oblica - uz kurieni tā pasaule ripo? [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

uz kurieni tā pasaule ripo? [23. Aug 2012|14:50]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es par šito http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/433145-ar_maksligas_apauglosanas_programmu_cels_dzimstibu_par_3 esmu riktīgi sacepusies.

Pirmkārt: tie mistiskie 3%, par kuriem celšot dzimstību. Aha, šogad paredzēts apaugļot 50 mātītes un nav jābūt Jānim Mencim, lai sarēķinātu, cik daudz vienā metienā viņām jādzemdē, lai tos 3% uzdzītu.

Otrkārt: vecuma cenzs - apaugļos mātītes, kuras nav pārsniegušas mistisko 37 gadu slieksni. Atvainojiet, bet, vai tomēr nebūtu jāņem vērā tās mātītes vispārējais veselības stāvoklis, ģenētika utml. figņas, nevis vecums? Visprātīgāk, protams, būtu apaugļot veselīgākās (bet tās jau laikam pašas spējīgas to procesu no-līdz izveikt), smukākās, gudrākās, nevis vnk pēc pases datiem paņemtas. Iesaku vēlreiz rūpīgi apsvērt apaugļojamās mātītes izvēles kritērijus!

Treškārt: es pieļauju, ka tā procedūra neizmaksā simtus tūkstošu. Nu, ja vienam pārim sādža vai radi nevar samesties vienai apaugļošanai un arī pats pāris to nevar atļauties, tad par kādu naudu to bērnu apgādās? (ā, pareizi - būs taču tas pieskatīšanas pabalsts!) Gribi mākslīgi apaugļoties, radīt un audzināt bērnu, tad arī esi spējīgs par to maksāt. Nafig no manas nodokļu maksātāju naudas te tagad visādas selekcijas izveiks, inkubatorus uzturēs, apaugļos un pēc tam vēl uzturēs?

Ceturtkārt: cik saprotu, tad ir pietiekami daudz bērnu, kas ir brīvi adopcijai - lūdzu: ej un izvēlies jau gatavu! Un var ņemt jau palielāku, kam dupsis nav jāslauka un kurš miskasti var iznest. Ja jau daži ir spējīgi līdz sirds dziļumiem iemīlēt kaķi no patversmes, tad ar bērna iemīlēšanu vispār nevajadzētu būt problēmām. (Ak, jā - es piemirsu, ka vieglāk jau iet apaugļoties, jo tur jau neviens nepārbaudīs ne ģimenes stāvokli, ne kārtību un tīrību mājās, ne ienākumu līmeni, tikai pasīti, lai gadi atbilst.)

Piektkārt: kāpēc vispār jāpalielina tā dzimstība, ja jau pie šitās nespēj nodrošināt vietas bērnu dārzos un taisās tiesāties (valsts ar valsti pašu, cik saprotu) par skolas grāmatām?

Sestkārt: dzimstību ta palielinās, bet ļoti iespējams, ka apaugļotā ar visu manis sponsorēto augli pēc tam īrijās kartupeļus rok, a man no tā kas? Vispār tur vajadzētu būt stingrībai: apaugļojies par valsts naudu, tad arī dzemdē tepat iekš LV kādiem nebūt laukiem, kuri mirstot ārā, tur arī dzīvo un strādā līdz mūža galam.

Kaut kādi stūlbie stūlbeņi par Dieviem uzmetušies, nu tik pavairos tos, kas paši nespēj. Da būtu labāk devuši bezmaksas poti pret ērču encefalītu šitā vietā.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:23. Augusts 2012 - 15:15
(Link)
Gan jau gatavo augsni bezbērnu nodoklim. Tipa, arguments "man nevar būt bērnu" cauri vairs neies, jo "še tev nosūtījums uz valsts apmaksātu mākslīgo apaugļošanu".

Der?
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:23. Augusts 2012 - 15:17
(Link)
Jēziņ! Nupat arī es šoku norāvu!

"Latvijā jau šā gada pirmajā pusgadā dzimstība ir palielinājusies, kas varētu būt saistīts ar to, ka šis ir Mātes un bērna veselības gads, pieļauj ministre."
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:23. Augusts 2012 - 15:20
(Link)
:D :D :D
Viņa tak nav īsti riktīga!
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:23. Augusts 2012 - 15:23
(Link)
Es jau redzu kā posmā starp pagājušā gada jāņiem un mārtiņiem vīrs sievai saka: "Dārgā, varbūt nopisīsimies bez prezervatīva. Nākamais taču ir Mātes un bērna veselības gads!

