06 December 2017 @ 09:18 pm
 
Šķiet, ka ir vesels bars cilvēku, kas grib sēdēt ziloņkaula tornī un būt nereāli kruti ar to, ka cieš klusējot, un tad kultivēt savas neveselīgās passive aggressive reakcijas.

Been there, done that. Neinteresē.
Man nav kauns publiski uzrakstīt, ka man ir bijusi sūdīga bērnība. Tieši tāpēc, ka es apzinos, ka sūdīga bērnība neattaiso nekādu huiņu, ar ko tu "varbūt nodarbojeis" pieaudzis. Tieši tāpēc nav nekāda iemesla par to visu reizēm neparunāt.

Man patīk pļāpāt; un dzīve ir ļoti interesants, ēm, notikums.
 
 
( Post a new comment )
[info]semiirs on December 6th, 2017 - 09:52 pm
Publiski zem segvārda nav īsti publiski tas pirmkārt. Otrkārt pasīviagresīvi cilvēki neizvēlas tādi būt vai nē, tas ir raksturs ko nevar mainīt un neviens pie tā nav vainīgs. Tikpat labi varēji uzrakstīt ka tev besī dzeltena krāsa.
(Reply) (Thread) (Link)
vārnu skaitītājs[info]saikne_neochin on December 6th, 2017 - 10:18 pm
nu kamon, uz ielas tu arī nestaigā ar vārdu uzvārdu un personas kodu pie pieres, internets ir totāli publiska telpa.
(Reply) (Parent) (Link)
vakardienas[info]vakardiena on December 6th, 2017 - 10:22 pm
Oh, bet izvēlas gan! Pasīvi- agresīvie nav nekādas nabaga būšanai riebekļiem nolemtas aitiņas. Tas prasa nelielu piepūlēšanos, bet surprise surprise- viņi arī var neizturēties kà lohi!
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 6th, 2017 - 10:44 pm
Ar publiski šajā gadījumā biju domājusi publisku ierakstu cibā.

Man vainas koncepts vispār kļūst arvien neaktuālāks, mani interesē cēloņi un sekas. Būšana passive aggressive parasti ir sekas kaut kam, kas noticis pagātnē. Es agrāk ļoti bieži vienkārši neteicu citiem, ka esmu bēdīga vai dusmīga par kaut ko, bet noslēdzos sevī un vairs neiesaistījos komunikācijā. Es to nedarīju ar ļaunu nolūku un vispār ilgi pati neapzinājos, ka tā reāli ir mana problēmu risināšnas stratēģija. Tā es darīju, jo to daudz biju piedzīvojusi attiecībā pret sevi. Tad es kaut kādā brīdī sapratu, ka tas nav diez ko forši un es tā negribu pret citiem izturēties. Tas ir bijis ļoti, ļoti grūti, un reizēm, īpaši, kad jūtos ļoti nedroši un tā, ka situācijai enīvejs nav nekāda risinājuma, tāpat gadās tur iekrist, bet kopumā ir daudz citādāk, proti, es spēju pateikt, ka esmu dusmīga vai bēdīga, un arī skaidri apzinos, ka citu pienākums nav lasīt manas domas.

