ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2005-05-17 12:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par latiņām
Pirms sausi aizpildīt pūlu par latiņām, kura opcijas aprakstīšu maķenīt vēlāk, gribu jums smurdaki pastāstīt par Jāni. Jānis B. Sauksim viņu tā. Savulaik Jānis B bija Jūrmalas ZERK (ZERKs ir kaut kāda abreviatūra no zaļumsaimniecības kombināta or smth) direktors. Krievu laikos. Vecais uzrāva divas mājas, paspēja nomainīt trīs sievas un palaist pasaulē paprāvu bariņu ar bērneļiem. Kad astoņdesmitie gāja uz beigām, deviņdesmitie tikai sākās un iestājās žutkijs kapitālisms par grimstošā ZERKa direktoru kļuva zaļoksnējais Onslovs, kuram vienīgajam no visiem tābrīža zāģeriem bija augstākā izglītība. Onslovam paveicās tikt par šās grimstošās bandūras priekšnieku tikai tāpēc, ka Jānim tas viss noriebās tiktālu, kā rezultātā vecais izdomāja, ka ar savām rozēm pelnīs vairāk nekā ar trīs sarūsējušiem traktoriem un piedzērušos veču baru.
Kā jau visi to zin, rožu bizness arī nebija ilgstošs un savulaik beidzās. Jānis izdomāja kļūt par pensionāru. Lēnām rāva augšā trešo māju un priecājās par to kā aug mazbērni. Viss kedā. Naudiņa tā kā būtu, dzīvo tik nost. Visiem tā likās, toties Jānis domāja savādāk. Kad savai mājai bija nokrāsojis pēdējo kvadrātcentimetru, kāpa iekšā žigulītī un dudināja pie Onslova. Jānim tagad ir 79 gadi, un kā Tev slinkais smurguli liekas, ko viņš tagad dara? Vada Onslova gateri, izlsīja jaunāko zāģēšanas tehniku specializēto literatūru, trenkā večus, sastāda ražošanas tabulas un ar nadziņu pārbauda gatavās produkcijas kvalitāti. Alga viņam ir pat lielāka nekā dažam labam high educated žurkulim rīgas lepnajos ofisos, toties viņš joprojām dudina ar savu piektās sērijas žigulīti un sestdienās ceļ sev mājās pirtiņu.
The questin is – NAHUJ? Tev viss ir, lai varētu bezrūpīgi vadīt savas dienas, bet tu ne pa kam neliecies mierā. Paskatoties uz “jaunajiem, mākslas, kultūras un sazin kādu citu maucību apdvestajiem” krāniņiem , kuri nav piedabūnami strādāt ne pa kam un ar pliku dirsu dzīvo tik bezrūpīgi nost, gribas rast atbildi uz šo jautājumu – kad ir tas moments, kad Tu liecies mierā, kad Tavuprāt Tev viss ir gana, un kur rodams sirdsmiers. Naudā? Harmonijā? Darbapriekā?
Tā kā es esmu anormālākais materiālists un pret garīgām vērtībām izturos gluži kā ķīniešu komunists, piedāvāju ieķeksēt pūliņā summu latos (objektīvu) pie kuras saņemšanas Tu būtu ar mieru piecelties no sava darbagalda, smaidot pateikt priekšniekam arrivederči un nodoties tikai tām lietām, kas Tev liekas interesantas. Piemēram 7 gadi Tibetā, antīkās literatūras un renesanses mākslas studijas vai pievienošanās ekspedīcijai uz Ziemeļpolu.

Poll #7034
Open to: All, results viewable to: All

Summa LVL

View Answers


Ja [info]aiks ir objektīvs, tad es viņu nosauktu par mantkārīgu negausi :)))
arī [info]mazheks dzīvo kosmosā :)))


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mako
2005-05-17 13:02 (saite)
Runa ir par vienreizēju summu, vai ikmēneša?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2005-05-17 13:04 (saite)
vienreizēju, tādu lai visam līdzšinējam beigas un jaunai skaistai nākotnei sākums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mako
2005-05-17 13:26 (saite)
Nu, ļimons. Alga par 30 gadiem sareizināta ar 5 :) Lai nav jādomā par tēriņu naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aiks
2005-05-17 13:10 (saite)
tā ir summa, ar kuru, man, maniem bērniem, mazbērniem un cerams mazmazbērniem vairs nekad ever nevajadzētu domāt par naudu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scibologs
2005-05-17 13:13 (saite)
ja nemaldos tad miljonārs-kriminaļņiks Preatoni kaut kad izteicās apmēram tā "man nav ne mazāko šaubu, ka mani bērni notrallinās manis sapelnīto naudu, tāpēc es strādāju sev un savam priekam nevis pēctečiem". un starp citu- bērnus un mazbērnus pārāk daudz naudas tikai samaitās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aiks
2005-05-17 13:17 (saite)
Emm, par bērnu audzināšanu:
ne jau nauda viņus pamatā samaitā, bet gan vecāku ieaudzinātā attieksme pret to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2005-05-17 13:20 (saite)
Interesanti kāda attieksme var ieaudzināties, ja bērna pirmā autoritāte - tētis, caurām dienām dzer pina kolada koteiļus un pa šaurajām mote karlo ieliņām vizinās ar savu jaunāko ferarri. Kāda? Vai tiešām viņš iedomāsies, ka lai dabūtu piecīti, ir jāsaskalda vesela piekabe ar malku?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aiks
2005-05-17 13:31 (saite)
ēxactly the point

