Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-07-25 22:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Neparasts komentārs
Очередная ближневосточная война, как и обычно, принесла с собой не только трагедию, но и очередной всплеск эмоций. Что и понятно, гибнут не только израильские солдаты или боевики «Хезболлах», но и мирные граждане. Как, впрочем, и на любой другой войне. Чистоплотных и гуманных войн не бывает. И все же эмоции эмоциям рознь. Одно дело, когда эмоции захлестывают простых людей, да еще находящихся в стрессовой ситуации под бомбежками, другое, когда эмоциями начинает жить политик, политолог или политический обозреватель. Тогда он неизбежно в публицистическом запале теряет объективность, что, прежде всего, просто не профессионально.

Именно политический запал и приводит к тому, что большинство нынешних комментариев на ближневосточную тему, в частности, как в России, так и в Западной Европе, носит ярко выраженный антиизраильский оттенок. Отправная точка всех этих комментариев - «несоразмерность» израильского ответа на похищение нескольких еврейских солдат палестинцами и боевиками «Хезболлах».

Возможно, и так, только не совсем ясно, что критики Израиля считают «соразмерным». На каких весах они собираются эту «соразмерность» взвешивать и не дойдем ли мы на этом пути до полного абсурда. Не означает ли это, что если «Хамас» или «Хезболлах» убьют 30-летнего израильтянина с высшим образованием, двумя детьми, но разведенного, то в полной мере соразмерным будет тогда только убийство одного 30-летнего араба с непременным высшим образованием, отца именно двоих детей и обязательно разведенного? Если кто-то считает такой вариант реальным, подайте голос! Или как-то иначе? Тогда скажите как? Не говорю уже о том, что подобная арифметика, учитывая несопоставимость людских ресурсов евреев и арабского мира, для Израиля самоубийственна.

Стоит понять и другое. Боевики «Хезболлах» атакуют Израиль так, как могут. Вы же не думаете, что эта экстремистская организация убивает меньше израильтян, чем израильтяне арабов, по причине своей гуманности? Больше они просто не могут. Или действительно верите, что эти пацифисты держат себя за шиворот? Так вот: и Израиль -точно так же, как и «Хезболлах» - защищается (и нападает) так, как может. В силу своего военного потенциала и умения. То, что он вооружен на сегодня лучше, к нравственности не имеет ни малейшего отношения, поэтому упрекать Израиль в аморальности - чистая демагогия.

Эмоции приводят и к тому, что в карточной игре обычно называется «передергиванием». Скажем, только ленивый не припомнил Израилю, что он не выполняет резолюции ООН, но при этом упорно замалчивается то, что и Ливан не выполнил резолюцию о разоружении вооруженных формирований на своей территории. Если арабистам об этом напомнить, они тут же вполне квалифицированно объяснят, что Ливан и не мог выполнить эту резолюцию в силу ряда причин. Понятно. Как может ливанское правительство разоружить «Хезболлах», когда члены этой организации приобрели такой весь в стране и даже входят в само ливанское правительство? Здравый смысл подсказывает, что это не реально. Но тогда согласитесь и с тем, что столь же демагогически звучит и требование к Израилю. У него достаточно аргументов для утверждений, что ради сохранения своей безопасности он просто не в состоянии вернуться к старым границам или открыть свои двери для массового наплыва палестинских беженцев. Так что своя логика есть и у Ливана, и у Израиля. Признание этого и есть объективный взгляд на нынешний Ближний Восток.

Утверждения о том, что Израиль ведет себя не адекватно, имели бы куда большую силу, если бы хотя бы один политик или политолог в мире, смог бы убедительно нарисовать действительно реалистичную картину мирного разрешения застарелого конфликта. Если вы хотите быть объективным, придется признать, что таких мирных инициатив на сегодня просто нет. Можно, конечно, бесконечно долго, как заклинание, повторять слова «Дорожная карта», но от этого цвет песка на Ближнем Востоке не изменится. Так что прежде чем критиковать любого из противников, предложите альтернативу, а там, глядишь, Израиль и «Хезболлах» помирятся».


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vistu_zaglis
2006-07-26 00:22 (saite)
Un tomēr... un tomēr, lielākā problēma šajā situācijā varētu būt tamī, ka visdrīzāk jau 90% cietušo ir pilnīgi pajāt gan uz hezbolliem, gan uz valsts politiku un nostāju kopumā. Vai pat pretēji.

