Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-08-23 11:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mazie kliedzēji
Lietišķajā Dienā raksts, ka pasaulē pamazām iet plašumā aizliegums labās vietās iet ar maziem bērniem. Piemēram, labā restorānā neielaidīs vai labā viesnīcā nerezervēs vietu. Ne jau tāpēc, ka bērnus ienīstu, bet tāpēc, ka pārāk daudzi bērni neprot uzvesties (un vecāki no viņiem to neprasa) un pārējiem apmeklētājiem bērnu skaļā uzvedība traucē.
Lielā mērā to saprotu. Ir ļoti kaitinoši, ja lidmašīnā gadās, ka šāds brēcējs/kliedzējs trāpās tuvumā un samaitā visu lidojumu. Bet pieaugušie bieži vien nav labāki.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jubilacija
2011-08-23 11:28 (saite)
beidzot manas lūgšanas ir uzklausītas!

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2011-08-23 11:48 (saite)
nevis bieži vien nav labāki, bet gan atšķirībā no bērniem, kuriem lielākoties iemācies nedzirdēt noteikto frekvanci vai īpaši draudīgā tonī palūgt nemaisīties pa kājām, pieaugušie pieprot tūkstoš un vienu veidu, kā padarīt dzīvi neciešamu un samaitāt ne tikai lidojumu, bet arī restorānā iešanu un viesnīcā gulēšanu. Izvairoties no līdzcilvēkiem dzīves kvalitāte ievērojami aug..

(Atbildēt uz šo)


[info]nxn
2011-08-23 11:53 (saite)
iet pat tālāk- tiek ierīkoti veseli dzīvojamie rajoni ar visu infrastruktūru, kas paredzēti bezbērnu pāriem, pensionāriem, vientuļniekiem un tml.
nezinu, lielā mērā, protams, tā ir neaudzinātība, ja bērni vienkārši bļauj, un vecāku bezspēcība pašu vainas dēļ, bet nu imho tas ir par traku.
Vācijā tiesas ir ļoti tolerantas, ja, piem., kaimiņš grib iesūdzēt kaimiņu par to, ka bērni ir pārāk skaļi un taucē dzīvi :) tipa bērnu radītais troksnis ir "dabisks" .

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2011-08-23 12:03 (saite)
Bija ļoti patīkams pārsteigums viendien vilcienā. Jau pieturā stāvot pamanīju(nevarēja jau nepamanīt!) histēriski bļaujošu un visādi citādi ālējošos puiku, kura mīlošie vecāki par to nelikās ne zinis. kad iesēdās vilcienā(tajā pašā vagonā, kurā es, protams!), histērija, ālēšanās un bļaušana turpinājās.

Tad pie viņiem pienāca enģelis vilciena pavadoņa izskatā un pateca, ka, ja trokšņošana un citu pasažieru traucēšana tiks turpināta, visa ģimene tiks izsēdināta. Uzreiz kaut kā pratās to sīko kverpi nomierināt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-08-23 12:07 (saite)
Patiešām neparasts stāsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2011-08-23 12:46 (saite)
Savādi. Normāli būtu drusku iekaut vilciena pavadoni, lai zina, buržujs, savu vietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zvirbuleens
2011-08-23 13:43 (saite)
Man nesen bija interesants gadījums starppilsētu autobusā (Liepāja-Rīga). Bērns kādu laiku skaļi bļāva, bet man netraucēja, jo sēdēju autobusa vidū (tuvāk aizmugurei), bet viņi - tieši aiz šofera. Piefiksēju, ka šoferis tikai tuvu maršruta beigām teica, lai viņi nākošreiz (!) labāk sēžas kaut kur beigās, jo viņam ir pilnas ausis piebļautas. Tad māte ar bērnu arī uzreiz pārsēdās tuvāk man - īsu brīdi bērns vēl bļāva, bet ļoti neilgi, pēdējā pusstundā bija klusums.

Man šķiet, cilvēki bieži samierinās vai pat lāgā to nepamana - pielāgojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2011-08-23 14:11 (saite)
ai, cik burvīgi, pilnīgi balzams manās rētās, pat, ja nenotika ar mani.
mani arī šitādas ģimenītes piemeklē, turklāt visbiežāk tad, kad aizmirsušās austiņas mūzikai un esmu noskaņota ceļa garumu izmantot, lai kaut nedaudz izgulētos. tādos brīžos emocijas ir kaut kur ļoti tuvu skalas iedaļai "KILL".

un ir taču arī jauki bērni, kas mierīgi, klusām pie sevis kaut ko buldurē, ja vispār. bet laikam ne visi ir tādi :F

