| From: | str |
Date: | 16. Marts 2011 - 11:33 |
---|
| | bet es jau ar neesmu pie pilna :) | (Link) |
|
nu vispār tā tārpu būšana varētu būt diezgan normāla padarīšana. vēl ņemot vērā ka šie var rīt gandrīz da jebko no atkritumiem, kur nav baigā ķīmija un plastmasa un dzelzs. tas būs modīgi drīz kādu laiku. investīcijas- nu cik es rēķināju - ne tā kā baigi ātri atmaksājas, bet ja ir kur notirgot- tad ir ok.
| From: | tvarj |
Date: | 16. Marts 2011 - 11:35 |
---|
| | Re: bet es jau ar neesmu pie pilna :) | (Link) |
|
bet, vot, kam tad vinjus tirgo???
| From: | paliec |
Date: | 16. Marts 2011 - 11:37 |
---|
| | Re: bet es jau ar neesmu pie pilna :) | (Link) |
|
kādu laiku zoo pirka varžu barošanai, bet tad sāka paši audzēt. cik saprotu, tad pagājušā gada beigās viņiem tie tārpi tomēr izmira.
dārzniekiem pārpalikumu, makšķerniekiem pašus
| From: | str |
Date: | 16. Marts 2011 - 11:38 |
---|
| | Re: bet es jau ar neesmu pie pilna :) | (Link) |
|
tirgo ne jau tārpus bet zemi:)
runa ir par sliekām. tās barojas ar augu atliekām, tā kā barošana var sanākt diezgan lēta, bet, ja grib viņas ražot tā, lai kā pa konveijeru ietu, tad bus zināma ķēpa. es esmu audzējis mūsu vietējās (ne tās, par kurām Tavs tēvs domā) un tikai tik cik pašam vajag, lai ziemā būtu pieejamas.
| From: | str |
Date: | 16. Marts 2011 - 11:39 |
---|
| | | (Link) |
|
manuprāt te ir runa nevis cik par sliekām, bet to pārstrādāto hvz ko- ko lieto kā mēslojumu vai augsni
gan gan - tirgo gan vienu gan otru
aha, par linku paldies - tapa skaidrāks mazliet.
man domāt noeieta tirgi un tā - tas viss ir darāms (makšķernieku veikali, asociāciji etc)
sākumā vajadzētu parēķināt cik daudz to sūdu, ko tārpiem rīklē grūst, vajadzēs un vai būs viņus kur ņemt ;) un kur glabāt ;)
ja pašam govs mājās, tad vēl tā, bet ja vēl sūdi būs jāpērk ... tad nu jā ;D
Kalifornijas sliekas ražo to jobano biohumusu. Ja atceries, ta es pirms laika LHVI darbojos, tb humusvielu institūtā. Fiška tāda, ka to, ko tā sliekas izmočī ārā - to var tirgot nost. Un sliekas pašas arī, ja par daudz savairojas. mīnusi - nav no tā finansiāla labuma īstermiņā un ilgtermiņš ir tiešām ilgtermiņš. Tie, kas sencītim prātu ir sapisuši ar šito huiņu, tie paši sēž ar biohumusu pilnu pakaļu un gaida gadatirgus, kad pilsētniekiem un puspilsētniekiem ieskapēt zemes maisiņus ar humusu. Truši toč labāk. Arī garšīgāk un izmaksas krietni mazākas.
Jā, uz Tevi es arī cerēju! Ak, saprāta balss! Tikai kā to viņam tā saudzīgāk iestāstīt...
| From: | tvarj |
Date: | 16. Marts 2011 - 11:47 |
---|
| | | (Link) |
|
varbuut nevajag saudziigi?
Nu bet ta akal ir plosts. Bet saudzīgi - nesaudzīgi, gifņa tas viss, vai nu sapratīs, vai nē.
Un ir jau arī vecam vīram jāļauj izklaidēties. Nevar tak šis vislaik iet un skatīties kas jauns pasaulē. Vot.
vēl jau ir tie ēdamie tārpi, ko birmieši audzē bambusos - zaļi un ekoloģiski tīri, met uz pannas un taisi čipšus. tad vēl tārpainie sardīniešu kazas sieri, kas no ārpuses cieti kā akmens, bet vidū - tārpu izēsta šķidra masa, augstākās klases delikatese, tikai Eiropa nez kāpēc aizliedza
ar bambusiem Usmas krastos tā pašvakāk.
vot vot
tu vēl ieminies, ka bambusi jāaudzē - ātri aug un var tārpiem barot ;DD
sliekas arī cilvēks var ēst. tikai jāsabaro ar biezpienu, lai zarnās nav smiltis un tad uz pannas.
kas attiecas uz to sieru, tad to pieaudzēja pilnu ar mušu kāpuriem un ēda ar tiem. skaitās deļikatesa bezbožnaja, tikai... tie kāpuri kuņģa sulā nenobeidzas, bet turpina tur dzīvot. tā kā viņiem arī tur ir vēlēšanās labi paēst, tad šie barojās ar kuņģa gļotādu. tālāk domā pats vai bija šo delikatesi jāaizliedz vai nebija.