Iedomāsimies situāciju, ka ES iegruzī kaut kādas absurdi nopietnas sankcijas Latvijai sakarā ar, teiksim, sestdienas "piedzīvojumiem". Cieš visi. Cieš 0.05% atsaldeņu, kas šo situāciju izraisīja un 99.95 jūzeru, kam pašiem šie atsaldeņi krīt uz nerviem.

Libānis vulgaris arī, visticamāk, sirdī ienīst jelkādus hezbollus, jelkādu vardarbību un savas valsts t.s. "nostāju". Viņš labprāt dzīvotu ar savu sievu un saviem diviem bērniem un išaku ganāmpulku, neviena netraucēts.

Tā vietā, viņa acu priekšā viņa sieva tiek sadalīta pirmreizinātājos un katram bērnam norauts pa kājai. Un lai skāde neliktos maza, tiek sabombardēts arī išaku aploks un viss ganāmpulks izklīst kur acis rāda. Achtung! - te ir zvērināts un pārliecināts nākamais antižīds!

Šitā spriedelēšana protams nav ne "politiski tālredzīga" ne kā tml., vienkārši elementāri humānistiska.

Un to jūzeri nez kādēļ aizmirst. Abās pusēs. Ka 90% cietušo ne pie kā nav vainīgi.

Taču mūsdienās tas viss tik un tā ir statistika; par vidēju išaku ganu nevienam nekādas daļas nav. Valsts kolektīvais krāns ir garāks par katru krānu individuāli; tur neko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 01:25 (saite)
Ir tāds ieskats, kas atvasinās no tautvaldības principiem, ka jūzerim vulgaris ir jāstājas pretī noziedzīgām darbībām, ko veic jūzeri vulgaris vai valsts kopumā. Šis ieskats ir atspoguļojies vairākās vietās un lietās, kā, piemēram, kriminālpantā par noziedzīgu nekonedarīšanu, Vācijas "kolektīvās vainas atzīšanā" pēc 2.Pasaules kara, uz to lielā mērā balstās arī tie amerikāņi, kas veido iekšējo opozīciju Irākas karam ASV-īs.

Protams, no vienas puses, Libānā nevar runāt par tautvaldību, demokrātiju utt utjp, kur šis princips ir visfunkcionālākais; no otras puses, pie tā, ka Hezbollah ir "valsts valstī", ir vainojams Libānas oficiālās varas vājums. Un tur nu diez vai ir vainojams kāds cits, izņemot pašus libāniešus, ja vien viņi nevēlas piedzīvot ārvalstu okupācijas armijas, kas šo varu stiprinātu, klātbūtni, kas neizbēgami veicinātu iekšējo vardarbību, kurā tie paši libānieši atkal ciestu visvairāk.

Negribu izklausīties fatālistisks, taču man liekas, ka tas ir reģions, kurā bez fundamentālām izmaiņām tradīcijās, dzīves uztverē, ekonomikā un demogrāfiskajā līknē vardarbība nebeigsies nekad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2006-07-26 01:46 (saite)
Un skumjākais ir tas, ka nav cerību uz fundamentālām izmaiņām tradīcijās, dzīves uztverē, ekonomikā un demogrāfiskajā līknē, tā ka vardarbība nebeigsies nekad. Tā sanāk. Un tā ir taisnība.

Bet mēs mēģinam itamo jūzeru dzīvi pielāgot mūsu, Eiropas dzīves uztverei; nedomāju, ka tur ir pieejams kas līdzīgs. Baidos (teoretizēju, protams), ka tur ierindas lietotājam līdz varai nav ne piekļuves iespēju, ne pat falšas un teorētiskas spējas ietekmēt. Viņš zaprosto eksistē valstī, kurā ir piedzimis, un būtu laimīgs, ja šī valsts viņu netraucētu, akurāt kā viš netraucē valsti.

Tā, protams, ir spekulācija, bet nedomāju, ka pārlieku tāla no patiesības. Jūzeris vulgaris nav spējīgs, neupurējot savu jau tā gabalos sarauto sievu un dzīvi kā tādu, iestāties pret Kārtību. Raķetei, savukārt, šis fakts ir поебать; jūzeris ir vainīgs, ka dzīvo konkrētas valsts jurisdikcijā un teritorijā.

Kas ir jamā vienīgais noziegums.

