkts un pārdots kā apbružāta kālija parka akcija, nav nekāda izbrīnu raisošā. Izbrīnu rosina bauma, ka viedajam vīram par darba nomaiņu ir iegrabināti desmit lielie tā pat un vēl 1,6 lati mēnesī. Ož bišķi pēc kuģniecības vai nekustāmā īpašuma darboņu atalgojuma. Labi, prieks par viņu, bet man uzprasās jautājums KĀ un ar KĀDIEM klientiem jāstrādā, lai taisot viņam reklāmiņas var atraut tik daudz bābuļa, ka var nomaksāt tādu "žirģaju" ,par visu pārējo bandu sākot no pluskaina projvada beidzot ar sekretāri nemaz nerunājot?

Sūds ar pašmāju brīnumiem, šis nelielais purkšķis bija veltīts kā ievads, lai nocitētu šo:
LONDON: "The labourer is worthy of his hire," wrote St Luke, craftily rebutting St Matthew's "ye cannot serve God and Mammon". Aegis Group clearly sided with Luke when rewarding board member Mainardo de Nardis, ceo of Aegis Media, for his weekly toil.

He collected no less than £44,263 weekly ($88,114; €65,029) over the 19 weeks that elapsed between joining the company on 18 August 2006 and 31 December of the same year.

According to the company's annual report, de Nardis's pay bonanza comprised a salary of £165,000 and bonuses totalling £666,000.

Tādi lūk pīrāgi, jābrauc šancēt uz ārzemēm!
Pilns teksts:
http://www.warc.com/News/TopNews.asp?ID=21493&Origin=WARCNewsEmail


(Ierakstīt jaunu komentāru)

offtopic
[info]mazheks
2007-04-18 12:51 (saite)
man viss veiksmīgi atnāca, šovakar uzrausim

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: offtopic
[info]racoon
2007-04-18 12:52 (saite)
labi, tas labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aga
2007-04-18 13:10 (saite)
Nemaz tik briesmiigs tas ciipars nav. Laba liimenja kontraktori/freelanceri taa arii sanjem. Pie tam UK algas parasti raadaas bruto, reaali kjepaa paliek par gandriiz 40% mazaak.

(Atbildēt uz šo)


[info]kangaroo
2007-04-18 13:11 (saite)
Drīzāk jādomā par veselo saprātu tiem cilvēkiem, kas pieņem lēmumus par šādu ĀDē vai CēDē pieņemšanu darbā un viņu algu apstiprināšanu. Vai tiešām Maskačkas Reklāma SIA valdes priekšsēdētājs domā, ka paņemot darbā vadošo OMD speciālistu, viņa uzņēmums pēkšņi iekļūs aģentūru top 10? Nav pat svarīgs cipars, bet pats pirkšanas fakts. Jā, protams, klients pērk no cilvēka, nevis no uzņēmuma, bet veselu kaudzi lielo ārvalstu firmu saista līgumi TUR- mātes uzņēmumu dzimtenē, kur ir stroga nolemts strādāt ar to un ne citu tīklu un ņiipot! Cita lieta, ja tā migrācija ir starp vaļiem- nu lai jau vārās savā sulā. Tā tas ir ne tikai reklāmas jomā. Arī citās industrijās konkurējošie uzņēmumi regulāri apmainās ar darbiniekiem. Pats esmu bijis izpirkts no konkurējošiem uzņēmumiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]sara
2007-04-18 13:15 (saite)
baigi tizli un nesaprotami raksti !

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2007-04-18 13:17 (saite)
a Tu nelasi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eg
2007-04-18 13:29 (saite)
principā pie pakaļas, cik (daudz) maksā darbiniekiem, ja vien ģenerēt adekvātu revenue līmeni.

vienam maksā par kapāšanu, otram par uzvārdu, trešam par minetu un kotletēm.

