Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-05-14 10:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:nodokļi, noziedzība, valsts, vara, vardarbība, zombiji

kā 99% no 1% baidījās
Brīvība ir izvēle, un cilvēkiem vairāk par visu ir bail no izvēles.
Ja katram ~ reizi mēnesī uz ielas uzbruktu bruņots vīrelis un pieprasītu, teiksim, 100€, vairums cilvēku gūtu smagu traumu, jo ir nostādīti nepatīkamas izvēles priekšā - nedot un riskēt ar veselību un dzīvību, vai atdot un justies kā stulbam gļēvulim.
Cilvēks var justies daudz ērtāk, ja viņam netiek piedāvāta izvēle, ja laupīšanu padara neredzamāku, nejūtamāku - vienalga, cik tā būtu liela. Tā nu vairumam cilvēku nekādas problēmas nesagādā katru mēnesi "Valsts Ieņēmuma Dienestam" atdot jebkādu vērtību un būt tam stulbajam gļēvulim - BEZ IZVĒLES ("PVN taču jau iesists čekā!").
Vairums cilvēku to uzskata par brīvību, kad patiesībā tas ir gluži pretējais. Vairums cilvēku negrib saprast, kas te notiek, jo viņiem ir bail, ka nāksies maksāt par pašu uzturēto vardarbību un ārprātu. Labāk, protams, ja maksā citi - pat ja tie jāaplaupa pret viņu gribu.
"Bet tāda taču ir brīvības cena!" Vairums cilvēku nezina un negrib zināt, kas ir brīvība, jo šis termins viņu neattīstītajos kukaiņu prātos jau ir aizņemts. Kur vēl lielākas patvaļas tiesības varmākām kā tik absurdu ideju, ka brīvība no izvēles ir tas pats, kas brīvība izvēlēties! To mūsos audzinājuši no pirmās dienas - vairumā gadījumu.
Brīvības atņemšana ir lielākais noziegums pret cilvēku. Ja fizisks kaitējums ir nepatīkams, tad brīvības jeb cilvēcības (spējas justies, domāt un izvēlēties) atņemšana ir nepieļaujama. Cilvēks, kurš to nodara citam, ir vēl mazāk "cilvēka" vārda cienīgs nekā vergs, kurš to "nodara pats sev" (nodarīt to sev iemāca - defaultā mēs visi gribam dzīvot) - un brīvības atņemšana ir ļaunāka par slepkavību: tā atstāj nedzīvu garu, kurš spiests mocīties līdz miesas nāvei, klaiņojot pa zemi nekam nevajadzīgam un liekam.
Pilnīgi nekas neattaisno "varu", "valsti" un tamlīdzīgus slepkavības veidus - pat tas, ka šefs vai grāmatvedis pats samaksā izpirkuma maksu par tiesībām izmantot verga dvēseli un "varas" pārstāvju ieročus pret to. "Vara" ir pilnīgi amorāla ideja, "valsts" ir galējā ļaunuma forma, "nodokļi" ir sliktāk nekā zādzība. Visa šī mašinērija iekārtota tamdēļ, lai tu nekļūtu par cilvēku - nekad. Un tu baidies, ka bez slepkavības nebūtu ceļu? Saņemies, gļēvais maitas gabal! Saņemies un vienkārši paskaties pāri bailēm! Tā ir izvēle, kas jāizdara un jākopj - vienīgā alternatīva ir slepkavība.

*
Papildviela pārdomām:
Lārkens par to, kā notiek
+ nākamās viģika daļas...



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ikvakars
2014-05-14 10:20 (saite)
http://nra.lv/politika/117120-guntis-belevics-mus-grasas-noindet.htm

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-05-14 10:23 (saite)
Cilvēkus bez vēlmes izvēlēties izmanto katrs - gan politiķi, gan viņu čomi, lielie biznesmeņi (kopumā - psihopāti). Labākais iespējamais risinājums? Iespējot izvēli (t.i., pilnībā atmest jebkādu "varu" jeb tiesības izvēlēties citu vietā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]amatieris
2014-05-14 10:21 (saite)
Malacis! Gaidām jaunu ierakstu par to, kā pats sev operē apendicītu, rauj zobus un organizē savos pāķos asfalta ieklāšanas talku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-05-14 10:23 (saite)
Drīkst palūgt kaut kripatiņu loģikas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2014-05-14 10:24 (saite)
Nu, kā tev "valsts" gatavotās brokastis? Forši, ka viņa tev uzvāra kafiju pēc tam, kad visu nakti nav ļāvusi ne aci aizvērt ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-05-14 10:39 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