Un kam ir daudz kā kopīga ar Klasisko Holokaustu, kas ironiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 01:55 (saite)
Jap, cerību uz šādām izmaiņām nav, vismaz tas nenotiks tuvākajā laikā, ja vien neatgadīsies kāda lielāka mēroga kataklizma.

Bet mēs mēģinam itamo jūzeru dzīvi pielāgot mūsu, Eiropas dzīves uztverei

Fundamentāli neiebilstot pret to, ka Tu raksti tālāk, tomēr gribētos arī norādīt, ka šis pats princips var attiekties arī uz itamo jūzeru nāves uztveri. Varbūt viņam tas viss ir mazāka traģēdija nekā mums liekas.

Un kam ir daudz kā kopīga ar Klasisko Holokaustu, kas ironiski.

Nē, tam gan es nepiekrītu. Tam ir daudz kas kopīgs ar daudziem kariem, it īpaši ar to pašu 2.Pasaules karu (Britānijas bombardēšana, Vācijas bombardēšana, atombumbas Japānā), taču no Holokausta to atšķir tas, ka Izraēla nav izvirzījusi mērķi _plānveidā iznīcināt visus_ libāniešus, kas bija Holokausta un dažu citu nacistu īstenoto politku būtības pamatā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2006-07-26 02:11 (saite)
Nianse bija – žīds varēja nevienu netraucējot piedzimt Ukrainā vai Zviedrijā. Un tur visiem būtu principiāli paralēli, ka jams ir žīds.

Žīdam, kas piedzima Vācijas kortelī, savukārt, izredžu daudz nebija. Lai gan viss viņa grēks bija puķu bodīte, kur andelēja tulpes uz 8. martu.

Un arī libāņu išaku gana grēks ir akurāt identisks – patrāpīties uz robežas.

Par jūzeru nāves uztveri, to štell nevar noliegt. Bet tikai tad, ja šim jūzerim viņa personīgā / tuvāko nāve liekas pamatota. Es nedomāju, ka Svētais Karš (kā savādāk nodēvēs) interesē kādam, ārpus mazām radikāļu grupām abās pusēs. Pārējiem ir, pardon my french, piedrāzt. Jā, domāju, ka arī židam Lauka Parastajam.

Anyway; kā jau tu saproti, es te nemēģinu nostādīt dvieļgalvas kā Nabaga Cietējus. Teksts ir par to, ka <exagerration> Holande, kā trakojoša geju valsts, nones k jedrenoj maķerji visu Rīgu, ibo pāris mudaki ir aizvainojuši viņu domu biedrus. </exagerration> Un pajāt, ka tu esi bijis neitrāls vai vispār pavisam citā pusē. Tu vienkārši te esi; valstī, kuras pilsoņi atpizģīja 8 uzbrucējvalsts pilsoņus.

Un kā jau teicu – viedoklis ir nevis politvēsturisks, bet vērsts uz katru lietotāju, neatkarīgi vai dvieļgalva vai rabīns, vai pareizticīgais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 02:47 (saite)
Es saprotu šo "niansi" par atrašanos nevietā un nelaikā, tik saku, ka bez Holokausta, kuram bija citas specifiskas iezīmes, citas parādības tajā pašā laikposmā bija pilnīgi analoģiskas :)

'Ot par to, cik daudz ir Džīhada atbalstītāju un cik nav, man nav viedokļa. Es ceru, ka Tev ir taisnība.

