06 December 2018 @ 09:47 pm
Āriskais kartupelis.  
Protams, ideologus lasīt var būt smeķīgi, bet tomēr arī sērīgi. 

Lasot šo pikto, Ārisko Kartupeli, mani pārņēma sajūta, ka viņa dvēsele ir sāļa, karsta un ievainota, un mēreni apsēsta. Viņš savā rakstā tik izmisīgi kaismīgi un epitetiski orgasmiski nicina latviešus un Latviju, ka es mazliet nokaunējos, dēļ izrietošā atgādinājuma par to, kā es pati nereti nopeļu tos, kam morāli nepiekrītu. Izklausās ka šī pašnicinošā nabaga kvēlākā sirsniņas Ziemassvētku vēlēšanās ir, kā Sim City anihilēt visu, ko sauc par Latviju un latviešiem un goddamn dzīvesziņu, psihopātiskos kartupeļus, vella birstalu un pārējās dolbo bāleļu hraņas, iznīdēt visu tās apkaunojošajā saknē, un tad ar hitlerisku akuritāti un kaismi terraformēt jaunu zemi pēc ekskluzīvākajiem ideoloģijas parametriem un demagoģiski eklektsikākajām rekomendācijām. Zemi, kur, sasodīts beidzot, visi būs intelektuāli izcili, dvēseliski transcendējuši mere human-ness, perfektu concise doublethink līdzjūtības un pazemības un morālās visperfektlabākības singularitāti sasnieguši ubermenschi, kas sadomazohistiskā baudījumā izliksies, ka ir forši ka Latvija ir izšķīdusi un netīrās, neētiskās, prastās morāli brāķīgās zemnieku sejas ir nospiestas dubļos pie kartupeļiem, tur kur tām ir vieta, zem jaunās pasaules kārtības kājām, protams. Zinu, ka es tikko izdarīju to pašu ko āriskais kartupelis, but my torment is profound and new sincerity shall not suffice.

Vienkārši es nespēju un netaisos aptvert, ka pieauguši cilvēki ar actual funkcionējošām smadzenēm nespēj ierubīties, ka esībā un pasaulē eksistē preference. Ka cilvēki, kas dzīvo konkrētā valstī ar konkrētu vēsturi, konkrētām tradīcijām un konkrētām preferencēm, negrib dzīvot pēc kādu citu preferencēm. Ka prefernece does not equal violence, preference equals freedom of choice, equals freedom of speech, equals freedom of being. Dudes, you are such bullies! Tev neviens nestūķē ģīmītī readymade correct preference voblu, kā tev būtu jādzīvo sava dzīve, kas tev jāēd, ar ko tev jāguļ, kas tev jāvelk mugurā, kādi vārdi tavai mutei jāsaka, uz ko tavām acīm jāskatās, kas tavām ausīm jāklausās, kur tev jāiet un kas tev jādara. Dievs tev iedeva baušļus, bet pat tos tikai kā maigas ceļazīmes. Tad kāpēc tu tik indīgi uzstāj priekš Otra, kāpēc nicini Otru? Manuprāt, indīgi kritizēt citu cilvēku dzīves ceļu ir sātaniska padarīšana. Es to pati diemžēl labi pieprotu un zinu, ka tas ir esības parazīts, kas ir moka pašam un jānīcina katru labu brīdi.

Es saprotu viņa argumentu, kurš ir gandrīz kristīgs, ka ir jāpalīdz citiem - ja vien, liktenīgi kļūdīgi, tas nebūtu uz sava tuvākā rēķina.
 
 
( Post a new comment )
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 01:05 am
Ko tur tik dikti analizēt. Kārtējais sevi nīstošais diegabiksis, kas vēlas savu pašnaidu projicēt plašāk. Es viņam uzdāvinātu virvi un ziepes un pat ķeblīti zem kājām izsistu pēc abpusējas vienošanās. Win-win.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]hauf_milk on December 7th, 2018 - 01:13 am
Var jau būt ideoloģija un šņabis, bet ja šņabis sāk twistot ideoloģiju līdz tādai pakāpei.
Skumji šovakar par Tevi, biedr, skumji.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on December 7th, 2018 - 05:06 pm
Jā, man radās precīzi tāds iespaids, ka projicē pašnaidu.
(Reply) (Parent) (Link)
Heda[info]heda on December 7th, 2018 - 01:05 am
Šādam kartupelim būs iespējams noticēt tikai tad, kad viņš savu čivināšanu varēs pamatot arī ar kādu praktisku rīcību, piem., dzīvokļa atslēgu utt. atdošanu kādam īstam vai tēlotam nabadziņam, jo ir taču tik daudz cilvēku, kuriem viņa dzīvoklis u.c. kustama un nekustama manta vairāk vajadzīga kā viņam pašam. Līdz šim neviens šāds, ar praktisko piemēru tautu apgaismojis, kartupelis Latvijā nav manīts.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]tiesibsargs on December 7th, 2018 - 12:59 pm
tu slikti skaties, ka nemani. ir daudz humanoīdu, kuri latvijā palīdz bēgļiem. ir arī grupa "gribu palīdzēt bēgļiem". viņi dara reālas lietas - tā ir praktiska rīcība.

