porcelāna lellīte [userpic]

24. Septembris 2014 (19:12)
Tags:

pēdējā laikā gandrīz tematiskais kulinārais blogs, bet man ir daži jautājumi zinātājiem:

1) vai tiešām ir tik amorāli gatavojot izmantot nevis konservētus tomātus savā sulā vai tomātu pastu, bet tomātu mērci? (dažos pusprofesionālos blogos šis ir ļoti kareivīgs viedoklis. ja atmet ekonomisko pamatojumu. ar mērces lietošanu saprotot to nedaudz pieliekot, nevis universālo recepti 'viss peld tomātu mērcē un garšo pēc vegetas')?

2) kā amerikāņi panāk, ka pankūkas ir tādas lielas, čaganas un pufīgas? nu, jūs ziniet, par kurām pankūkām es runāju, filmās un seriālos parastas pankūkas vispār neatceros redzējusi

Comments

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 24. Septembris 2014, 19:20

tomātu mērce parasti ir sabojāta tomātu pasta, un konservēti tomāti vispār ir pilnīgi kas cits kā pasta vai mērce. konservētus tomātus es lieku boloņēzēs un karijos un visādos tādos suteņos, tomātu pasta iet zupās tipa soļanka utt, bet tomātu mērce ir kečups burgerkingā pie friškām.

Posted by: judging the mice ([info]rasbainieks)
Posted at: 24. Septembris 2014, 19:20

konservēta tomāta vietā lietot tomātu mērci vai pastu ir kā tomātu gurķu salātos tomāta vietā ielikt kečupu :)

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 24. Septembris 2014, 19:22
majsaimniece

rasbainieks isķinu glagoļit un 1) ir amorāli

Posted by: [зірка] ([info]zirka)
Posted at: 24. Septembris 2014, 19:29

nedaudz pielikt noteikti labāk pastu, mērcēs klāt visādi saldinātāji un cietinātāji, kas kopgaršu ēdienu bojā
un rasbainieks pareizi saka, konservēti tomāti un pasta dod dažādus efektus, bet mērce, visticamāk, dos defektu
savulaik es, aplauzusies visos kečupos un mērcēs, mājas džanka vajadzībām jaucu tomātu pastu ar garšvielām un vēl visu ko vien gribēju, tikai pasta ir pietiekami tomātīga manai gaumei :D

Posted by: [зірка] ([info]zirka)
Posted at: 24. Septembris 2014, 19:31

protams, ja mājās piekrājušās visādu mērču burkas, es visādās paģiru zupās un soļankās sagāžu, bet, ja recepte prasa konservētu tomātu/pastu, tad tomāts/pasta it is

Posted by: * ([info]inese_tk)
Posted at: 24. Septembris 2014, 22:09

+1

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 24. Septembris 2014, 20:48
nu ja!

Par pankūkām- liek klāt raugu un dzeltenumus atdala no baltumiem, baltumus pievienojot pašās beigās saputotus.

Posted by: +++ ([info]zefiirs)
Posted at: 24. Septembris 2014, 21:08

šī ir pārbaudīta, ļoti garšīgi - http://allrecipes.com/recipe/good-old-fashioned-pancakes/

Posted by: 15 ([info]15)
Posted at: 24. Septembris 2014, 21:21

1) amorāli

Posted by: zintish ([info]zin)
Posted at: 25. Septembris 2014, 09:30

galvenokārt tāpēc, ka tomātu mērcē parasti ir etiķis un vēl visskas, kas mainījis tomāta garšu
es teiktu, atkarībā no situācijas mierīgi var izmantot. reizēm tieši gribu to, kas mērce, nevis pasta, garšas dēļ.
par pankūkām nezinu, var būt soda?

Posted by: ludza ([info]ludza)
Posted at: 25. Septembris 2014, 12:47

pankūkām jāliek klāt drusku cepamais pulveris (ne vairāk kā tējkarote) un jāizmanto mikseris. un galvenais - jāputo atsevišķi dzeltenumi ar cukuru un miltiem (un drusku pienu) vienā bļodā un baltumi citā, beigās sajaucot kopā. un kļavu sīrups ir must have :)

11 Lasīt komentārus piebilst