Jap, analoģija ar Holandi arī ir skaidra, bet Latvijas-Holandes attiecībās pietrūkst tā vēsturiskā konteksta, kas ir Vidējos Austrumos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-07-26 08:25 (saite)
Vēsturiskā konteksta trūkums ir labojama lieta ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 10:02 (saite)
Par laimi, tas nav tik 1kārši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-07-26 10:28 (saite)
Nu, es biju domājis tjipa, ja šodien kaut ko sāk, rīt jau šis vēsturiskais konteksts būs ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-07-26 08:24 (saite)
Te mēs nonākam pie viena no kristietības pamatpostulātiem - pie iedzimtā grēka jēdziena ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-07-26 08:22 (saite)
Dzīve ir pilna ar tādām situācijām. Pofigistisks ekskavatorists var pārrakt kabeli, un atstāt lielu rajonu bez sakariem, nepietiekami kvalificēts vai piedzēries autoceltņa vadītājs var pārraut elektrības vadus un atstāt veselu ciemu bez elektrības, atsaldēts autovadītājs var izraisīt avāriju, kurā cieš skolnieku autobuss u.t.t... Jā, mēroga ziņā šie notikumi protams nestāv līdzi karam ar masu upuriem, bet būtība jau ir tā pati - cieš pilnīgi nevainīgi cilvēki. A ko darīt? :)
Neenu, es zinu, ko darīt, bet cik no mums to ir gatavi darīt? ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]buks
2006-07-26 08:58 (saite)
Ņemot vērā, ka sūdabrāļi apmētāja igauņu tūristi, Igaunijai tagad būtu visas tiesības bombardēt Rīgu - vēlams tiltus, HES, dzīvojamos rajonus, kuros teorētiski sastopami vai kurus var izmantot savā labā policijas nenotvertie teroristi. Tas, ka kājele tiek atrauta kādam starptautiskās tiesības noliedzošam cibiņam, ir normāli, jo viņš nav gājis un ietekmējis savu valdību, lai tā nepieļautu bombardēšanu izraisījūšās vardarbības akcijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 09:39 (saite)
Tu, kā ierasts, kaut ko neņem vērā sava demagoģijā - šoreiz to, ka Hezbollah izmanto nevis kakas, bet kaujas raķetes. Tā kā nevajag pārspīlēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-07-26 09:52 (saite)
Tb sitiens ar plaukstu atšķiras no sitiena ar dūri. Tas tāpat skaidrs.

Aber cik km tālu "kaķušas" šāviņš lido, neesi kur info manījis? Savulaik dzina man paurī, taču jau tolaik dirsu demagoģiski poļitrukam pretī, vo ij sekas. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 10:01 (saite)
Tb sitiens ar plaukstu atšķiras no sitiena ar dūri. Tas tāpat skaidrs.

Neizskatās gan, ka ir skaidrs, kamēr neatgādina.

Aber cik km tālu "kaķušas" šāviņš lido, neesi kur info manījis?

www.google.com

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-07-26 10:11 (saite)
Ja nemaldos, attālums ir ap 40-50 kilometriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-07-26 10:43 (saite)
Tb tik cik no Sidonas līdz robežai (no Tiras šautās var pat pārlidot pāri - līdz Izraēlai nedavilks, tak pa palestīniešu teritorijām uzmočīs). Tad vēl kādas slepenas superhitehnoloģijas, kas ļautu šaut no Beirūtas un Tripoles (kurās aktīvi tiek bombardētas teroristu pozīcijas)!!! Ij vēl šādu uzparikti viņi esot iemanījušies iemontēt daudzstāvenes istabā tā, lai starta izplūde nesagrautu aizmugurējo istabas sienu, neaizdedzinātu ēku un neizsvilinātu pašus artilēristus!!! Da tie hezballahieši ir kudi nopietnāki, nekā rādās...

http://www.mb-world.ru/img/lebanon/lebanon_map_all.jpg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-07-26 11:03 (saite)
A varbūt arī tālāk, jo zem šī nosaukuma nav viens konkrēts raķešu tips. Nasralla nupat ir draudējis, ka šaušot arī tālākas raķetes.
Uzskatāmāka karte ir šeit:
http://www.debka.com/doc/missiles.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-07-26 11:14 (saite)
Ak, es biju domājis Izraēlas robežas aizmirstot, ka Izraēlas zeme ir tur, kur stāv ebreju karavīri.

Nu ja - tagad saprotu, kāpēc Libānas teritorijā (Ayta ash Shab ciems ir vairākus km iekšā Libānā) 2 Cahal karavīru sagūstīšana izsaukusi šādu sašutumu. Tb tai mirklī tā nebija Libānas zeme. A to gribēju uzjautāt, ka ja Hezballāh atzīst par juridisku personu, kam var pieteikt karu, vai Izraēlas teriotorijā sagūstītie hezballahieši tā smuki tiktu atbrīvoti, atvainojoties par sagādātajām neērtībām? Tak lieks jautājums, jo "mūsu izlūks" un "viņu spiegs" ir nesalīdzināmi jēdzieni. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-07-26 12:40 (saite)
Izraēļu karavīri tika sagūstīti Izraēlas teritorijā:
http://www.wtopnews.com/?nid=500&sid=810114

Te katram gadījumam būs pietiekami detalizēta karte, kur nosauktās apdzīvotās vietas (a road between Zarit and Shtula in northern Israel) var apskatīt. Ja kas, tā ir ANO karte, ne Izraēlas :)
http://www.un.org/Depts/Cartographic/map/dpko/unifil.pdf

