rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kautkad lasīju kvōrā diskusiju par to - kura ir īstā personība - tā,kas esot depresīvam, jeb tā, kas dzerot AD. mans hihs saka,ka tā,kas dzerot. (AD)

lai arī šobrīd vairs negribas griezt vēnas, hihs vēl pacēla AD devu, tip, paskatīsimies, a vdrug es visa tāda saulstariņš palieku?

pa lielām šaibām, liekas,ka dažādu pakāpju depresija man ir bijusi jau no padsmit gadiem, bet īpaši jau sākot no tricāra, kad te daudzi mira un kašķi ar māti, šķiršanās un tml.
un es esmu ļoti mainījusies pēd.10 gados. baidos,ka citi teiktu,ka ne uz to labo pusi, lai gan man pašai ar sevi ir daudz vieglāk dzīvot, kopš nemēģinu būt tas,ko no manis sagaida.

bet kā lai zin, kur ir patiesība tur ārā, vai ir, un vispār...
  • o! haifaiv!

    es daudz esmu mocījusies pārdomās dažādās par to, vai mana "mental illness" ir daļa no manas personības, kas tiek apslāpēta, vai arī tiešām tā ir atsevišķa illness, nothing to do with me as a person. un es nezinu. jo vispār man bieži liekas, ka nevis es esmu traka, bet tā ir pilnīgi normāla manas personības reakcija uz visu šito *rāda ar roku visapkārt*. (nīgri) paši jūs esat traki. un es nekādā jēgā pēdējo 10 gadu laikā neesmu nonākusi šajās pārdomās. ja neskaita, to ka man arvien vairāk liekas, ka man ir nepareiza diagnoze.

    un man arī ir tas, ka es esmu kļuvusi daudz neciešamāka un daudz "sliktāks" cilvēks, bet man pašai ar sevi ir tik daudz reižu vieglāk. cilvēki saka, ka I'm rude and inconsiderate. es saku, ka I'm standing up for myself because I have to live with myself every fokin' day and at night too.
    • vovo
      rude and incosiderate esmu bijusi toč kopš dzimšanas, lai gan man labpatīk to saukt par tiešumu.
      visumā man ļoti noder tāds aizsargvairogs kā autiskais spektrs, uz ko norakstīt daudzas dīvainības

      p.s. un man galīgi nav skaidrs,kā tas nākas,ka lielākā daļa cilvēku neredz šito *rāda ar roku visapkārt*
      • Varētu parakstīties zem katra vārda.
      • man liekas, ka daudzi domā, ka mans "normālais" stāvoklis bija tad, kad es izlikos un centos būt tas, ko viņi no manis vēlējās. nevis tas, kas es esmu. bet man tomēr labāk patīk būt tam, kas es esmu.

        man arī absolūti nav necik skaidrs, kā var neredzēt visu šito *atkal rāda ar roku visapkārt*. jo nu, tas ir tik uzkrītoši. bet nē, visādi cilvēki dzīvo un jūtas omulīgi, ceļas no rītiem ar prieku un nemaz nemokās ar bezmiegu vakaros, kad jādomā par to, kā vispār visu šito izdzīvot.
        atvainojos, izlauzās.
        • beidz, paldies,ka izlauzās, paldies allāham, ka ir ciba, inače man liktos,ka es viena tāda
          • neesi viena, tas nu toč. *skumji skatās uz visu šito visapkārt*
            reizēm liekas, ka tas ir kaut kāds izdzīvošanas šovs, bet es tur kaut kur apmaldījusies un viss apnicis. es neredzu baigo jēgu dzīties un rauties kopā ar visiem.

            aj.

            psihs tik saka - ēd ripas un nepurinies.
            bet es gribu citu diagnozi.
            • kāda Tev ir un kādu/kāpēc Tu gribi?

              man hihs nerunā pretī,kad saku, ka pat,ja jūtos labi, dzīvei jēgu es neredzu un neredzēšu,jo tādas nav;
              • mani sauc par bipolāru, bet es totāli uzskatu, ka es esmu misdiagnosed. un to es sapratu tikai tad, kad es sāku tusēt apkārt ar vienu konkrēti bipolāru zaju. tā īsti nezinu, kādu es gribu, bail padomāt, tik daudz izvēles. un kāpēc? nu, kārtībiņai jābūt, besī, ka nepareiza diagnoze :D

                es pie sava psiha sen vairs neeju. man te uk ir iespēja neiet, bet dabūt ripas anyway. es vispār neeju ne pie viena ārsta vairs, jo viss huiņa. savācu savas ripas ik pa pāris mēnešiem un viss. bet, kad man būs jauns psihs, ir doma aiziet parunāties, paskatīties, kas tur piedāvājumā.
                • bet ja ripas Tev līdz, tad kāda starpība?
                  man ar ir rakstīts bi, jo tas ļauj izrakstīt vienas zāles,kas nav depr.
                  es eju reizi mēnesī, mazliet parunājos, vai nu izraksta receptes, vai kautko pamaina.

                  sākumā man teica,kamož vaidzētu iet eksistenciālajā terapijā, bet es reāli negribu rakāties. es neticu,ka ja man būs jāizrunā no sevis viss,ko es uzskatu par sliktu šajā pasaulē, man paliks labāk, jo es neticu,ka es pēkšņi varētu uz to visu sākt skatīties pohujā. līdz ar to,kāpēc pa tiem sūdiem rakāties.
                  • nu it kā. bet vienalga gribētos zināt, kas tas viss ir.
                    ā, nu. tev tur arī tad samērā mierīgi.