Currently, the EU ban has been circumvented by means of another EU regulation. Casu marzu has been declared a "traditional" food (it has been made in the same manner for more than 25 years, and the recipe is thousands of years old) and it is therefore exempt from ordinary food hygiene regulations. The traditional method of making the cheese is explained by an official paper of the local government
Līdz Trubai tur patālu. :(
Ako - lai ņemās! Bet tad pats un lai liek māti mierā. Tur tak nekādas lielas izmaksas nevar būt. Ja nepirks, tad vismaz savam dārzam būs labums. Ta nekas tur piecūkāts nebūs. Ar kaut ko tak viņam ir jānodarbojas. Šitādi veči nedrīkst bez darba palikt.
Ā un ekofani, kas tās sliekas vienkārši tur mājās burkā/spannī un met tur mizas uc tjipa lai nav miskastē jāmet.
šajā gadījumā cilvēks grib sākt ar trubu metināšanu - tas ir lai nosiltinātu kūti un tārpi ziemā neatstiepjas ;)
es jau ar domāju, lai atrod vietiņu vai pagrabā vai kur, kur akurāt nav mīnusi un ar vienu spaini lai sākumā paņemas ;) gan apniks ... bez metināšanas tobiš
Nu, ja tās trubas nav jāpērk, lai tak metina! Ja izdomās audzēt aitas vai šinšilas, tad ar noderēs.
kamōn, būs nosiltināta kūts, vēl šo to, un gatava dzīvojamā ēka (lopi jau tur nedzīvo, cik saprotu, ja tārpi jāaudzina).
Ēku izīrēt par kaut kādām drausmīgām cenām lauku izslāpušiem rīdziniekiem, dzirdīt šos ar kandžu un tādējādi veidot biznesu.
Pa TV nesen rādīja, ka esot šausmīgi ienesīgas un laba tā tārpu lieta. Sīkāk neko nezinu :/
Nu... mans kompanjons arī ar šito brīnumu pašlaik provē ņemties, es jau esmu aprēcies līdz asarām. Klausies. Ir divu sugu sliekas - Kalifornijas un dendrobena. Kalifornijas sliekas Talsos tirgo viena vecene, Ls 20/kg. Sliekas ir pieradušas pie viena veida barības, mēģinot tās pieradināt pie citas paikas - lielākā daļa apmirst, bet izdzīvojušās ātri vien savairojas. Protams, ja pusgads ir ātri. :D Kā smird laba slieku audzētava? Kā kārtīga komposta kaudze siltā vasaras dienā. Katrai sliekai dienā vajag tik daudz paikas, cik pate slieka sver. Kur tik daudz iepūdētus ķirbjus lai dabon ziemas laikā, tas man ir noslēpums. Dendrobena ir izturīgāka, Polijā viņu audzēšanu ir atrisinājuši un tagad pietiek, ja mājās ir daudz-daudz salmu. Pate domā, kā salmus izbarot sliekām, lauku darbi ir zināmi. ;)) Humuss - manta kruta, lētticīgiem pircējiem tiek izandelēts par Ls 0,10 litrā. Paskaties ss.lv. Man gan šķiet, ka kārtīga komposta zeme tas pats vien ir. Truši gan gaļu dod, gan ādu, tik vien ķēpa kā nokaut un nodīrāt. Vismaz es liktu uz trušiem.
Paldies, šitais bija noderīgi!
Tas ir пиздец, skatīties, kā resns tēvainis saspringtu feisu pēta slieku kokonus vai mēra tārpu garumus. :DDD Bet nu jāatzīst, ka pie labas temperatūras aug gana labi. Tikai samērā lēni un nevairojas tādos tempos, kā to raksta reklāmrakstos. Iesaki-ka viņam nutrijas audzēt, es pēdīgā laikā tirgū neemu manījis kūpinātas nutrijas, briesmīgi garšo. Un āda arī forša.
| From: | otily |
Date: | 16. Marts 2011 - 19:03 |
---|
| | | (Link) |
|
Tā laikam tāda modes lieta šobrīd. :) Mani rada gabali arī ar to bija pārņemti pusgada garumā, tālāk par ideju nav tikuši, jo tad, kad sāc pētīt, tas nav tik vienkārši kā stāsta. Bet stāsta sekojošo - darba iegudījums minimāls un audzēšana pa galam vienkārša, nauda nākšot kā no gaisa. Patiesībā darba daudz un tas tiešam ilgtermiņš. Esot kaut kāda ferma Ventspilī, kas audzējot to un spiež uz daudzumu, mazākie sūdzas, ka cenas dempingo. Bet pati interesējusies neesmu, zinu tikai tik, cik runāts. |