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-07-26 13:06 (saite)
Hmm, info es ņēmu no karojošo cionistu diskusijām, kur iekš http://shaon.livejournal.com/ (viņš tev varētu patik - līdzīgi uzskati, jeb vismaz argumenti):



Un tik un tā līdz Izraēlai tur vēl ilgi braukt, ja vien nepasūtam visu starptautisko likumdošanu nakuj ij neatzīstam, ka jebkura teritorija, ko kāda valsts ar spēku sagrābj, automātiski kļūst par šīs valsts teritoriju. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2006-07-26 13:20 (saite)
Iedod nu precīzāku linku, es to žurnālu paskatījos, un ātrumā neatradu tādu bildi un aprakstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

ne nu es tevi kā pārliecināšu
[info]buks
2006-07-26 13:34 (saite)
Tad man jāatbild [info]trz vārdiem: www.google.lv - tā kā manas dzīves saturs nav visus spēkus veltīt tikai un vienīgi oficiālās varas balstu zāģēšanai, tad nu patiesi nekrāju linkus par šo tēmu. Aber Šaons kā tīrradnis ir lielisks ij ao viņu pulcējas citi gaismas džedaji - tur smelties un smelties info, kāpēc par vienu izdauzītu autostiklu apšaut pārdesmit untermenšu zīdaiņus ir ne tikai attaisnojami, bet pat apsveicami. :)

Man nudien jālien darbos, a to jau diena pusē, aber padarīts nav nekas. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ne nu es tevi kā pārliecināšu
[info]petrovichs
2006-07-26 13:40 (saite)
Sāk aptrūkties argumentācijas, vai kā? ;-) Es jau arī varētu piemeklēt kādu allahakbarisku žurnālu, un mēģināt Tevi ar to saistīt, lai pēc tam ar pirkstu rādītu - tjipa, gan jau tu pats kā tavi drauģeļi ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

tipa esi vîrietis vai neesi? slabo?
[info]buks
2006-07-26 13:51 (saite)
Da nu beidz. :) Es takš mesaku, ka tie ir tavi drauģeļi (tas būtu sekli), tikai argumenti līdzīgi. Ij ja godīgi, kad sastopos ar atklātu aicinājumu atmest kā nederīgu starptautisko likumdošanu, tad mana pašiztēlotā neitralitāte kūst kā sniegs pavasarī ij baisa iekšēja vēlme nostāties allahakbaristu pozīcijās. Ij lai saglabātu savu pārliecību, ka abas karojošās puses te atšķiras tikai un vienīgi ar bruņojuma tehnisko līmeni (līdz ar to labāk bruņotie īsteno vairāk vardarbības aktus), aber būtībā ir absolūti vienādi noziedzīgas, diskusiju labāk vienkārši pārtraukt. ;)

Pie tam man algu par to diemžēl nemaksā - visu revolucionāru un brīvības cīnītāju liktenis. Tb jāstrādā ar kādreiz ir. ;(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]buks
2006-07-26 13:36 (saite)
Tas bija kur diskusijās, kur bij linki uz citām diskusijām - tāpēc jau man tagad nav laika visu tur pārlūkot atkal.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Smukumam
[info]buks
2006-07-26 13:09 (saite)


Tas gan nāk no aplam melīga avota http://www.whatreallyhappened.com/ , ij skaidrs, ka tas auto bijusi maskēta ballistisko raķešu palaišanas iekārta. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Smukumam
[info]petrovichs
2006-07-26 13:22 (saite)
Karā, protams, visādi gadās, bet mēdz būtu arī kaudzēm dezinformācijas, kuru labprāt izplata kādas puses piekritēji un atbalstītāji, un kura pēc tam neapstiprinās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-07-26 13:35 (saite)
Da nu beidz. Melus izplata tikai un vienīgi viena puse - tumsas spēki (ij viņu atbalstītāji miermīļi). :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Nu, ja kaut kas tāds Tev liekas esam smuki...
[info]divi_g
2006-07-26 16:46 (saite)

Haifa apartment building hit by Hezbolah rockets. � 2006 Human Rights Watch

Vēl interesanti, kādēļ Hezbollah vēl pirms nedēļas kategoriski noliedza iespēju uzsākt pamiera sarunas un paziņoja, ka turpinās Izraēlas apšaudi...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

proporcija 42:380
[info]buks
2006-07-26 17:25 (saite)
Kas tur interesants? Protams neesmu 100% pārleicināts, takš Hezbollāh pastāvēšanas mērķis kā tāds nav izsviest Izraēlu no okupētajām teritorijām?