                    eksistenciālajā terapijā? uh oh. bet man arī liekas, ka tā profesionālā runāšanās baigā huiņa. es drīzāk uzvilktos, ja man būtu visu laiku jārunā par to, kas man besī. un izbesītos vēl vairāk. es vispār tā īsti neticu terapijām.
                    mani sūtīja uz CBT. nu tā bija tāda huiņa. pilnīgi atrauta no realitātes. pēc piecām reizēm vienkārši atteicos iet.
                    • man atkal kā reiz palīdzēja, jo man bij riebīgas panikas lēkmes; es nemaz baig daudz vairāk reizes negāju, atrisināju to un miers.
                      • man moš nepaveicās ar psiholoģi, jo mani tur viss tikai vēl vairāk sastresināja. bet tā sieviete tiešām dzīvoja kaut kādos mākoņos.
      • vai ne!!!
  • Es gan laikam esmu jaukāka kļuvusi. Nu nav dusmu sprādzienu, nav nīgrais "bļe visi besī un es to arī izrādīšu", iekšējais miers uz āru staro runājot banālībās. Un pat ja šī nav mana "īstā" personība, es labāk palieku pie tās ar visām tabletītēm, jo dzīvi izbaudīt ir sasodīti forši.

    Bet par tricāru runājot - es nesaprotu vai tagad mana kondīcija ir kļuvusi sliktāka, ka es bez tabletēm nevar vai manas prasības ir augušas. Bet jā, kaut kāds lūzums ap trīsdesmit man arī notika.
    • izbaudīt dzīvi jau ir next level, es pagaidām priecājos par to,ka negūglēju pašnāvību klīnikas nīderlandēs...
      esmu akceptējusi,ka visdrīzāk nekad no tām tabletēm nenokāpšu, jo līdz šim visi mēģinājumi bijuši fiasko un ar katru reizi grūtāk glābjami
  • Tas ir interesants jautājums, bet īstenībā mazsvarīgs. Kā bija rakstīts Harijā Poterā, kur Šķirmice dalīja visus pa torņiem - svarīgs ir ne tikai tas, kas tu esi, bet tas, kas tu gribi būt. Personība nav nolemtība.
    • es tieši no interesantuma leņķa, visādi citādi man ir ļ.vienkārši, bet AD es gribu nebūt.
  • Aj vot tpc man kkā nepatīk doma par AD - jo nu ietekmē bezmaz ko domā. Pietiek jau, ka man hormonu ietekmē katru mēnesi tās domas mainās no "dzīve ir skaista" uz "kāda vispār no manis jēga, es tikai čakarēju sev, bērnam un citiem dzīvi".. Es gan pie normāla daktera tā arī neesmu bijusi.
    Palasīju vienreiz vieniem AD blakusparādības, sapratu, ka tās ir trakākas par tiem ikmēneša hormon-pilnmēness vai kādiem vēl nu tiem murgiem, kas man parasti labi izpaužas (dubultā, kad neesmu vēl normāli gulējusi/ēdusi), pārtraucot - bezmaz vēl trakākas blakusparādības. No, thanks. Izņemot, ja man laikam kāds normāls ieinteresēts ārsts kko iestāstītu..
    Kgan netā arī palasot bezmaz izskatījas, ka par to vai AD "ārstē" slimības cēloni vai sekas ar vēl varot strīdēties, pie tam ne visos gadījumos īsti skaidrs, ka ārstē, jo to vielu, kuras grūž iekšā ar AD esamība/neesamība organismā smadzenēs tā arī īsti neesot pārbaudāma dzīvam cilvēkam (mok putrojos terminoloģijā, tas bija pirms gada, kad lasīju).. Karoče man ar visiem maniem pacēlumiem un "griezīšu vēnas vannā" 1x mēnesī tomēr gribas domāt, ka tie ir hormoni parastie. Protams, kamēr nepamēģināsi AD, neuzzināsi, vai ar AD būtu visu laiku viens vienīgs pacēlums vai kaut kur pa vidam - ne labi, ne slikti, bet pagaidām negribu mēģināt..
    • Tev,iespējams,vairāk noderētu kādi stabilizatori.
      man nav baigi iespējas izvēlēties,dzert vai nedzert, jo bez AD es gribu nomirt, visu laiku, punkts.
      blakusparādības,protams,vajag izlasīt, bet nevajag ņemt par pilnu. man nav bijušas nevienas,vismaz ne tā,lai es to pamanītu.
      un ārsts piemeklē tādas zāles,kas der.
    • zāles ir daudz un dažādas, dažādi iedarbojas uz dažādiem cilvēkiem. ja no vienām ir blakusparādības, atradīsies citas, no kuriem nebūs.

      bet, ja palasa internetā, tad vispār secini, ka nevienām zālēm nevajadzētu palīdzēt, jo neviens nevar pierādīt, ka tieši tās vielas ir tās, kas dara to slikto tavās smadzenēs. bet tajā pašā laikā, kad es neriju savas ripas (ne AD, man citas), es ļoti ātri kļūstu par tumsas un demonu pārņemtu dārzeni. un pastāstiet man vēl, kā tam nevajadzētu man nekā palīdzēt (to es internetam, ne tev).
Powered by Sviesta Ciba