a tu sēdi zviedrijā un izplati feikņūzus par savu mītnes valsti. tāda ir tava praktiskā rīcība.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 03:38 pm
Tādi kā Dička Tikumsignalizētājs un viņa sektas biedri ir ļoti ļoti gatavi palīdzēt svešiem onkuļiem personīgās labsajūtas labā uz citu cilvēku rēķina.
Atsevišķi indivīdi, kas tiešām iet un raj savu pēdējo kreklu nost, lai filantropētu nenosakāmas izcelsmes bēgļus nav ne ar ko labāks, bat lielāks ļicemērs. Te pat Eiropā ir pilns ar nabadzīgiem, nelaimīgiem un izmisušiem ļaudīm, nabadzīgiem slimiem bērniem etc., bet viņus nekad nemanīsi pat izvelkam nēzdodziņu šo likteņa pabērnu virzienā. Par to viņi nedabūs pietiekamos laikus feisbergā.
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on December 7th, 2018 - 01:13 pm
es paksatījos feisbukā, ka kvēlākajiem velkomistiem draugos ir ~1-3% krievu uzvārdu. bet krievi ir ~35%
tad sanāk, ka viņi izvairās no jau iebraukušajiem migrantiem. otrs variants - krievi uzskata latviešus par pajoliem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]tiesibsargs on December 7th, 2018 - 02:39 pm
es "paksatījos" un no tā izdaru tālejošus secinājumus, lol.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 8th, 2018 - 02:27 am
Ierunājās vistrakāko tālejošo secinājumu autors.
(Reply) (Parent) (Link)
Heda[info]heda on December 7th, 2018 - 02:54 pm
tādi tikumsignalizē visām jaunajām modēm, gan jau arī šī pāries un cita radīsies
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 01:07 am
Btw, nedomāju, ka viņam ir dvēsele. Vai tad NPC ir dvēseles?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]hauf_milk on December 7th, 2018 - 01:17 am
Bļeģ, spirits&wins dara savu. Palasi savu iepriekšējo komentāru, un neatkarīgi no uzskatiem, padomā, kāda 'dvēsele' ko tādu var uzrakstīt.
Izceļu kāju un noslauku zoli gar ietves malu, ja šeit Tu runā par 'dvēseli'.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 01:49 am
Diemžēl esmu skaidrs kā komjuanatietes asara šodien, tāpēc tava alkāniski-depresīvā nīdēšana mani šobrīd neamjūzo. Tev striķim nāksies pašam sagrabināt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]hauf_milk on December 7th, 2018 - 02:39 am
Caur spirtu mēdz ienākt 'melnumiņi'. Vārds 'spirit' jau pasaka priekšā, un ir redzēts pie pārmērībām, ka cilvēks nomainās pret ko citu, patālu no sevis ikdienā.
Hujova, ja tā notiek pat skaidrā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 03:40 pm
Tev labāk zināt.
(Reply) (Parent) (Link)
restart[info]restart on December 7th, 2018 - 07:46 am
Nu, ir tādi “pieaugušie”, kā saka, diegabikši. Šis nav ne pirmais, ne pēdējais. Jaunais cilvēks ir absolūti svēti pārliecināts, ka tas, ko viņš zina, ko ir iemācījies un kam tic, ir vienīgā patiesība visā pasaulē. Tie, kuri tā nedomā, līdz viņa līmenim nav izauguši.

Ar šitiem karot, manuprāt, ir bezjēdzīgi. Savas reliģiozās ticības savai personīgajai dzīvesziņai dēļ viņi nav spējīgi saprast citas dzīvesziņas. Viņi varbūt kaut ko sapratīs, kad personīgie dzīves apstākļi kļūs visai grūti panesami tādu vai citādu iemeslu dēļ. Piemēram, palikšana bez draugiem, bez socializācijas iespējām.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 7th, 2018 - 05:10 pm
Karot nē, es jau tikai raustoties acs kaktiņam un skaitot Tēvareizi ģībstu no sašutuma.
(Reply) (Parent) (Link)
gedymin[info]gedymin on December 7th, 2018 - 09:02 am
Man liekas, ka tādā nozīmē nemaz nav iespējams nebūt ideoloģiskam. Katram jau ir sava ideoloģija, un katru argumentētu tekstu ir iespējams noraidīt tā, kā to dari tu.