Vai man tev jāstāsta par kara likumiem, tb mērķtiecīgu un nemērķtiecīgu uzbrukumu ij blakusupuru samērošanu ar iegūtajām militārajām priekšrocībām? (Šobrīd Hāgā tiesā vīreļus, kuri Sarajevā ar artilēriju kurijnāja ārā teroristus no dzīvojamajiem kvartāliem. Vai vēlies teikt, ka jamos netaisni tiesā?) Jebšu proporcija 42:380 ne par ko neliecina?

Es redzu divu militāru grupējumu konfliktu, kuri abi neslēpti pārkāpj starptautiskās tiesības un neievēro kara likumus (protams, attaisnojot savu rīcību - pat Čikotijlo bija attaisnojoši iemesli). Neredzu ne tiesisku, ne morālu attaisnojumu ne viena, ne otra grupējuma darbībā un motivācijā (izņemot to, ka viens slaktē vairāk civiliedzīvotāju).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: proporcija 42:380
[info]divi_g
2006-07-26 17:46 (saite)
Ne, Hezbollah pastāvēšanas mērķis (viens no) ir likvidēt Izraēlu kā tādu. Un sadursmei nebeidzās arī pēc Izraēlas aiziešanas no Libānas.

Ja pareizi saprotu, šī proporcija atspoguļo attiecību starp Hezbollah kaujiniekiem un civiliedzīvotājiem? Interesanti, no kurienes Tu ar tādu pārliecību ņem pirmo skaitli, ja, cik saprotu, pati Hezbollah to neatklāj, savukārt pavirša gūglēšana uzrāda daudz un dažādus ciparus diezgan plašā apgabalā.

Aa, neredzi? Jauki. Interesanti, tad kādēļ viss, ko Tu raksti par šo konfliktu, ir tāds klaji vienpusējs, izņemot šo frāzi? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2006-07-26 18:11 (saite)
Par to nudien nezinu - šie jau radās pirmā Izraēlas iebrukuma laikā, aber Izraēlas kašķi ar kaimiņiem mani neinteresē (palestīnieši šķiet interesantāki).

"Gandrīz divas nedēļas ilgušajā konfliktā dzīvības zaudējuši jau vairāk nekā 380 Libānas un 42 Izraēlas iedzīvotāji." www.DELFI.lv 26. jūlijs 2006 10:16 -
http://www.delfi.lv/news/world/accidents/article.php?id=15064679
http://www.delfi.lv/news/world/other/article.php?id=15070367

Nuss, brālīt - ja oficiālā valsts propoganda aktīvi slavē vienu pusi, es automātiski esmu spiests minēt arī otrai pusei par labu liecinošo. Hobijs tāds - ideoloģiju mītoloģiju apkarot. Ja sadomātu rakstīt monogrāfiju a la "Arābu-palestīniešu-Izraēlas konflikts", tad nāktos skrupulozi abu pušu argumentāciju pieminēt un analizēt, taču to nerakstu (zināšanu šai jomā nav). Tā kā šobrīd pildu "meža sanitāra" funkcijas, apkarojot populārākos mītus un izdomājumus (protams, dažkārt uzkāpjot uz grābekļa, tb paķerot par argumentu otras puses izdomātu mītu), kā arī nelikumību apoloģētismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2006-07-26 18:20 (saite)
Aa, tātad, Tavuprāt, lielākais Izraēlas grēks ir tas, ka tas civiliedzīvotāji iet bojā mazāk nekā Libānas? Bet, ja būtu otrādi, Tu mestos aizstāvēt Izraēlu? Tātad, jo efektīvāka valsts, tsk civilā aizsardzība, brīdināšanas sistēmas utt utjp, jo sliktāka valsts? Oriģināli :) Bet tas vismaz izskaidro, kādēļ Tev tik ļoti nepatīk ASV, toties tā patīk atkārtot dažu Krievijas antiamerikāņu pārspriedumus :)

To, ko es domāju par Tavu oficiālo valsts propagandu un Tavu lomu tās.. hm.. apkarošanā, es jau īsi piemineju citur :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2006-07-26 19:53 (saite)
Tjipa - ideoloģiskais Robins Huds? ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?