Būšana pasīvi agresīvam nav nekāda esenciāla personības iezīme, kas dažiem piemīt un dažiem nē.
(Reply) (Parent) (Link)
kašķīša dzirnaviņas: mia[info]romija on December 6th, 2017 - 10:01 pm
Labi, ka paud savas jūtas un domas. Kādam tas noteikti, noteikti noderēs. Un tas ir galvenais. TAS IR GALVENAIS.
(Reply) (Link)
University of Awesomeness[info]kini on December 6th, 2017 - 10:11 pm
Hm, mocījos ar otra pasīvo agresiju, kas izveda, bet ar to visu pati pamazām ieslīdēju un tā pārņēmu, ka pārstāju vispār teikt ko otram. Jau izlīdu no tā laukā, but the damage is done un mācība tāda [sev], ka var izdoties tik viltīgi tur ieslīdēt, ka pat nepamani. Bet, protams, tas nav nekāds attaisnojums etc, izmēģināju, vnk būšu acīgāka. Tā laicīgā sevis apzināšanās un runāšana prasa baigo treniņu, kura laikā sanāk feili. Bet augam.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 6th, 2017 - 10:50 pm
Man vispār šķiet, ka pasīva agresija ir viena no vistrakākajām lietām vispār. Es arī ļoti bieži joprojām jūtos absolūti bezspēcīga, kad ar to sastopos. Es pat varu saprast un piefiksēt, ka šis tagad notiek, bet neesmu attīstījusi nekādu labu rīcības stratēģiju. Izņemot pilnīgu kontakta pārtraukšanu, bet ne jau vienmēr to var/gribas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
University of Awesomeness[info]kini on December 6th, 2017 - 11:00 pm
Aha, man sākumā bija tā, ka otrs sēž blakus un nerunā un es pamazām, pa minūtēm sāku slīkt kaut kādā ārprātā, ka gribas aizskriet uz mežu un raudāt. Un tad iestājas numb. Bet samanedžēt sevi, lai pateiktu, ka eu, piedod, bet šitā tu nevari darīt ar mani, te ir kas cits jādomā, nesaņēmos. Pašas reakcija 'aizver širmi'. Ar laiku jau it kā piefiksēju, ka vnk otram vajag aiziet savā alā un tas var nebūt saistīts ar mani, ka to tik asi nav jāuztver. Bet jebkurā veidā ir traumējoši, ka kāds staigā apkārt, tu jūti, ka priekšmeti tiek likti dusmās, bet otram svēta pārliecība, ka tevi sargā no sevis. Tiesa, jo īpaši muļķīgi, ka lieliski saprotot, cik tas ir briesmīgi, pati sāku tā darīt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on December 6th, 2017 - 11:12 pm
Jap. Dari jau tāpat, jo tas ir vienīgais, ko pazīsti. Turklāt tad, kad es tā uzvedos, man bija izteikti svarīgi, lai vismaz priekš sevis "man vienmēr būtu taisnība un es rīkotos PAREIZI, kamēr otrs dara to huiņu".

Arvien mazāk svarīgi būt labajam un pareizajam, jo attiecības nav nekāds karš, visi reizēm sadara muļķības, jautājums, ko ar to darīt.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
University of Awesomeness[info]kini on December 6th, 2017 - 11:20 pm
Jup, svarīgais ir repair. Sākt mācīties runāt, ja abi apzinās, tad jau var palīdzēt viens otram, kam nu kurā brīdī ir 'skaidrais prāts' :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 6th, 2017 - 11:29 pm
jā, bet tikai tad, ja tur ir kaut kāda reciprocitāte. tb, es, piemēram, vairs netaisos ikreiz būt tas "skaidrais prāts", lai gan esmu uz to spējīga gandrīz vienmēr. man ir attiecības, kurās es esmu gadiem ilgi vienmēr bijusi pretimnākoša un iecietīga pret pasīvu un aktīvu agresiju, un tā fckn apgarotā eņģeļa loma arī nav laba.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
University of Awesomeness[info]kini on December 6th, 2017 - 11:40 pm
aha, tāda jau doma, ka abi kaut kur nāk pretī, kur labāk sanāk. bet tas viss vispār šķiet tāds high level, tur kopā jāsanāk diviem ar iq un eq un vēl gribēšanu, ķīmijām etc..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on December 6th, 2017 - 11:43 pm
šis jau attiecas ne tikai uz romantiskām attiecībām.

bet šobrīd mans uzstādījums ir - nafig man kaut ko mazāk par high level? domāju, ka ar mani ir forši būt attiecībās (jebkādā veida - gan draudzīgās, gan romantiskās, gan profesionālās), es gribu pretī cilvēkus, kuri ir motivēti, ieinteresēti un spējīgi "turēt līmeni".
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
University of Awesomeness[info]kini on December 8th, 2017 - 09:34 pm
laikam jau pareizā attieksme, kuru ieviest :)
(Reply) (Parent) (Link)
dzīvsudrablapsa[info]iive on December 6th, 2017 - 11:40 pm
Cilvēki, kam patīk būt nereāli krutiem uz citu rēķina, vispār ir fantastiska klaunāde. Izvelc no apakšas deķīti, par kuru viņš nolicis līdzcilvēkus, un tad skaties, kā tirinās līdzīgi mutenes varonim, kas pārskrējis pār klinti. Es gan to pārsvarā daru savā galvā, jo nepatīk konfliktsituācijas, un pietiek vienkārši paskatīties, kāds ir teksta saturs, ja izņem "es jūtos baigi kompetents un krutāks par x, lai gan iedomājos par to pirms 10 minūtēm, sēžot uz poda".
(Reply) (Link)