Šobrīd tā "ideoloģija", kura ir par Rietumu transnacionālajām vērtībām (liberālisms, demokrātija) vairs nav modē, bet esmu diezgan droši pārliecināts, ka gan jau tā atkal atgriezīsies, ja vien pietiekoši ilgi pagaidīsim. Es, piemēram, taisos savu iespēju robežās centīšos atbalstīt bēgļu un migrantu uzņemšanu un citādi veicināt "nepareizo ideoloģiju" izplatību, kad pārcelšos pastāvīgi dzīvot uz LV.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 7th, 2018 - 12:09 pm
Bet tad jau tev nav jēgas braukt uz LV, ja reiz Anglijas tipa politika un sociālā vide ir tas, ko vēlies redzēt arī Latvijā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gedymin[info]gedymin on December 7th, 2018 - 12:57 pm
Nu tieši šī iemesla dēļ varbūt tiešām nav jēgas braukt. (Lai gan es nesekoju UK politikai pietiekoši, lai vispār saprastu, kurus tieši elementus tu domā.)
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 03:45 pm
Ievērojiet kā nēzdodziņu vēcinošie nespēj nejauši pasniegt savus īstos nolūkus.

"Es, piemēram, taisos savu iespēju robežās centīšos atbalstīt bēgļu un migrantu uzņemšanu"

NEVIS palīdzēt bēģliem un migrantiem, bet "atbalstīt uzņemšanu". protams, ka tev sarkanais, nav spēlē nekāda āda. Un ja lietas kļūs šķērmas paša piečurātās akas dēļ, aizrikšosi uz citu sētu, kur aka vēl nesaindēta.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 8th, 2018 - 02:30 am
Tāda izteikti rietumu vērtība kā demokrātija pēdējos gadus kā reizi ir modē. Tas nekas, ka demokrātiskais vairākums izlemj nebūt “liberāli”, lai vai ko tas nozīmēti. Nav nekā rietumnieciskāka par demokrātisku dumpi pret patvaļu, torāniem un ignoranci, un augstprātību un viltus moralizēšanu. Tieši tas šobrīd notiek rietumos - proti, atgriešanās pie rietumnieciskuma, kamēr jūs, tirāni, čīkstat.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 8th, 2018 - 02:39 am
Lūdzu, neveicini migrantus un citas novecojušas, degradētas ideoloģijas, un ar šādām domām nekad neatgriezies LV, kamēr neesi pieņēmies prātā. Pie mums tomēr vēl grib tādu rietumu vērtību, kā tautas pašnoteikšanās un reālismu, nevis pāris īstenticīgo dogmātiķu pasaules glābšanas utopijas un citu apkraušanau ar saviem hipermorālajiem sapņiem. Labāk sapņo vien tālāk UK, kamēr viņi tādu dumju ideoloģiju dēļ implodē. Iedomājies - diža, sena valsts, bet valdošā elite ar vergu un gļēvuļu atsakņoto mentalitāti. Tāds kauns mazajai LV varētu būt liktenīgs. Ā, tas jau faktiski bija liktenīgs laimīgajā sociālistu utopijā, par kuru pēdējā laikā nekritiski fano. Ak, šī cilvēku tiecība no vienas elkdievības un fetišisma iekrist citā.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]tiesibsargs on December 7th, 2018 - 12:57 pm
paga, a es arī esmu latvietis, bet man tagad citu latviešu preferences automātiski jāpieņem? un jāpieņem tas, ka ja nepieņemu, tad mani lamā par kangaru utml?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 7th, 2018 - 05:12 pm
Jāpieņem tādas preferences, kas atbilst kristīgām vērtībām.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]tiesibsargs on December 7th, 2018 - 05:44 pm
un ja es nepieņemu, tad kas?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 7th, 2018 - 06:18 pm
Nekas lol, the world is your oyster & feel free to make others suffer.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]krishjaanis2 on December 8th, 2018 - 02:32 am
Bet tev taču nav svarīgi un ir viens pīpis, vai tu esi latvietis, čukča, zviedrs vai somālietis. Tev kategorija “tauta” un “latvietis” nav svarīga, kamēr daudziem citiem ir, līdz ar to negudrs jautājums.
(Reply) (Parent) (Link)
indulgence: trollis[info]indulgence on December 8th, 2018 - 11:48 am
Paldies par linku! No sirds izsmējos - labs farss. :)
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 8th, 2018 - 05:19 pm
Laba nostaja.. velnus dvēselē aizdzīt tikai ar humoru.
(Reply) (Parent) (Link)