porcelāna lellīte [userpic]

naktsēdis

4. Marts 2015 (17:07)

uz kādu laiku jāatsakās no piena obv, tātad arī ierastā kefīra litra. ko ēst tā vietā? prasības: ātri, viegli, sātīgi un nepūš vēderu un var aizmigt bez smaguma sajūtas kuņģī

Comments

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 4. Marts 2015, 19:01

riekstu sviestu?

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 4. Marts 2015, 19:36

Nu, tipa, gaļa un zivs? :) jeb tu gaļu arī nevari? Tieši laktozes dēļ vai kā? Visērtākais OBV avots ir proteīna pulveris, tik jāskatās, lai bez papildvielām un drīksti lietot. A tā, no ēdieniem - rieksti, kvinoja/kinva, kā nu viņu kur sauc, olas, lēcas. Ar plikiem riekstiem gan OBV nesavākt, tur tauku baigidaudz.

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 4. Marts 2015, 19:38

Moš tu drīksti kazas piena produktus?
Bet zivs vai vistas fileja uz nakti ir ļoti ok.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Marts 2015, 21:18

tad redzēs, pagaidām man atļāva tikai krējumu (jo daudz tauku), bet es skatīšos kā man sanāks. ideāli jau būtu kādu nedēļu atturēties vispār un skatīties kas notiek un tad pamazām atkal varbūt šo to mazām porcinām likt atpakāl ēdienkartē.
par to kazas/aitas pienu redzēs. jāpapēta olbaltumvielu sastāvs, ja nekā citādi, kasas piena sieru vajadzētu varēt mazos daudzumos, bet ej nu sazin, ko viņam tas puncītis par to teiks

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 4. Marts 2015, 22:26

It kā jau parasti kazas produkti esot nealerģiski un iet uz urrā arī tiem, kam govs laktozes nepanesamība (mīnuss – dārgi, maitas). Bet nu skaties, tev jau OBV un taukus vajag pienam un pirmām kārtām arī pašai, lai nepaliec bez matiem un zobiem, tā ka tā baigi griezt nost OBV vispār es neieteiktu. Tā arī nesapratu, vai tev tās vistas un zivis drīkst, bet, ja drīkst, tad jau gan nav problēma (kefīrs nemaz nav efektīvākais OBV avots, ja kas).

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Marts 2015, 22:41

ai, nu es stulbi izteicos. izskatās, ka sīcim varētu būt piena olbaltumvielu nepanesamība, tādēļ piena produkti ir no-no un kefīra naksniņām bai-bai. bet vispirms jāpamēģina un tad redzēs, varbūt ar laiku varēšu pienu pie kafijas drusciņ

bez gaļas es nevarētu, es tā nespēlējos! :D
un zivis man pašai negaršo, turklāt ir alerģija līdz ar to tā piesardzīgi

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 4. Marts 2015, 22:50

Ā, nu tas jau daudz labāk izklausās :) (jo mana bračkas sievai, piem, ar pirmo nedrīkstēja ne gaļu, ne zivis, ne pienu, viņa pārtika no griķiem un sojas dzērieniem principā pirmo pusgadu – lūk, sojas un auzu piena dzērieni arī ir cool, bet diezko jau nepaēdina) tad var pamatu ar gaļu un kādiem pākšaugiem, un pa nakti kaut kādus mikšļus ar riekstiem, vai tās auzas, ko es pie nākamā ieraksta pierakstīju. Vai vārītu olu. Nu, kkā tā :)

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 4. Marts 2015, 22:52

Ā, un, ja tu zivis vispār vispār nē, tad ēd linksēklu eļļu salātos vai pie putrām vai jebkā citādi, lai jums abiem tiek trešās omegas.

Viss, es aizveros, baigā padomdevēja, pati šodien knapas 1000 kcal apēdusi :D

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 5. Marts 2015, 10:10

es neesmu baigais specs, bet atļāva krējumu nevis sviestu?? Un, ja pareizi atceros, ja ir aizdomas par piena olbaltumu, tad vēl jāizslēdz arī jaunlopa gaļa.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Marts 2015, 20:08

nu, es jaunlopu vispār reti, tagad piecas dienas jāpamēģina, tad atkal jāsazvanās un tad redzēs, ko daktere teiks. es jau krējumu arī ne pārāk daudz, tagad tās dažas dienas vispār bez piena produktiem. drusku jau var paciesties

/tikai šodien nejauši saēdos labi daudz augļu, redzēs, ko par to teiks

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 4. Marts 2015, 19:39

Griķi ar vnk sviestu, ceptu olu vai ko sātīgāku

Posted by: zimbabve ([info]zimbabve)
Posted at: 4. Marts 2015, 23:01

Varbūt pamēģini atrast kaut kādu garšīgu veidu, kā lēcas pagatavot? Var sataisīt ar kādiem garšaugiem, saknēm, turēt ledusskapī un vēlāk papildus piecept olu, iejaukt salātos, visādās variācijās izmantot ātri pagatavojamiem ēdieniem. Man no lēcām vēders nepūšas, nezinu, kā ir citiem.

Vēl ir foršs, sātīgs našķis - banāns vai ābols šķēlītēs ar zemesriekstu sviestu vai kādu citu riekstu sviestu pa virsu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 5. Marts 2015, 07:28

ēs lēcas nekad neesmu taisījusi, man neliels daudzums jau sen stāv plauktā un kautrīgi gaida, kad būs viņu kārta. jāķeras klāt :D

Posted by: briinumcepuminjsh ([info]french_mime)
Posted at: 4. Marts 2015, 23:02

Visādi ēdieni ar pupiņām (zupas, sautējumi, wraps, burritos), chickpeas (humuss, chickpea burgers), dārzeņu zupas un sacepumi, lēcas, grūbas, quinoa, dark leafy greens.

Piena vietā almond milk. Saldā krējuma vietā - sablendē indijas riekstus ar citrona sulu.

Posted by: briinumcepuminjsh ([info]french_mime)
Posted at: 4. Marts 2015, 23:03

*skābā

Ā un mandeļu sviests baigi labais.

15 Lasīt komentārus piebilst