rūsganais sprakšķis

fuipēkaka

rūsganais sprakšķis

fuipēkaka

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
airBnB nav priekš manis
pat ar visu to,ka beigās aizkavējos tik ļoti,ka atslēgu man atstāja zem tepiķa, komunikācijas bija ašpadsmit reizes par daudz, un tad vēl beigās tie review - sajutos kā tai Black Mirror sērijā,kur visi viens otru vērtē

par viesnīcām nekad neesmu jutusies slikti, atstājot atsauksmi, bet te - tur tak valda kautkāds ūberpozitīvisma kults, un tik gari, un beigās es jūtos slikti,ka ieliku 4 zvaigznes,kas patiesībā tāpat ir daudz,ņemot vērā,cik stīva piecēlos dēļ dranķīga dīvāna un dranķīga spilvena

fui un fui.
pielikšu pēdējo interjēra punktu un tālāk lai vīrs pats ņemās,ja grib šitā izklaidēties
  • tev laikam ļoti nepaveicās, nupat paliku 3 dažādos airbnb dzīvokļos, visi bija kolosāli un komunikācija minimāla (vrbt tāpēc, ka spāņi, visi mani Pedro bija ļoti tranquilo)
    • es domāju,ka manā vietā citi arī būtu apmierināti, problēma ir manī :)
      • man ar vienmer ir sanacis palikt tados airbnb kur nav komunikacija. Iznjemot vienu reizi Kuldiga, kur saimniece man noradija par manu praktisko iemanju trukumu un meloja sludinajuma par to, ka visa maja bus mums vieniem, bet realitate bija jadala ar gimeni, kurai bija mazs berns (un mes nacam Majas no festivala pa nakti un skalji uzvedamies haha)
  • neņem airbnb ar dīvāniem!
    kas tev tieši nepatika komunikācijā, pastāsti, lūdzu! man pašai ir airbnb, interesē visādi viedokļi
    • jāatzīstas,ka es par to neaizdomājos, bet ir jau arī labi dīvāni redzēti. Dzīvoklis jaunā mājā, moderna iekārtojuma - neienāca prātā,ka būs sūdīgs dīvāns. bet es arī esmu no tiem,kam sega kož un zirnis zem pēļiem.

      nedomāju,ka esmu vērtīgs viedoklis - man tiešām liekas apgrūtinoša gandrīz jebkura komunikācija,kura ir obligāta. šajā gadījumā - vajadzēja vienoties,kad ielaidīs un pēc tam pārcelt . paskatījos - es viņai kopumā rakstīju 5 reizes no rezervācijas līdz apstiprinājumam,ka esmu tikusi iekšā - man tas bija nenormāli daudz :D viesnīcu var nobukot un samaksāt nepasakot ne vārda, izņemot labvakar/paldies/uzredzēšanos

      es privātajā mesidžā uzrakstīju,ka mož lai nomaina spilvenu - man no rīta likās,ka es nevarēšu mašīnā iesēsties,kā sāpēja spranda. nesaņēmos pateikt,ka manam degunam gultas veļa oda pēc neizžuvušas smakas - kautko tādu vispār saka? :D jo es tiešām esmu nenormāli sīkumaina

      bet man arī interesanti Tava pieredze - jo vīrs grib palaist īres dzīvokli uz šito - Tu tiešām katram klientam raksti atsauksmes ?
      • jā, tā atsauksmju lieta ir diezgan svarīga. tā tu zini, kas pie tevis brauc un braucēji zina, ko sagaidīt no tevis.
        ja nepatīk komunicēt, tad airbnb droši vien nav patīkamākais serviss, hehe. man ir bijuši visādi viesi - tādi, kam pietiek ar apstiprinājumu un tādi, kam patīk, kad izstāsta visu no a-z. nekad gan nav bijis neviens, kas ar to baigi apgrūtinātu.
        diemžēl, visnepatīkamākā pieredze ir ar viesiem no bij.pad.valstīm. nezinu, kāpēc tā, bet viņiem mūždien kaut kas neapmierina, vai izdara kaut ko, ka pašam paliek nepatīkami, vai saka tev personiski, ka viss ir ļoti labi un pēc tam atstāj sliktu novērtējumu. viņos novērojams tāds kā iedomīgums, ne velti pasaule ir pilna ar jokiem par krievu tūristiem...
        • nujā. zem tā visa ir pabāzts ļoti plašs spektrs - kurš jau izīrē istabu sev blakus, kurš izīrē čupu ar sev piederošiem dzīvokļiem un ko nu fig kurš sagaida.