garāmejot
[info]217
2014-05-14 12:40 (saite)
šī bilde nav labs arguments, man šķiet, pret "ja nebūtu valdības/nodokļu, kas celtu ceļus?"
jo jā, nebija ienākumu nodokļa, bet tomēr bija dažādi citādi nodokļi, līdz ar to īsti nav tā, ka "viņi paturēja visus ienākumus"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: garāmejot
[info]po
2014-05-14 12:49 (saite)
vnk trāpījās ceļā tas bilžuks, iemetu. katrā gadījumā - "valsts" bija nesalīdzināmi mazāka. protams, tas tad ir kvantitātes jautājums (mani iebildumi ir kvalitatīvi jeb principiāli), bet pat tādā griezumā tā "valsts" sistēma ir totāls sviests.

nu, un man nav nekāda pienākuma katru reizi prezentēt 100% pārliecinošu super-argumentu. :3

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]217
2014-05-14 12:46 (saite)
tobiš, man šķiet, ka kkad, kas te arī kko cepos par šo jautājumu, tu kko jēdzīgi uzrakstīji no sērijas par to, ka cilvēki cels ceļus
(laikam jautajums bija par to, kas rūpēsies par tiem, kas paši nevar par sevi parūpēties)

un man šķiet tāda veida atbilde bija daudz jēdzīgāka nekā šitā bilde

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zero_weirdness
2014-05-14 14:57 (saite)
cik apendicītus vai kur nu vēl ZOBUS par savu nodokļu naudiņu esi salabojis/usi?
enīvei, es te vnk mēros ar tevi stulbumā, reāli thanks par smieklu devu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-05-14 16:05 (saite)
Sviests jau tāds, ka personāžs neatišķir absurdo un neiespējamo "valsts" ideju no tiem, kuri šīs idejas vārdā apzog praktiski visu tautu, un tos, savukārt, no tiem, kuri par algu godīgi rauj zobus, būvē ceļus, izgudro helikopterus un nanotehnoloģiskos ķirurgrobotus. "Valsts" nekad un neko nav izdarījusi vai izgudrojusi - precīzi tāpat kā "Dievs". "Valsts" ir ideja, ka vieni drīkst zagt no otriem (tie, kuri "pārstāv" "valsti" (karoče - dirš acīs skatoties (un zogot)) no tiem, kuri tik visās (visās!) jomās idiotiskai idejai tic un piekrīt (smagas prāta pamestības dēļ)) - arī no tiem, kuri rauj zobus, būvē paši savas šosejas un 3D printerus. Liela daļa cilvēku nevar uzsākt savu biznesu, jo "valsts" "pārstāvji" tos regulāri apzog, līdz ar ko cenas kāpj, pakalpojumu kvalitāte konkurences trūkuma dēļ krīt - un šī "valsts" idejas sērga šajā aspektā - viszemākajā iespējamajā kvalitātē - izpaužas tieši "valsts" "pārstāvju" nozagtajās (pirms ieceres, projektēšanas un būvēšanas - nodokļu formā; jau uzceltas ēkas un darba vietas - nozog jau gatavas) iestādēs, kuru mērķis nav un nevar būt peļņa - kas principā ir dabiskais pašregulācijas instruments (sliktas preces un pakalpojumi brīvā tirgū iznīkst; monopolizētas vardarbības (valstisma) apstākļos izspiež tīri uz vardarbību - apzogot nākamos klientus (protams, ne tikai viņus, bet arī visus citus - vai viņi to grib vai nē, vai viņiem tas nāk par labu vai nē) pirms pakalpojuma sniegšanas (kas nekādos apstākļos nebūtu iedomājams brīvā sabiedrībā - ja kāds pie tāda "saimnieka"/zagļa atgrieztos, tad nevis pēc pakalpojuma, bet pēc taisnības (ko normālos apstākļos nodrošina naudas (vēlmju, vajadzību) dabiskā plūsma, bet valstisma apstākļos - monopolizē tieši tie paši zagļi, kuri vainojami tik bezgala daudzos noziegumos (lielajā vairumā)))), no kā mums pazīstams padomju murgs (ļoti spēcīga, t.i., laba "valsts" (šīs idejas uzturētāju interesēs ir tieši stipra "valsts" [ilūzija] - tāda, kas var apzagt un kontrolēt pēc iespējas vairāk citu cilvēku)) ar visām joprojām mantotajām šausmām, ko sauc par "slimnīcām", "skolām", "policiju" un tamlīdzīgu parodiju par cilvēka radošo potenciālu - un tās nevar kļūt sevišķi labākas, jo to uzturētājus motivē nevis tas, ko cilvēki grib (kā to dara nauda (protams, bez "nodokļiem", kas naudu kā tādu padara par apsmieklu, jo izdarot jebkuru izvēli, tev jāizvēlas arī atbalstīt to, ko psihopātiskākie īpatņi šizofrēniskākajiem sauc par "valsti")), bet gan maksimāla kontrole bez vajadzības taupīt vai gudri investēt naudu - to var vienkārši atņemt (tieši ("nodokļos" jeb reketā) vai pastarpināti - drukājot jaunu, nenopelnītu naudu (t.i., "aizņemoties")).
Lūk, cilvēks vispār nesaprot, par ko runā - viņš/-a tikai atkārto tās racionalizācijas, kas šo ārprātu mācītas slēpt vismaz 9 gadus (vēlams 12 - līdz pilnai videnei) un tālāk - gan caur valstismam lojālajiem medijiem, gan citiem tādiem pašiem papagaiļzombijiem kā mūsu mīļotais komentāra autors. Tā nav sapratne - tas ir kristalizēts (labi, šajā gadījumā - ārkārtīgi vāji) ārprāts. Moška kaut ko iemācīsies..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]amatieris
2014-05-15 01:09 (saite)
