Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2014-03-03 21:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:īstais domu spēks
Entry tags:domāšana, kolektivizācija, radošums, verdzība, wishful thinking

The Secret
Propagandas murgs (filma/grāmata) "The Secret" vispār ņēma un nodefinēja mūsu idiotisko laikmetiņu, par vadmotīvu ar jaunu spēku ieviešot t.s. "wishful thinking". Reālais noslēpums ir kritiskā domāšana un produktīvs radošums - tas ir brīvības pamats. Tomēr tautās labāk aiziet ideja, ka pietiek padomāt "labas domas" - un murgs, kurā tu tiec vests, pārvērtīsies saldā un pūkainā sapnī.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sarkanvilks
2014-03-03 22:30 (saite)
bez idejas par brīvību nav ne reālas, ne nereālas brīvības. zini kā trenējās sportisti? viņi prātā iztēlojas to kas jāizdara un tikai tad dara. da vinci esot sākumā iedomājies konceptus, kas perfekti darbojās un pēcāk uzzīmējis tiem rasējumus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2014-03-03 22:32 (saite)
Piekrītu tādai pieejai. Labs akcents!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2014-03-03 23:08 (saite)
es te varētu rekomendēt apskatīt kaut nedaudz no Vilema Flusera:

Now as you know Western history begins with linear writing for the simple fact that before the invention of linear writing there was no history, there were no events, everything only happened. And with the invention of linear writing events were created, but of course images didn’t give up, as the linear writing advanced against images in order to explain them away, the images infiltrated themselves into the texts and they began to illustrate the texts. The dynamics of western civilization, this inattention within western civilization, the tremendously so explosive and so dangerous for other civilizations, is the fact that image and text, imagination and conceptual thinking, magic and politics are always in conflict with us. Now during most of Western history this was a very creative process, imagination became ever more conceptual, and conceptual thinking ever more imaginative. But with the invention of print, with Gutenberg, this changed. Images were eliminated from our culture; they were enclosed into glorified ghettoes called museums or academies and the situation was dominated by writing. The triumph of linear writing was the Enlightenment, and this was also the moment of the most developed political thinking. But as rational thought, political and scientific thought advanced, its message became ever less and less imaginable. You can see that with science, that science projects a vision of the world that is perfectly conceivable but totally unimaginable.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]imago_dei
2014-03-04 18:07 (saite)
good stuff. ar līdzīgu domu lidojumu saskāros Māršala Makluena darbos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2014-03-03 23:12 (saite)
man riktīgi iepatikās vikas pieeja, ko ar īpašu jaudu varēju novērot Islandē. tā kā viņa pat reizrēķinu nezina, un ir riktīgi robi t.s. „teorētiskajās/tehniskajās zināšanās”, viņa neuzliek sev blokus aļa bettojaunevarizdarīt. iedomājas rezultātu un tad ar traijālu un terrōru peld uz priekšu, tuvāk un tuvāk iedomu mēŗķim. un, zin, trāpa reizēm itin koši.
pīs nam!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2014-03-03 23:14 (saite)
tobiš mani uzrunā līdzsvars starp zinātnisko un mītisko domāšanu. ja iebrauc vienā no grāvjiem, tad, well, pamostas grāvī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2014-03-04 00:00 (saite)
ar tādu pieeju Orsons Velss savulaik arī uztaisīja visus tos novatoriskos Pilsoņa Keina kadrējumus, jo atšķirībā no pieredzējušākajiem laikabiedriem nezināja, ka tā, kā viņš iedomājies, nevar izdarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2014-03-04 01:38 (saite)
ā, ja? šito man pasniedzēji noklusēja, surķēni!
[pirmā lieta, ko študierēju šaizemē, bij mēdiji & kommunikācijas, tikai ar pamatīgu nobīdi uz kīnō pusi, jo lielākā daļa pasniedzēju bija traki uz filmām, divi pat ilglaicīgi bij šancējuši kopā ar Bobu Fossu (Ūdenskritumu), kura norvēģiskās saknes acīmredzot bija veicinājušas sava veida b-latu ;)
arlabnaksniņ! ļoti forša biude, want!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jim
2014-03-04 01:40 (saite)
viz autoograf!

jūs vēl tāļi no mājām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2014-03-04 01:43 (saite)
viz pležēr!
tikko sabučojām savus nam-vecākus un pēc dažām stundām celsimies kravāt mantas. rītvakar var piepeldēt uz Rīgjavīkas dzīvokli, adrese vecā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jim
2014-03-04 01:44 (saite)
paturēs prātā :) labnaksniņu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2014-03-04 01:48 (saite)
baizevei, atvaino par uzmākšanos, ienāca prātā paprasīt - varbūt jūs nejaušā kārtā uz Rīgu mērosiet ceļu gar kādu tabakas pārdotuvi? flāmu draugam beidzās visi tabakas krājumi, raudādams pīpē un nevar iepīpēt Rīgā dabonamās, tāpēc es apklaušinu, vai kāds drīzumā no Rietumpuses neiebrauc Latvijā un varbūt var paķert kādu paciņu, saucas Pueblo, bez smaržvielām, naudu atdotu kopā ar autogrāfu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2014-03-04 02:05 (saite)
Pueblō? Tautiskās? ;0
uzrakstīju sev uz kreisās rokas lieliem, draudzīgiem burtiem. rītnorīt taxfrijā vai rimijā pievērsīšu uzmanību. cik jauki, ka ignācijs vēl te/tur! ja viņš apsvērtu domu uzkavēties ilgāk, es nodrošinātu viņam kontrabasa kanālu, pillu tautas tabaciņu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?