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2011-08-23 14:22 (saite)
atļaušos norādīt, ka cilvēki, kas sabiedriskajā transportā ar austiņām klausās muzīku ir no tās pašas mēslu šlakas, kur ķērcoši bērni, jo parasti austiņas nav tik kvalitatīvas, lai nākamā un aiznākamā solu rinda nedabūtu savu monotonā pļerkš-pļerkš ritma devu. Un ja tādi sabtransā ir vairāki (un rītos/pēcpusdienās pirms/pēc skolas/studijām parasti arī ir vairāki), tad emocijas ir kaut kur ļoti tuvu skalas iedaļai "KILL". tā teikt - eita muzīku klausīties koncertzālē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2011-08-23 14:34 (saite)
Saprotu Tavu sāpi un solidarizējos ar to. Cilvēkus, kuri, izvēloties austiņas, nepārbauda, cik laba ir to skaņas izolācija "uz ārpusi" un cik skaļi ar attiecīgo modeli var klausīties mūziku, netraucējot citus, patiešām vajadzētu sēdināt ārā no sabtransa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2011-08-23 12:58 (saite)
Kas attiecas uz pieaugušajiem (vai pat uz pusaudžiem), tad var lūgt palīdzību apsardzes dienestam vai pašvaldības policistam. Attiecībā uz neuzvedīgiem bērneļiem šo institūciju darboņi diemžēl ir tikpat bezspēcīgi kā visi citi pieaugušie, kas nav viņu vecāki.
Protams, ir ekstrēmi gadījumi - piemēram, tumšā vakarā fiziski spēcīgs pieaugušais ar nolūku man iekraut pa seju un atņemt somiņu ir daudz nepatīkamāks par brēcošu vai neapturami ālējošos sīci.

(Atbildēt uz šo)


[info]divi_g
2011-08-23 13:31 (saite)
Dīvaini, jau divas stundas apkārt, un vēl neviena nav pavaicājusi, kādēļ Tu bērnus neieredzi, un diktatōriskās audzināšanas metodes ir pagātnē, un par valsts nākotni jādomā :))

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2011-08-23 13:34 (saite)
Rajonus bez bērniem? Nu labi, tas ir ekstrēmi, ņemot vērā vispārējos aurus par dzimstības samazināšanos un demogrāfisko bedri, varbūt visu ar mēru, ja jāievēro klusumu un kārtību, tad visi iespēju robežās arī ievēro.
Es no savas puses ieteiktu iespēju robežās neapmaklēt stīgu mūzikas koncertus ar zīdaiņiem (tas ir fašisms, ja?) un varbūt gndrīz nekādus koncertus ar zīdaiņiem neapmeklēt. Man ir no tiesas žēl zīdaiņu, kuri kaklā uzkārti jautras mūzikas pavadībā lēkā kopā ar savām māmulītēm.
Tā kā specifiskās mātes lomas dēļ visai bieži nākas apmeklēt dažnedažādus konkursus un sacensības, un novērojumi liecina, ka pat TV filmētos pasākumos un tiešraidē vienmēr atradīsies enģelīši, kuri lēkā skrien un bļauj bezmaz ēterā, kamēr vecāki smaidot noraugās mazajās, līksmajās sejiņās.

(Atbildēt uz šo)


[info]laukuroze
2011-08-23 16:12 (saite)
ok. Es varu pateikt, ka tas būtu varen stulbs aizliegums.
Vai nepietiek jau ar to, ka ar suņiem nekur nevar ieiet :(

Audzināt vajag.. Un jaunajiem demokrātiskajiem vecākiem vienkārši pateikt, ka tas bērns traucē, jo varbūt viņi paši to neredz.

Brīvdienās biju kapu svētkos, kur viens sīcis mācītāja runas pavadībā priekšā dejoja, lēkāja, tad apraudājas. Un mammai, tētim, vecmammai un vēl pāris tantēm, tas likās "uķi puķi" cik skaisti. Kad pēc 10 minūšu skatīšanās uz to raudošo bērnu, pateicu mammai (svešai man), ka varbūt bērnam būs labāk, ja viņu aizvedīs kaut kur tālāk uz to pļavas malu, ar pusķieģeli nedabūju, bet klusumu gan :D

NU ja. Ne jau ka ar bērniem nevar iet, bet vajadzētu panākt to, lai vecāki atbild par savu bērnu uzmanību un nodrošina, lai tas sīkais citiem netraucē..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-08-23 16:47 (saite)
Ar suņiem var iet Zvaigzne ABC grāmatnīcā Biķernieku ielā un Sky&More veikalā (izņemot pārtikas nodaļu) :)

Piekrītu, ka ne tik daudz bērnos vaina, kā vecākos. Bet tie vecāki reizēm ir tādi... nu iet jaunā māmiņa ar Misijas Apziņu acīs un ja kāds kaut šķībi paskatīsies uz viņas otprisku, nedo' Dies aizrādīs, tas būs Nācijas Ienaidnieks! %E

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?