(Atbildēt uz šo)


[info]teja
2007-04-18 14:21 (saite)
es saprotu par to kreatīvo pirkšanu-pārdošanu.
bet manā gadījumā, kad es eju prom, principā, nervu sabrukuma dēļ dzīvot uz bezdarbnieku pabalsta, un viņš to zina! - man liekas drusku negodīgi atprasīt to piķi. tādēļ pakasīšos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]teja
2007-04-18 14:23 (saite)
jenotiņ, palīdzi. nepazīsti kādu labu juristu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2007-04-18 14:44 (saite)
Par darba lietām nava :/ ir visādi nīp juristi, bet par darba lietām nava. Ja būtu,nevilcinoties piespēlētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2007-04-18 19:31 (saite)
>> Sāksim ar mūsu pašu , cibas, aizgaldiņu. Ja kāds projvads nostrādājis, nu nezinu - 1,5 - 2 gadus aģentūrā, paceļ cepuri un brīnās ka viņam liek atšancēt ārzemju simpoziju, tad manuprāt tas vēl ir lojāli, jo ja būtu mana teikšana ,

Aļļo, nezinu kā tur noformēts, bet juridiski visi simpoziji, konferences, komandējumi UN tipat labi mācības, kas ir apmaksātas no darba līdzekļiem, un par kuriem par katru atsevišķi NAV slēgtas kaut kādas atsevišķas vienošanās, skaitās veiktas darba uzdevumu dēļ, lai celtu kvalifikāciju, utt. un tos nedrīkst nedz atvilkt no gala aiziešnas, nedz kādā citā veidā likt atstrādāt.
Tāda atstrādāšana/atmaksa var būt ierakstīta darba līgumā, bet Darba likumdošana to pātrrumpo kā mazo ezi. Un darba likumdošanā ir precīzi norādīts, KO tieši tev drīkst atvilkt no algas tev aizejot. Nekas no augšminētā tur nav, tā ka darba līguma tekstu viņi parasti var pakārt uz nagliņas.

Principā man bija (šķiet) tāda pati problēma ejot prom no bankas. Es vienkārši uzrakstīju galējā aprēķinā, ko viņi man izsniedza un lika parakstīt, ka nepiekrītu x-simts latu apmācību atmaksai bankai, un viņi bija vienkārši spiesti man izmaksāt visu, bez atskaitījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2007-04-18 23:35 (saite)
jā, tā ir taisnība. pateicu viņiem šo, un pierāvās, vien skumji nosmaidīja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eg
2007-04-18 14:39 (saite)
koks ar diviem galiem. darba devējam arī var likties drusku negodīgi, ka tu nevēlies pildīt vienošanās noteikumus. nu, par tiem 36 mēnešiem, kas tavā postā minēti...

arī manā līgumā ir punkti, kas nosaka uzteikuma periodu, liegumu strādāt pie konkurentiem un līgumsodu, ja šos nosacījumus neievēroju. ir, protams, arī atlaišanas pabalsts :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kugis
2007-04-18 15:01 (saite)
liegumu strādāt pie konkurentiem un līgumsodu, ja šos nosacījumus neievēroju - šitais ir tīrākais bleķis. Ja nu vienīgi ir vienošanās abpusēja ar zināmu materiālo pamatojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2007-04-18 19:35 (saite)
Liegums strādā tikai tad, ja viņi apņemās tev maksāt naudu X tai laikā kamēr tu nevari izmantot savas tiesības strādāt pie konkurentiem. Ja tā naudiņa IR minēta, bet ir smieklīgi maza (piemēram nav samērojama ar tavu mēnešalgu, kas tev būtu bijusi, ja nebūtu aizgājis), tad jau tur arī var sākt ņerkstēt manuprāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skalpelis
2007-04-26 23:43 (saite)
James Simons, a 69-year-old publicity shy former math professor, uses complex computer-driven mathematical models to make bets on stocks, bonds and commodities, among other things.
His earnings last year were $1.7 billion.
As one of the leading hedge fund managers, Mr. Simons makes a sum that dwarfs that of the top chiefs on Wall Street. The highest paid on the Street, Lloyd C. Blankfein of Goldman Sachs, earned $54.3 million in salary, cash, restricted stock and stock options last year. (Unlike the total for Mr. Simons, Mr. Blankfein’s reported compensation does not include gains on investments.)

http://www.nytimes.com/2007/04/24/business/24hedge.html?ei=5090&en=22f49c03f5ef88eb&ex=1335067200&partner=rssuserland&emc=rss&pagewanted=all

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?