Nestrukturētu tekstu grūti lasīt. Pacenties, lūdzu, nākamreiz.
Un nejauc valsti kā institūtu ar korumpētiem indivīdiem, kuriem šāda tava plosīšanās ir vēlama un patīkama - jo vairāk cilvēku neredzēs atsķirību un ies procesiem ar līkumu, jo vairāk varēs zagt.
Pašlaik tu, saulīt, zaķīt, bumbulīt, propagandē, ka vara ir slikta. ka varu nevajag, ka vajag brīvību. Diemžēl, tad ieslēgsies tāda pati vara, tikai ne vairs ekonomiska vai juridiska rakstura, bet kurš kuram var pa tāsi sadot, tam tiek labāka zeme un smukāka sieva. Neredzu atšķirību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-05-15 08:20 (saite)
Ob sķenku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2014-05-15 08:28 (saite)
Okej, davai, izņem cīsiņu no auss un izlasi vēlreiz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-05-15 08:29 (saite)
Labi, note to self, arī internetā ir cilvēki, kuri neprot lasīt un, attiecīgi, domāt. Slava "valsts" izglītībai!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2014-05-15 08:39 (saite)
Davai, tas pats, tikai izlikts pa slāņiem, lai nav tai struktūrai ar prātu jāseko:
Sviests jau tāds, ka personāžs neatišķir absurdo un neiespējamo "valsts" ideju no tiem, kuri šīs idejas vārdā apzog praktiski visu tautu, un tos, savukārt, no tiem, kuri par algu godīgi rauj zobus, būvē ceļus, izgudro helikopterus un nanotehnoloģiskos ķirurgrobotus. "Valsts" nekad un neko nav izdarījusi vai izgudrojusi - precīzi tāpat kā "Dievs". 
	"Valsts" ir ideja, ka vieni drīkst zagt no otriem 
			(tie, kuri "pārstāv" "valsti" (karoče - dirš acīs skatoties (un zogot)) no tiem, kuri tik visās (visās!) jomās idiotiskai idejai tic un piekrīt (smagas prāta pamestības dēļ)) 
		- arī no tiem, kuri rauj zobus, būvē paši savas šosejas un 3D printerus. Liela daļa cilvēku nevar uzsākt savu biznesu, jo "valsts" "pārstāvji" tos regulāri apzog, līdz ar ko cenas kāpj, pakalpojumu kvalitāte konkurences trūkuma dēļ krīt - un šī "valsts" idejas sērga šajā aspektā - viszemākajā iespējamajā kvalitātē - izpaužas tieši "valsts" "pārstāvju" nozagtajās 
			(pirms ieceres, projektēšanas un būvēšanas - nodokļu formā; jau uzceltas ēkas un darba vietas - nozog jau gatavas)
			iestādēs, kuru mērķis nav un nevar būt peļņa - kas principā ir dabiskais pašregulācijas instruments 
				(sliktas preces un pakalpojumi brīvā tirgū iznīkst; monopolizētas vardarbības (valstisma) apstākļos izspiež tīri uz vardarbību - apzogot nākamos klientus 
					(protams, ne tikai viņus, bet arī visus citus - vai viņi to grib vai nē, vai viņiem tas nāk par labu vai nē)
					 pirms pakalpojuma sniegšanas 
						(kas nekādos apstākļos nebūtu iedomājams brīvā sabiedrībā - ja kāds pie tāda "saimnieka"/zagļa atgrieztos, tad nevis pēc pakalpojuma, bet pēc taisnības (ko normālos apstākļos nodrošina naudas (vēlmju, vajadzību) dabiskā plūsma, bet valstisma apstākļos - monopolizē tieši tie paši zagļi, kuri vainojami tik bezgala daudzos noziegumos (lielajā vairumā)))),
				 no kā mums pazīstams padomju murgs 
				 (ļoti spēcīga, t.i., laba "valsts" (šīs idejas uzturētāju interesēs ir tieši stipra "valsts" [ilūzija] - tāda, kas var apzagt un kontrolēt pēc iespējas vairāk citu cilvēku)) 
					ar visām joprojām mantotajām šausmām, ko sauc par "slimnīcām", "skolām", "policiju" un tamlīdzīgu parodiju par cilvēka radošo potenciālu - un tās nevar kļūt sevišķi labākas, jo to uzturētājus motivē nevis tas, ko cilvēki grib 
						(kā to dara nauda (protams, bez "nodokļiem", kas naudu kā tādu padara par apsmieklu, jo izdarot jebkuru izvēli, tev jāizvēlas arī atbalstīt to, ko psihopātiskākie īpatņi šizofrēniskākajiem sauc par "valsti")), 
						bet gan maksimāla kontrole bez vajadzības taupīt vai gudri investēt naudu - to var vienkārši atņemt 
							(tieši ("nodokļos" jeb reketā) vai pastarpināti - drukājot jaunu, nenopelnītu naudu (t.i., "aizņemoties")).
Lūk, cilvēks vispār nesaprot, par ko runā - viņš/-a tikai atkārto tās racionalizācijas, kas šo ārprātu mācītas slēpt vismaz 9 gadus (vēlams 12 - līdz pilnai videnei) un tālāk - gan caur valstismam lojālajiem medijiem, gan citiem tādiem pašiem papagaiļzombijiem kā mūsu mīļotais komentāra autors. Tā nav sapratne - tas ir kristalizēts (labi, šajā gadījumā - ārkārtīgi vāji) ārprāts. Moška kaut ko iemācīsies..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-05-15 08:42 (saite)
ko vēl - pa palīgteikumiem ar shēmām uzzīmēt? vai vnk ielikt bildīti ar lāčuku sarkanbalt sarkanās krāsās un uzrakstu "balso Eiroparlamentā!"? zinkā - cilvēkam jāsaka tas, ko viņš ir spējīgs saprast, i guess