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aiks
2005-05-17 13:32 (saite)
un vispār - viņš iedomāsies, ka, lai dabūtu ļimjardu, vajag tikai tēvoča jenota žurnālī lauciņu aizpildīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazheks
2005-05-17 13:12 (saite)
kāds kosmoss bļe, kāda jēga saņemt grašus un tad domāt kā savilkt galus. pats jau teici - paņemtu to summu, ieguldītu dažādās bankās offshore un ne tikai un dzīvotu no procentiem cepuri kuldams - ceļotu pa pasauli ar zelta kredītkarti zobos un ne sūda nestrādātu līdz mūža beigām

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]angel_girl
2005-05-17 17:01 (saite)
A varbūt tā visu naudu padirstu un strādātu par sētnieku kaimiņmājā ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzingla
2005-05-17 13:14 (saite)
Nu, es atzīmēju summu "7 gadiem Tibetā" :)

(Atbildēt uz šo)


[info]red
2005-05-17 13:22 (saite)
es ieliku summu, no kā varētu dzīvot bez bēdu līdz mūža galam. tas gan nenozīmē, ka es par mazāku summu, nepateiktu priekšniecībai, ka es uz sitiena savācu mantiņas un tinos. Ar priekšniecību varētu sākt runāt jau pie 100k latu saņemšanas skaidrā naudā diezgan vēsi. Tas tā, lai dzēstu patreizējās saistības un vēl pāris gadus relaksēti (ne grezni) padzīvotu.

(Atbildēt uz šo)


[info]puce
2005-05-17 13:27 (saite)
a man jau tagad nav priekšnieka. un es daru to, kas man patīk, turklāt par to man arī vēl maksā. tiesa, es jau arī vairs neesmu “jaunajais, mākslas, kultūras un sazin kādu citu maucību apdvestaais” krāniņš

(Atbildēt uz šo)


[info]smejmoon
2005-05-17 13:28 (saite)
Oi, es ierakstīju ikmēneša summu. Nav nejausmas cik un kur ir jāiegulda, lai tiktu pie šādiem ienākumiem.

Bet pēc pāris gadiem varētu būt ģimene un sīči un tad tas cipars augtu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2005-05-17 16:43 (saite)
Man šobrīd alga ir 350 (ne uz papīra, bet makā) + vēl klāt nāk haltūras tulkošanā un sanāk ap 400 mēnesī.
Bet varu teikt pilnīgi droši - ar šitādu algu bērnu man nebūs vēl ilgi ilgi. Badā negribas mērdēt.
Bet varbūt ka tev ir dzīvoklis/māja un nav vismaz par to jāuztraucas. Jo man jau ta jāmaksā par īri un jādomā par mūža kredītu kādā bankā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smejmoon
2005-05-17 16:47 (saite)
Tad, kad man būs sīči, tad arī iespringšu strādāt vairāk. 100-130 stundas mēnesī deviņus, desmit mēnešus gadā arī nav maz.

Un ja Tev būtu šī naudiņa, tad tas nozīmē, ka Tev būtu vēl vairāk laika. (konkrēti man būtu tās augstākminētās stundas). Un šajā laikā jau var arī kautko nopelnīt. Darot ko grib. Spēlējot tikai tos koncertus, kurus grib un tamlīdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smejmoon
2005-05-17 16:53 (saite)
"piecelties no sava darbagalda, smaidot pateikt priekšniekam arrivederči un nodoties tikai tām lietām, kas Tev liekas interesantas."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

skaidrojums
(Anonīms)
2005-05-17 13:29 (saite)
summa a): minimums (bet regulaars)
summa b): vienreizeejaa izmaksa - mieriigas dziives garants liidz pensijas vecumam, kad mani saak uztureet valsts un privaatie pensiju fondi, kuros es esmu veikusi iemaksas muuzha garumaa.

(Atbildēt uz šo)


[info]mass
2005-05-17 13:30 (saite)
Es tā pat, bez summas, pateicu priekšniekam arivederči un tagad kā frīlanceris dzīvoju tā ka brīžiem dzeru minētos kokteiļus, bet brīžiem skraidu pliku pakaļu.

Bet toties varu justies apvainots ja mani kāds ar telefona zvanu pamodina 11.30 no rīta :)

(Atbildēt uz šo)


[info]piccolo
2005-05-17 15:43 (saite)
man jau šķiet, ka katram normālam alkoholiķim ir plāns par "ļimonu", lai no rītiem uz darbu nav jāiet.

Jānis B tak nedzēra, ne? :)

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2005-05-17 16:25 (saite)
Ak dies, esmu mantkārīgāka par Tevi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]red
2005-05-17 16:52 (saite)
tā nav mantkārība. tā ir tikai pieticīgas dzīves ieaudzināta vēlme vienreiz par visu kļūt buržujam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piccolo
2005-05-17 17:04 (saite)
uzrāvies! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaitnieks
2005-05-17 18:00 (saite)
Trakākais ir tas, ka es droši vien tāpat vien turpinātu strādāt, tikai nedaudz mazāk, pat ja man baigos miljonu kalnus atdotu. Tā nu ir sagadījies, ka hobijs un darbs ir viens un tas pats, tikai darbā man pasaka priekšā, ko darīt; mans uzdevums izdomāt - kā, un tieši tas man patīk.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?