Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-09-05 12:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Saskaņas Centrs un tā elektorāts
Ja SC būtu partija, kuras interešu centrā būtu Latvija un/vai savas partijas biedru personiskās intereses, es, visticamāk, uz šo partiju skaitītos neitrāli. Ir pietiekami daudz savtīgu ļaužu pasaulē un Latvijā, lai par visiem īpaši nedomātu. Un ja viņu skatiens uz Latvijas attīstību būtu citādāks, arī nekas, visiem jau nav jābūt vienprātīgiem. Un mani pat sevišķi netraucē tas, ka tā ir visai krieviska partija.
Mani toties traucē un uztrauc viņu draugošanās ar Maskavas varenajiem, ar "Vienoto Krieviju", ar spēkiem Krievijā, kas Baltijas valstu zaudēšanu joprojām neatzīst. Man traucē tas, ka viņi šeit paši ir uzņēmušie Maskavas 5. kolonnas lomu. Kā ir būt zem Krievijas, es labi atceros. Paldies, nevēlos to atkārtot. Pat ja viņu plānos nav pilnīga suverenitātes zaudēšana (taktisks jautājums, patiesībā), vienalga es uz viņiem skatos ar aizdomām un uzskatu, ka no valsts vadīšanas viņi ir turami tālāk.
Faktiski to pašu es varu teikt par viņu elektorātu, kurš dzīvo Maskavas informatīvajā telpā un Latvijas Republiku uzskata par vēsturisku pārpratumu, kas nav uz ilgu laiku.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2011-09-11 03:43 (saite)
''Sabiedrības integrācija nav notikusi, visus turpinām dalīt latviešos un krievos.'' (c)

Integrācija ir pašu integrējamo pienākums. Ja es apmestos dzīvot Krievijā, man nerastos doma, ka vietējai valdībai jāveic kaut kādi speciāli pasākumi manis integrēšanai. Gan jau pats kaut kā ieintegrētos. Vislabāk tas padodas, zinot vietējo valodu un bez mitas nekačājot kultūrautonomiskās pravas. Diemžēl lielam īpatsvaram krievu vēl arvien ar to ir lielas problēmas, jo kā petrovichs minēja, tie neuzskata Latviju par leģitīmu valsti un neraugoties uz to, ka prom braukt netaisās un it kā uzskata to par savām mājām, ir klaji nelojāli pret vietējo kultūru un valstiskumu. Iemesls kāpēc viņi dzīvo Krievijas informācijas telpā, kurā klaji tiek gāztas samazgas un apmelojumi Latvijas virzienā, var būt meklējams tikai viņos pašos. Latvijas nacionālradikāļi jau sen ir kļuvuši par absolūtu fringe fenomenu. Tas pats šī brīža VL distancējas no radikāliem un naidu kurinošiem uzskatiem, tāpēc latviešu nacionālims nav cēloni promaskaviskumam. Tāpēc es nesaprotu kāpēc politiskajām partijām vajadzētu kaut kādu īpašu dialogu tieši ar krievu elektorātu. Ja vairums krievu lasītu presi un skatītos/klausītos pārraides latviešu valodā (vismaz paralēi saviem Kremļa medijiem), tad šāds jautājums vispār nestāvētu.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?