          kā Tu risini to no likumiskās puses? pirms laika lasīju,ka viesnīcnieki cepas,jo airbnb viņiem krietni sit pa kabatu - ka rīdīs virsū VIDu, ka būs jāslēdz līgums ar katru klientu, blabla
          bet,ja vien neizraksta čekus,te jau nav īsti nekādas atskaites iespējas,ne?
          • airbnb bankas ieskaitījums tavā kontā jau ir pietiekams pamats. man jāatdzīstas, ka es likumisko pusi vēl tikai funktierēju kā nokārtot, jo miteklim ir sarežģīta situācija ar īpašumtiesībām šobrīd. bet es jau to visu lēnām bīdu
      • arī viesnīcās un krutās viesu mājās var gadīties neguļami matrači un spilveni. kā reiz nesen atvaļinājumā gulēju katru nakti citā istabā, lai pārliecinātos, ka tajā mājā visi matrači ir vienādi neguļami, turklāt vēl pārvilkti ar čaukstošu plastmasas palagu pret gultā laidējiem. bet tu to viesnīcās arī teiktu vai arī atmestu ar roku?
        ir gadījies lasīt negatīvu atsauksmi viesim par to, ka viņš apgrūtinājis izīrētāju ar entajiem epastiem ar jautājumiem par dzīvokli, kurā galu galā palicis tikai vienu nakti :D
        mums reiz privātajā mesidžā kāds vācu kungs sašutis norādīja, ka uz gultas esot bijusi kaķa spalva un tā nu gan nedrīkstētu būt! protams, istabas aprakstā bija norādīts, ka mums ir kaķis, viņš laikam apvemtos, ja redzētu manas apspalvotās drēbes :D man šķiet, ka, paliekot kāda mājās, lai iepistu kapeiku, ir jārēķinās ar to, ka tās ir mājas, kurā dzīvo cilvēki, dzīvnieki, un ikdiena tevis dēļ neapstājas, ka tā nav viesnīca, kurā kalpones tīra istabu tērpušās csi kostīmos. tā vispār pieredze bijusi lielākoties pozitīva, ja neskaita pāris vecākus vāciešus, kas nezina, uz ko ir parakstījušies un prasa, kad tiks servētas brokastis. ak, jā, un vēl ir viesi, kas tā arī nepasaka, cikos apmēram ieradīsies, kālab ir gadījies kvernēt visu dienu mājās vai arī gaidīt dārgo viesi līdz vieniem naktī.
        • viesnīcās es parasti uzrakstu savu viedokli,protams,ņemot vērā cenu/zvaigznes. neguļama gulta ir svarīgs punkts,,manuprāt, jo neizgulējies cilvēks būs nīgrs par visu. es jau nesagaidu satīna gultasveļu, bet kunkuļains sintepona spilvens pārsniedza visas manas ekspektācijas, man būtu kauns tādu piedāvāt. bet, godīgi atzīstos - es jebkuru biznesu nolaistu uz grunti.
        • es tikai vēlreiz gribētu norādīt, ka airbnb un viesnīca ir falša dihotomija. ir taču arī airbnb villas, dzīvokļi (kuri nav mājas, kurās dzīvo cilvēki un dzīvnieki, es teiksim pārsvarā tādos palieku) un visādi tādi propertiji, kur pašsaprotami pēc viesiem atnāk apkopēji un sapucē nākamajiem, gluži kā kalpones csi kostīmos ;)
          • jā, jā, ir, bet es te runāju par savu oldskūlairbnb pieredzi, izīrējot vienu istabu savā dzīvoklī ar kaķi komplektā, kopīgi lietotu lebensraumu un bez tīrīšanas papildmaksas, kad tāpat nākas sastapties ar publiku, kas sagaida kaut kādus viesnīcas standartus.
  • oj, mums vienmēr bijusi izcila pieredze ar airbnb! (vienreiz gan paši nemanījām, ka tas aiz terases nav okeāns, bet gan "paisum/bēgum pļenčka", kas tā nemanot ar bija rakstīts ...)
  • Ja godīgi, man arī daudz vairāk patīk viesnīcas nekā ērbīenbī. Ar viesnīcām uzreiz viss ir skaidrs: viņas pastāv tikai un vienīgi tāpēc, lai viņās paliktu cilvēki, neko citu viņas nesagaida, viņas vienmēr ir atzīmētas ar izkārtnēm un parasti ir pietiekami tuvu tam, ko tu varētu gribēt redzēt. Palikties viesnīcā ir skaidra biznesa transakcija, es viņiem dodu naudu, viņi pretī man dod pajumti.

    Bet ērbīenbī – tur tu paliec pie kāda mājās, un tad tev ir drusciņ kognitīvā disonanse. No vienas puses, tu saproti, tā ir transakcija, no otras – tu tomēr paliec kāda cita cilvēka mājās. Jūties kā aizgājis uz dzimšanas dienu, kur tev beigās piestāda rēķinu par apēsto torti.

    Es gan šad tad izmantoju ērbīenbī (lai gan nekad tad, kad ceļoju viens pats), bet nevarētu teikt, ka mani tur piesaista jebkas cits, izņemot cenu.
    • begošu diferēt. tas nav vis tikai "paliec pie kāda mājās", jo bez tā, ka tu vari palikt viesu istabā, kamēr saimnieki ir mājās, vai saimnieku miteklī, kamēr saimnieku nav mājās, tu vari palikt arī vēl ļoti daudzos citos mītņu veidos, no īstermiņa īres apartamenta, kurš ir paredzēts tikai tūristiem un nav kāda cilvēka mājas, līdz gultai&brokastīm grāmatveikalā. tas no tāda parastākā gala, ir arī laivas un refurbišētas baznīcas redzētas.
      • Jā, nu, šo ērbīenbī pusi neesmu izmēģinājis, pilnībā pieņemu, ka tādā gadījumā mani iespaidi būtu citādi.
        • es, pirmais, ieķeksēju - entire place, parasti tas nozīmē tikai izīrējams dzīvoklis vai māja, kas citiem mērķiem, piemēram, saimnieka dzīvošanai netiek izmantots.
          • ne gluži
            man bija entire , bet tur reāli viņa dzīvo, vilksviņzin,kur aizdevās ar visu savu suni
Powered by Sviesta Ciba