302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2020-01-05 10:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:amused
Mūzika:Alphaxone - Edge Of Solitude: Overland
Entry tags:bullshit, history, humour, quotes, science:astronomy, spaceflight

Frāze “tikai sci-fi salasījušos stulbeņus piš kaut kāds kosmoss” ir diezgan iespaidīga jau pati par sevi, bet brīdī, kad tā tiek producēta tekstā, kas sastāv no Muldašova līmeņa fi-bez-sci fantāzijām par izbijušo civilizāciju it kā augsto godību, kā atbilde uz jautājumu par šīs godības novērojamas evidences acīmredzamo iztrūkumu, tā pārvar ironijas gaismas ātrumu un kļūst par kaut ko transcendentālu, episku un pārlaicīgu.

Aplausi auditorijā pāraug vētrainās ovācijās, astronomi un astronauti notrauš pa skopai asarai un izlavās pa pakaļdurvīm laukā kautrīgi uzsmēķēt.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-01-06 20:23 (saite)
Okkej, lai nebūtu vairs turpmāk jāatkārto redundanti penteri par mūžīgo Bēthovens vs Bībers dilemmu (vai tās neesamību):
Tava pozīcija, cik saprotu ir tāda:
(viens no diviem variantiem)
1) Bēthovens = Bībers kvalitatīvi, jo nekāda veida objektīva patiesība nepastāv
2) Bēthovens vs Bībers ir debatējams jautājums, bet cilvēka intelektam nav kapacitātes, lai jebkad sasniegtu jebkādu vērā ņemamu value džadžmentu šajā salīdzinājumā (lūdzu, nenolaidies līdz Ctulhu līmenim, kur nošu lapu kilogrami ir vērtības indikators)
Ir kas precizējams?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2020-01-08 21:07 (saite)
Ko tu saproti ar "vērā ņemamu value džadžmentu"? Teiksim, cilvēks nav klausījies ne vienu, ne otru, bet pakasa pakausi un saka "Nu, Bahs bija kaut kad sen, bet par viņu joprojām skolā māca. Bībers bija kaut kad nesen, bet par viņu pat soctīmekļi vairs nerunā. Značit Bahs krutāks!" - tas ir vērā ņemams vai nē? Atbilde ta pareizā, lai gan iegūta bez jebkādas personīgas pieredzes.

Kas uz intelekta kapacitāti attiecas - vispārīgā gadījumā - tās trūkums ir iekšēju error checking mehānismu neesamība. Tobiš, cilvēkam, kas ieņēmis galvā, ka viņš kaut ko "vienkārši zina", nav iespēju konstatēt, ka viņš maldās, neķeroties pie ārējiem līdzekļiem. Šo lomu kā reiz spēlē tās pašas evidences - kaut kas, pie kā piemērīt, vai tas, ko tu esi iedomājies, vispār atbilst realitātei. Pat jebkurā evidence-based pieejā ir zināms, ka cilvēka iekšējie biasi ietekmē rezultātu, un ir čupa ar metodēm, kā šo biasu ietekmi iespēju robežās izslēgt. Bez tā, ja cilvēks spēj sevi pārliecināt, ka ir dadomājies līdz patiesībai, tad faktiski "anything goes", kas neizbēgami noved pie sikboja tipa "zināšanas".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-01-08 22:18 (saite)
"Ko tu saproti ar "vērā ņemamu value džadžmentu"?"

Es prasu vai vispār iespējams džažot. Ja objektīvi pastāv gradācija starp bīberiem un bēthoveniem, tad attiecīgi pastāv iespēja džadžot, neatkarīgi vai uz zemes vēl pastāv kāds, kas spētu.

Par otro. Tad tu vienkārši saki, ka neviens cilvēks nevar zināt labāk par citu attiecībā uz bēthoveniem un bīberiem un visi ir vienlīdz gudri?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?