porcelāna lellīte [userpic]

15. Februāris 2016 (15:23)
Tags:

sataisīju gaļu tipa ungāru gaumē (ar svaigu un divu veidu sauso papriku). mammamia! un man saimniecībā ienākusies brīnišķīga garšvielu kastīte. nu, G_V vecītis nē, bet priekšnieks atnesa. un tur ir karija lapas cita starpā. un es uz viņām skatījos un nevaru sagaidīt kad man būs iedvesma ko ar tām iesākt. jo tas, ko es ar to gaļu izdarīju. nu, tā bija labākā marināde līdz šim. ar ingveru, kanēli, kardamonu, muskatriekstu, piecu veidu smalkiem pipariem, aso papriku, kūpinātu papriku, ķimenēm, raudeni un citronu sulu. vispār esmu paēdusi, bet šo visu uzrakstot atkal sagribējās. jo tas viss ar burkāniem, sīpoliem un papriku ir sasautējies dievīgā kombinācijā

Comments

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 15. Februāris 2016, 15:43

/ar patiesu interesi/
Hipsteru kulināri mani pārsteidz arvien vairāk un vairāk. Nepietiek jau ar karija piesaukšanu priekšā un pakaļā ar tik svētsvinīgu seju, ka varētu domāt, karijs ir kaut kas tāds ļoti konkrēts, nevis vārds "mērce" tamilu valodā, nē, ar to par maz, karija lapas tagad atraduši. Vari uzrādīt, sasodīts, karija lapas? No kāda auga tās ir, no karija auga? A rupmaizes koka augļi vai makaronu krūms kaut kur pagalmā nav ienācies?

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 15. Februāris 2016, 15:46
vvz

https://en.wikipedia.org/wiki/Curry_tree

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:00

A varbūt šis? https://en.wikipedia.org/wiki/Helichrysum_italicum

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:03
vvz

Arī iespējams.
Vvz, jāpalasa kastītes marķējums vai arī ražotājam jāpajautā.

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:05

http://www.chowhound.com/food-news/137167/what-are-curry-leaves/

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:08
vvz

Šito unpijam.
Es atkal aiziešu mājās un paskatīšos trauciņā, kas tur iekšā.

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:13
augšup

unpijam es jau iemetu pie viņa paša ieraksta, bet baidos, ka viņš pārāk lepojas ar savām zināšanām par to, ka karija pulveris ir garšvielu maisījums, lai būtu atvērts jaunām zināšanām par karija lapām, kurām ar karija pulveri nav saistības :)
katrā ziņā linkā ir pavisam skaidri teikts, ka helichrysum italicum nebūs īstais. murraya koenigii gan būs. domā, tev uz trauciņa būs rakstīts latīniskais nosaukums?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:15

paskatījos, nav gan. bio curry leaves. Sri Lanka. 3g. un viss

tev ir ieteikumi receptēm?

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:20

ieteikumu nav, jāprasa internetiem

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 15. Februāris 2016, 17:17
vvz

Tad pie fasētāja jāiet :)
Paldies par linku, doma bija, ka vismaz vizuāli pēc atmiņas vairāk uz pirmajām vilka, nevis unpija piemēru, tāpēc jāielūr trauciņā.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Februāris 2016, 15:48

zaķīt, no manis līdz hipsteram kā no tevis līdz mēnesim! nē, nu ok, man ir ļoti šauras bikses un brilles, bet tas arī viss. karija lapas bija uzraksts uz kastītes. kuru es droši vien pati nekad nenopirktu, jo žmodzītos :D

a ko darīt, ja reiz tas mājās ir - pūdēt plauktiņā?! es nezinu, kas ir karija lapas, es par tādām vispār nekad nebiju dzirdējusi :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Curry_tree
kad G_V atnāks mājās, likšu nobildēt kastīti

Posted by: extranjero ([info]extranjero)
Posted at: 15. Februāris 2016, 18:19

Vari uztaisīt pūdžu mājas gariņiem. :) Tulasī lapas jau tev droši vien tāpat nav ;)

> In the absence of tulsi leaves, curry leaves are used for rituals, such as pujas.

Posted by: [зірка] ([info]zirka)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:17

a es, a es, a es pēc tava nesenā apelsīnu ieraksta atcerējos, ka man tak ledusskapī aizstāvējusies apelsīnu marmelāde (jo pārāk rūgta), un pēdējais ķirbja gabals jārealizē, ta nu iemarinēju vistas filejas gabaliņus tajā marmelādē, sojā un medū, ievilkušos wokpannā iekšā un ar smalkos stienīšos sagrieztu ķirbi un papriku, kaut kādas vēl garšvielas, papildus sojas mērci un - šmakts! - vārītiem rīsiem virsū, pa virsu uzkaisot sezama sēkliņas

tas par apelsīniem un gaļu

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Februāris 2016, 16:21

pie šī tava ieraksta es atcerējos, ka man aizsēdējušies sasaldēti pīlādži. moš tie arī ar kādu gaļu jāsataisa!

14 Lasīt komentārus piebilst