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]amatieris
2014-05-15 00:50 (saite)
Nu nezi, sievietes bērnus dzemdē valsts apmaksātos apstākļos, mani no cūku gripas slimnīcā arī ārstēja nīstā valsts. Par psiheni vai ķurķi briedim po, atkarībā no idejas uzmācīguma un/vai radikāluma būs jāmaksā valstij, tb arī man. Stulbi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barvins
2014-05-14 11:19 (saite)
Tev varētu būt interesanti palasīt Guns, Germs, and Steel, konkrēti četrpadsmito nodaļu "From Egalitarianism to Kleptocracy" - par to, kāda spiediena rezultātā mūsu senči tika pie valstīm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-05-14 11:20 (saite)
Es par "valsti" šeit saucu jebkuru halucināciju, kura liek atteikties no spriestspējas un ļaut otram tavā vārdā darīt to, ko tu pats nemūžam nedarītu. Viss tas teātris par "demokrātiju" man ir dziļi vienaldzīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2014-05-14 11:21 (saite)
bet thx, šitā grāmata nostāvēja rindā uz lasīšanu līdz aizmirsās :p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2014-05-14 11:44 (saite)
okei, iemetu aci, izskatās interesanti, paldies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]phz
2014-05-14 17:17 (saite)
Paldies, es arī palasīšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?