polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-06-18 05:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā jūs dariet meitenēm pie ūdeņiem vasarā ar tām peldenēm/apenēm?
Vkr jau padzīvojāmies pie Daugavas, izpeldējāmies, tad meita tur sāka ar mantām pa smiltīm un visu spēlēties. Nu neko nepārvilku, jo it kā tāpat iet ūdenī drusku, pietupjas, viss pārvilktais arī slapjš..
Nu un tad problēma - nez citiem meiteņiem (puikiem laikam mazāks risks) arī tā ir, ka jau sākas, ka biežāk jāskrien čurāt, it kā kkas jau būtu apsaldēts? Tgd jau naktī arī piecēlās (normāli pa naktīm čurāt ceļas, nezinu - 2x gadā.. Labi, ka piecēlās, vkr jau vakarā sačurājās, nepaguva, man bija pārliecība, ka šonakt gulta pludos).
Zinu, ka nav labi, ja tur auksts, slapjš peldeņu audums ap dupsi, vējā (da i nav arī mums te nekādi 35C, ka viss ātri izžūst). A kā darīt? Pārvilkt sausu katru reizi kā slapjš. 3 peldenes man ir, teorētiski varu mainīt, bet nu tad tas ir 5min jautājums. Laist pliku negribas arī. Nu tgd jau lielāka, bet tāpat - negribas, ka visos savos caurumos dabū smiltis - piemēram, apsēžoties ūdenī/smiltīs (ar puikiem ar šo pluss). Plus lv izskatās, ka vismaz publiskaš peldvietās arī tādus mazos bērnudārzniekus plikus reti kurš laiž..

Man jau pašai arī, ja pastaigāju ar slapjām peldenēm ilgāk vējā, ar līdzīgi, ka varu principā jau tās pašas dienas vakarā sākt skairīt pa katrai mazai čuriņai. nekādi iekaisumi, nopietni apaukstējumi tfux3 bijuši nav, bet šis jau ar ir gana nepatīkami, ka tiklīdz savajagas, ir jāskrien. Un tad pēc dienas, divām - pāriet. Izskatās pēc pagaidām novērojumiem, ka meitai tas pats. Tāpēc pati agrāk braukāju uz nūdistiem - tur jautājums atkrīt (vismaz man).
Bet ko tam bērnam darīt? Cik redzēts meitenes baigi ar neviens nepārģēbj - skraida kāds nu tas peldikis/peldenes ir. Tiešām mēs te vienīgās ar tādām čuru "problēmām"? :D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2020-06-18 07:00 (saite)
man šķiet, ka plika pakaļa ir OP. bet nav ne jausmas līdz cik gadiem tas skaitās solīdi.

(OP overpowered)

(Atbildēt uz šo)


[info]virginia_rabbit
2020-06-18 07:52 (saite)
Man bērnībā bija bieži "jaskraida", nezinu, vai tieši no apsaldēšanas, bet nu slapjš, smiltis, karsts, un mamma vnk ņēma uz pludmali daaaaudzas apenes.
Es Simo arī ņemu daudzas, E savukārt jau atbrauc un aizbrauc peldenēs un slapjums netraucē. Bet jā, nevienam ne reizi nav bijis "jāskraida"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-18 11:58 (saite)
nu vot es neatceros no mūsu bērnības, jo uz kautkādiem ūdeņiem braucām nu ļooooti reti. Pie jūras atceros ienu reizi. Pie upes Bauskā gan ņēmāmies daudz, bet tur ar atceros to skraidīšanu.. Teorētiski vismaz meitenēm jau nav baigi labi dupsi saldēt. Puikiem tomēr tur drusku citādāk viss un tieši labāk, ka viss drusku vēsumā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sarkans0987
2020-06-18 09:22 (saite)
Pētesīļu tēja palīdz pret šo skraidīšanu. Var arī svaigus apliet ar karstu ūdeni. Tas tiešām darbojas lieliski pret šādām kaitēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sarkans0987
2020-06-18 09:22 (saite)
Pētersīļu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2020-06-18 11:56 (saite)
sanāk laist lai tik dragā slapjās peldenēs aukstā vējā un termosā pētersīļu tēju līdzi? :D
Mani šobrīd interesē vairāk profilakse.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sarkans0987
2020-06-18 14:06 (saite)
Nē, nē. Es to neieteicu kā risinājumu. Noteikti labāk sausas bikšeles,bet ja nu ir gadījies kaut ko apsaldēt,tad pētersīļi palīdzēs. Pārbaudīts uz sevi un saviem tuviniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauwa
2020-06-18 13:10 (saite)
Musējie maina apeņus. Tagad praktiski dzīvo baseinā, izlien, pārvelk. Jo man negribas slapju māju un mēbeles. Vakarā var izlaist veselu veļasmašīnu ar apenēm, lai ir nākamai dienai atkal. :D
Tik jāskatās tumšākas, gaišajām bieži samirkstot cauri spīd.
Bet ja kur braucam, pārsvarā dzīvo slapjās, līdz probraukšanai. Vienīgi junioram ņemu kaudzi sausu apeņu līdzi, jo viņam nepatīk slapjās. Izpeldas, pārvelk. Kaut 10reiz.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-18 13:49 (saite)
nu paldies - tad tomēr maina kāds.. Ņemšu šodien līdzi meitai visas peldenes kas ir :D Ja vēl būtu kur izkārt pažāvēt, tad jau šitādos grādos arī izžūtu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mes
2020-06-18 15:14 (saite)
Ja ir tāda jūtība vai nepatika pret slapjām apenēm, tad jau nav diži daudz variantu. Savai vienmēr līdzi ir tikai parastās apenes, ko pārvilkt pirms došanās prom, citādāk viņa var pļeckāties visu dienu pa ūdeni, ierakties smiltīs, uzcelt smilšu pilis, izrakt dubļu gravu, tad smiltīs un atkal ūdenī iekšā. Es laikam sajuktu prātā, ja man būtu viņai visu laiku jāmaina apenes, vai arī tur maz kas no relax būtu, visu laiku vaktējot iz sērijas "apenes nomaini". :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-18 21:49 (saite)
nu jā, bet ja pēc tam sačurājas uz līdzenas vietas, tad kkas tur tomēr nepatīk..
šodien vienas piečurāja, tad uzvilka otras - ar tām izpeldējāmies, uz meža pārgājienu uzvilka trešās un tad apenes pēc otras peldes jau pirms iešanas uz mašīnu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2020-06-25 13:16 (saite)
Karstumā jau arī daudz dzer, visu tak neiztvaiko, nevajag jau nemaz iekaisumu, ja ir smiltis un knieš, uzreiz šķiet, ka vajag čurāt, pat ja ne gluži.
Mums vēl par aukstu, bet jā, es arī ņemu lielu maisu sausām apenēm, šortiem un veciem legingiem kam nogrieztas staras. Manuprāt foršāk ir šorti pa virsu apenēm, bet man pašai nepatīk slapja sintētika uz miesas.
Jā, čakars visu pārvilkt un pēc tam mazgāt, tāda tā mātes garoziņa

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-06-27 12:12 (saite)
nu jā - vakar izdzīvojās šitā pa ūdeni kādu stundu. Tur pat nebija ko pārvilkt - gandrīz visu laiku bija ūdenī un atkal jau tas pats. Prasu - mok uz poda vajag? Nē. Nu labi. Un tad vienā brīdī iet. Un sāk kliegt. Prasu, kas noticis? -Mammu es sačurājos!! FML..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?