302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2015-08-30 04:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:working
Mūzika:Android Lust - Devour, Rise, And Take Flight: Memory Game
Entry tags:foodstuffs, quotes

For some people eating is a terminal value, and for the rest of us there’s Soylent. /K. Sotala/



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2015-08-30 06:00 (saite)
Tad nevis eating bet taste, jo soylentu jau arī dabū iekšā čerez eating.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-08-30 06:41 (saite)
Tas drīzāk ir domāts tā, ka, ja ēšana ir termināla vērtība, tad pie tās ir vienlīdz svarīgi visi ar to saistītie faktori (t.sk. garša, prezentācija, sociālais konteksts utt.), kamēr Soylent u.c. ēšanai pieiet strikti utilitāri/pragmatiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2015-08-30 10:52 (saite)
Ēšanai ir arī estētiska un dažreiz rituāla vērtība. Teiksim, labi pagatavots ēdiens kairina baudas centrus un labi noorganizēts mielasts kopā ar tuviem draugiem tieši to pašu. Protams, ja JAU esi estētiski atrofēts cilvēks, kuram nav draugu un kurš to vien dara kā sēž pie kompja un krančo namberus (jo nekam citam viņš nav vajadzīgs vai noderīgs), tad ieskati uz šiem faktoriem būs ambivalenti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-08-30 15:10 (saite)
Es nesākšu kārtējo tirādi par tradīcijām, bet vai tiešām ir tik grūti iedomāties tādus variantus par tēmu, kuros ir gan draugi, gan satiksme ar tiem, gan estētika un visi pārējie mazie dzīves prieki, tikai tie ir nobīdījušies tā, ka ēšana tajos spēlē labākajā gadījumā otršķirīgu lomu?

Konkrēts piemērs: situācija, kur lielākā daļa draugu un pārējo tuvo cilvēku mikrogrupas locekļu ir vai nu citās planētas malās, vai arī ir tikpat aizņemti, tādēļ tikšanās un draudzēšanās pārsvarā notiek vai nu online, vai sanāksmēs un konferencēs, kur nevienam starp pirmajām prioritātēm nav kulināra ekstravagance. Tieši tas pats attiecas uz estētiku — intereses trūkums par kaut ko vienu nenozīmē intereses atrofiju, tas tiešām nav sarežģīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2015-08-30 20:02 (saite)
Pirmo (par situāciju) es varu saprast. Nu jā tā tev sagadījies, tad bazara nav. Tiesa fakts, ka ''visi aizņemti'' neko labu neliecina par mūsdienu pasauli kopumā. Ja cilvēki visu laiku ir pārāk aizņemti, lai satiktos ar draugiem/radiniekiem, tad viņu prioritātes ir šrejā.

Par estētikas atrofiju - atvaino, visdrīzāk, tev orgāns, kas atbild par to nekad nav eksistējis, tā kā par atrofiju tiešām runāt ņepirihoģitsa. Tas arī principā nav nekas traģisks, ja esi savu dzīvi nolēmis veltīt tikai kaut kādai ''funkcijai''. Ceram, ka *cilvēki* atradīsies vismaz tavā soilent grīnā. :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-08-30 23:13 (saite)
If only I had evidence that your message of personal superiority is actually based on anything that exists; then I could even concede and, consequently, start learning from whatever lesson it would offer. As it is, though, I fail to see the truth-value of it.

Par pārējo — ja man nav iebildumu tikties ar draugiem "neklātienē" un ja viņi raportē to pašu, tad laikam jau nav tik ļauni, vismaz ar mums un droši vien arī ar pasauli. The times, they are a-changin', is all.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?