Btw, kāpēc "Māte" ir ar lielo burtu? Es kaut ko gramatikā esmu palaidis garām?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:23. Augusts 2012 - 15:33
(Link)
Diabēta gads arī būtu ar lielo burtu. Nosaukums.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:23. Augusts 2012 - 15:36
(Link)
Hme.

Žurnaļuga: "Cien.ministre, mums te dzimstība palielinājusies un ir tak Mātes un kindera gads, vai ne?"
Ministre: "emmm...nuuuu...jā?"
Žurnaļuga: "Paldies par pausto viedokli!"/aizskrien vairot stulbumu pasaulē/
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:23. Augusts 2012 - 15:26
(Link)
Kura ministre tā ir? :))
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:23. Augusts 2012 - 15:27
(Link)
Circene. Tas ir NA?
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:23. Augusts 2012 - 15:19
(Link)
šis mani arī sadusmoja, būtu nu labāk palīdzējuši jau sadzemdētajiem bezmāju bērniem tikt pie ģimenēm. Bet acīmredzot pieaugušu cilvēku vēlmes ir primārākas par bērnu (es domāju bērnu namu iemītniekus) interesēm.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:23. Augusts 2012 - 15:21
(Link)
Jā! Tur jau tas absurds, ka adopcijas process ir vieni birokrātijas džungļi + pārbauda potenciālo adoptētāju sīki un smalki: no sodāmības un dzīvojamās platības līdz kaimiņu izklaušināšanai, vai mūziku par skaļu neklausās, bet šite vienīgais kritērijs - sievietes vecums! Ideāli!
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:23. Augusts 2012 - 15:36
(Link)
Kā rāda mani novērojumi, ļoti bieži žurnālisti kaut ko atstāsta tā, ka miesīga māte neatpazīs. Neenu, varbūt arī ir tik traki un varbūt pat ir vēl trakāk, bet veidot savu viedokli tikai pēc raksta ir drusku...eee...steidzīgi :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:23. Augusts 2012 - 15:46
(Link)
Es neveidoju viedokli pēc raksta. Es vnk skaļi paužu, ka esmu PRET mākslīgās apaugļošanas finansēšanu no valsts budžeta. Pamatā jau tāpēc vien, ka uzskatu - tādu ekstru varētu atļauties valstis, kurās ir ļoti labi sakārtota medicīnas un aprūpes sistēma. Es esmu PRET to, ka mana nodokļos samaksātā nauda tiek novirzīta procedūrai, kuras veiksmīgs iznākums ir apmēram 1 gadījumā no 3-5. Es esmu PRET to, ka man jāapmaksā kāda vēlme atražoties. Es saprastu, ja citas iespējas nebūtu, kā izpausties bet ir - tak paņem kaķi patversmē, ja adopcija šķiet pārāk liels risks!
From:[info]unpy
Date:23. Augusts 2012 - 15:58
(Link)
Gan jau, ka pajokoja vienkārši, jā.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:23. Augusts 2012 - 15:31
(Link)
Par otrkārt - gan jau kāds šajos iebildumos saskatīs līdzību ar nacistiem, kuri arī pavairošanai atlasīja pareizos, visādus tur īstenos āriešus ;-)
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:23. Augusts 2012 - 15:41
(Link)
Piektkārt ir galvenokārt, kamēr ceturtkārt – šaubīga loterija, bet, protams, visu cieņu tiem, kas to spēj izveikt.
[User Picture]
From:[info]muzungu
Date:23. Augusts 2012 - 17:16
(Link)
Bērna adoptēšana ir tāds čakars, ka reti kurš iztur līdz galam. Tātad pateicoties likumu stingrajam burtam tiem bērniem cerēt uz ģimeni praktiski nav iespēju. Tajā pašā laikā bērnunamos redz gultiņas nepietiekot un vajadzīgi visādi atbalsti. Kā pastāstīja viena bērnu slimnīcas māsiņa - bērni, kas paņemti no nelabvēlīgajām ģimenēm ir jēliem dibeniem un pusbadā novardzināti - labākajā gadijumā, tad tos iegrūž bērnu namos, kur viens saslimst ar gripu un visi bariņā pakaļ. Tas protams ir labāk, nekā atdot ģimenei, kuriem nesanāk četru cipara alga, nav personīgā māja, zelta retrīvers un Colgate smaids. Labāk to naudu būtu iegrūduši, lai saved kārtībā adoptēšanas sistēmu un kaut kā uzlabojuši bērnu namus, nevis te saskatījušies Grejas anatomijas, eksperimentētu uz izmisušu mātīšu un nodokļu maksātāju rēķina.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:23. Augusts 2012 - 18:43
(Link)
Nu, nav tā, nav - par to pārdabisko čakaru! Manu draugu ģimene pirms gada adoptēja puisīti. Jā, bija pirms tam jārunā ar psihologu, jā, atnāca tante no bāriņtiesas(?) uz mājām. Nu, un viss. Kā teica mana draudzene - 9 mēneši grūtniecības un pēc tam vēl dzemdēšana ir daudzreiz lielāks čakars.:)
From:[info]eermaniitis
Date:23. Augusts 2012 - 18:52
(Link)
hehe es jau gadu atpakaļ ciboju ka kamēr ir bērnu nami tikmēr kaut santīmu nodokļus maksāt par mākslīgo apsēklošanu ir nejēdzība - tolaik mani norēja, ka griboties taču savu :)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:23. Augusts 2012 - 19:04
(Link)
Principā es arī piekrītu, ka, ņemot vērā pasaules pārapdzīvotību, mākslīgā apaugļošana, arī globāli raugoties, ir visai neētiska.:)
From:[info]eermaniitis
Date:23. Augusts 2012 - 19:22
(Link)
nu pa savu naudu lai kauč sevi klonē mēģenē ;) es vairāk par nodokļu maksātājiem tobiš sevi uztraucos - a par pasaules pārapdzīvotību man dziļi un vienlaldzīgi ;) lai par to ķīnīzeri uztraucas
[User Picture]
From:[info]tante
Date:23. Augusts 2012 - 22:49

