Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-09-05 12:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Saskaņas Centrs un tā elektorāts
Ja SC būtu partija, kuras interešu centrā būtu Latvija un/vai savas partijas biedru personiskās intereses, es, visticamāk, uz šo partiju skaitītos neitrāli. Ir pietiekami daudz savtīgu ļaužu pasaulē un Latvijā, lai par visiem īpaši nedomātu. Un ja viņu skatiens uz Latvijas attīstību būtu citādāks, arī nekas, visiem jau nav jābūt vienprātīgiem. Un mani pat sevišķi netraucē tas, ka tā ir visai krieviska partija.
Mani toties traucē un uztrauc viņu draugošanās ar Maskavas varenajiem, ar "Vienoto Krieviju", ar spēkiem Krievijā, kas Baltijas valstu zaudēšanu joprojām neatzīst. Man traucē tas, ka viņi šeit paši ir uzņēmušie Maskavas 5. kolonnas lomu. Kā ir būt zem Krievijas, es labi atceros. Paldies, nevēlos to atkārtot. Pat ja viņu plānos nav pilnīga suverenitātes zaudēšana (taktisks jautājums, patiesībā), vienalga es uz viņiem skatos ar aizdomām un uzskatu, ka no valsts vadīšanas viņi ir turami tālāk.
Faktiski to pašu es varu teikt par viņu elektorātu, kurš dzīvo Maskavas informatīvajā telpā un Latvijas Republiku uzskata par vēsturisku pārpratumu, kas nav uz ilgu laiku.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2011-09-05 12:34 (saite)
Vakar sanāca iepazīties ar radio "Golos Rossii" ziņu tekstiem. Kļuva ļoti neomulīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]kramers
2011-09-05 12:41 (saite)
Vieni ir pārdevušies Krievijai, otri- Zviedrijai, trešie Briselei pakaļu laiza, bet atlikušie savas rebes bīda. Un neviens nedomā kā Latviju pacelt saulītē. Diemžēl.

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2011-09-05 12:45 (saite)
Nezinu gan. Man nav bail no SC.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-05 13:17 (saite)
Man ir daži pazīstami iekš SC. Normāli, jēdzīgi puiši. Tādā ziņā man arī nav bail. Bet mani dara bažīgu viņu elektorāts. Ja SC domā kā līdz šim savākt lielākās daļas krievisko balsu, viņiem gribot negribot ir jāizdabā savam elektorātam. Jāiedzied kaut kas salds viņu austiņās. A elektorāts ir tāds interesants. Vai esi iedomājies, kāpēc Latvijā joprojām nav neitrāla krieviska mēdija? Kāpēc visas avīzes pamatā ir pro-maskaviskas? Tak mēģinājumi uztaisīt krievisku izdevumu neitrālu par Latviju ir bijuši, bet visi ir izgāzušies. Un izgāzušies viena iemesla dēļ - pērk tikai tos pro-maskaviskos. Pārējie veģetē un iznīkst. Un ļoooooti daudzi skatās tikai Krievijas programmas TV, viņiem Latvijas programmas pat neinteresē. Un paskaties ap 9. maiju - priekšā un pakaļā ir Georgija lentītes, kuras nevienam nav ar pistoli uzspiestas. Tak noskaņojumu tās parāda.
Priekš ļoti daudziem Latvija ir pārpratums, kas jālabo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-05 13:26 (saite)
Pieļauju, ka lielais vairums šitā īpaši prokrieviskā elektoriāta nav nekāds elektoriāts, bet gan nepilsoņi:))

Skaidrs, ka manā paziņu lokā esošie krievi, kuri allaž ir balsojuši un balsos par SC, nav nekāds īpašais rādītājs, bet viņi jau balso par SC nevis tālab, ka būtu promaskaviski orientēti, bet tālab, ka nav jau cita piedāvājuma - visi pārējie tik vārās savā izteiktajā latvietībā. Ja jau nelatviskajam elektoriātam būtu tik liela vēlme nokļūt Krievijas paspārnē, tad jau PCTVL būtu savācis daudz lielāku lērumu balsu, nekā SC.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-05 13:33 (saite)
PCTVL nesavāks neko daudz sava radikālisma dēļ. Bet SC ir "mērenāks" un šajās vēlēšanās viņi aktīvi strādā, lai klāt visām krievu balsīm vēl maksimāli daudz latviešu balsis dabūtu. Un beigu beigās dabūs ko ar.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-05 13:36 (saite)
Pelnīti dabūs. Kas traucē "latviskajām" partijām strādāt ar krievu auditoriju? Tikai tas, ka vēsturiski ir izveidojies - sauklis "krievi nāk" ir riktīgi efektīvs, ja neko citu pateikt nav spējas. Ierindas vēlētājs redz, ka Rīgā pie stūres ir "krievi, kuri nāk" un nekas traks nav noticis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-05 13:41 (saite)
Tak mēģina jau sen. Bet no maskavām nāk ne tikai tv un radio programmas. Nāk arī nauda un konkrēta palīdzība.

Wikileaks mums skaisti parāda tos, kas uz Raiņa bulvāri piestaigāja un ko tur stāstīja. Žēl, ka nav līdzīgu ziņu par tiem, kas uz Antonijas ielu gāja un turpina iet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-05 13:48 (saite)
Kuri tad mēģina? Šlesers mēģināja, tas arī vienīgais. Par to pašu "Vienotības" pērno akciju "Dombrovskis pret Urbanoviču" ij nerunājot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-05 13:54 (saite)
Ja atmiņa neviļ, vēl Latvijas Ceļš kaut ko mēģināja savulaik.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-05 14:00 (saite)
Nū, LC jau deviņus gadus nav pie apvāršņa, pa šo laiku daudz kas ir mainījies tīri paaudžu maiņas rezultātā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-05 14:03 (saite)
Esmu pamanījis :) Bet replika bija par to, ka kaut kādi mēģinājumi, kaut arī kusli un neiznēsāti, ir bijuši jau sen.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-09-05 14:16 (saite)
Pats neatceros, bet ļoti iespējams. Žēl, ka tagad nav tādu mēģinājumu, no tā visiem būtu tikai labāk:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-05 14:18 (saite)
Protams. Bet šajā gadījumā iniciatīva ir atdota un atpakaļ to neviens nedos :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]cuc
2011-09-05 21:10 (saite)
+1

tā krievu/latviešu dalīšana ir tik hroniska un tik neveselīga, ka pilnīgi kauns par latviešiem, kas 20 gadus pēc neatkarības atgūšanas joprojām turpina cīnīties par neatkarības atgūšanu. cik tad var?! jau tā kā būtu jāatslābst!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-06 08:50 (saite)
Pie visa vainīgi tikai un vienīgi latvieši? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]cuc
2011-09-06 10:33 (saite)
Pie visa jau ne! Bet par valsts valodu, latvietību un nacionālo drošību viņi ir pateikuši pietiekami. Visus 20 gadus pie varas ir bijušas "latviešu" partijas un tie jautājumi ir drāzti pirms katrām vēlēšanām. Sabiedrības integrācija nav notikusi, visus turpinām dalīt latviešos un krievos. Mani tas nopietni kretinē un, paklausoties Visu Latvijai, gribas balsot par Saskaņas Centru. Man nav bail no krieviem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-09-06 12:52 (saite)
Paklausoties VL, man gribas pavadīt viņus ar kārtīgu belzienu pa pakaļu, bet vēlēšanās balsot par SC vienalga nerodas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2011-09-05 13:16 (saite)
Ja vēl transportā pār plecu kādam no SC elektorāta palasās krievu presi, kļūst pavisam neomolīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2011-09-11 03:43 (saite)
''Sabiedrības integrācija nav notikusi, visus turpinām dalīt latviešos un krievos.'' (c)

Integrācija ir pašu integrējamo pienākums. Ja es apmestos dzīvot Krievijā, man nerastos doma, ka vietējai valdībai jāveic kaut kādi speciāli pasākumi manis integrēšanai. Gan jau pats kaut kā ieintegrētos. Vislabāk tas padodas, zinot vietējo valodu un bez mitas nekačājot kultūrautonomiskās pravas. Diemžēl lielam īpatsvaram krievu vēl arvien ar to ir lielas problēmas, jo kā petrovichs minēja, tie neuzskata Latviju par leģitīmu valsti un neraugoties uz to, ka prom braukt netaisās un it kā uzskata to par savām mājām, ir klaji nelojāli pret vietējo kultūru un valstiskumu. Iemesls kāpēc viņi dzīvo Krievijas informācijas telpā, kurā klaji tiek gāztas samazgas un apmelojumi Latvijas virzienā, var būt meklējams tikai viņos pašos. Latvijas nacionālradikāļi jau sen ir kļuvuši par absolūtu fringe fenomenu. Tas pats šī brīža VL distancējas no radikāliem un naidu kurinošiem uzskatiem, tāpēc latviešu nacionālims nav cēloni promaskaviskumam. Tāpēc es nesaprotu kāpēc politiskajām partijām vajadzētu kaut kādu īpašu dialogu tieši ar krievu elektorātu. Ja vairums krievu lasītu presi un skatītos/klausītos pārraides latviešu valodā (vismaz paralēi saviem Kremļa medijiem), tad šāds jautājums vispār nestāvētu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?