offtopics!!!!

(Link)
pardon, ka iejaucos (neko gan nelasīju), bet man ir sročna nepieciešama kvalificēta juridiska konsultācija par nekustamo īpašumu.
runa iet par kādu jaunekli, kurš šobrīd sēž uz mana krēsla un kurš, visticamākais, ir nevāji apkrāpts!!!!

Artim ir mans phone numeris - ja izlasīsi vēl šovakar šo, tad, ĻOTI LŪDZU uzzvani man!!!!
rīt zvanīt arī nebūs par vēlu...
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Augusts 2012 - 09:14

Re: offtopics!!!!

(Link)
Izlasīju tikai tagad.
Lai viņš raksta man uz meilu oblica iekš inboksa, tad jau iedošu savu nr. operatīvākai saziņai.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:24. Augusts 2012 - 09:23
(Link)
Pag, vai tad brīvi zīdaiņi bērnu namos pēkšņi parādījušies? To jau kā reiz nav, mega rindas & such.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Augusts 2012 - 10:04
(Link)
kāpēc zīdaiņi? Bērni vnk.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:24. Augusts 2012 - 10:28
(Link)
Līdz cik gadiem tavuprāt ir bērns?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Augusts 2012 - 13:06
(Link)
līdz videnei. Tb, līdz 9 klasei, ieskaitot.
[User Picture]
From:[info]zhagata
Date:25. Augusts 2012 - 20:41
(Link)
Mani pēc, lai atrisina piekto punktu, un tad apaugļo ko grib. Tas ka dabiskās atlases trūkums iespaidoji kopējo cilvēces potenciālu, to jau sen nevar mainīt.
[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:26. Augusts 2012 - 13:56
(Link)
vot nesaprotu, kāpēc jāpalielina dzimstība, ja ne tikai nav vietu bērnu dārzos, bet nu jau tagad (jau pirms mēneša, pareizāk) gana daudzās iestādēs bija izbeigusies valsts nauda grūtnieču aprūpei? un ne tikai tas, da viss tas ir absurdi, kaut kāda tukša diršana, valstij nav vajadzīgi jauni pilsoņi un nerūp, kas ar šiem notiks.