06 December 2018 @ 09:47 pm
Āriskais kartupelis.  
Protams, ideologus lasīt var būt smeķīgi, bet tomēr arī sērīgi. 

Lasot šo pikto, Ārisko Kartupeli, mani pārņēma sajūta, ka viņa dvēsele ir sāļa, karsta un ievainota, un mēreni apsēsta. Viņš savā rakstā tik izmisīgi kaismīgi un epitetiski orgasmiski nicina latviešus un Latviju, ka es mazliet nokaunējos, dēļ izrietošā atgādinājuma par to, kā es pati nereti nopeļu tos, kam morāli nepiekrītu. Izklausās ka šī pašnicinošā nabaga kvēlākā sirsniņas Ziemassvētku vēlēšanās ir, kā Sim City anihilēt visu, ko sauc par Latviju un latviešiem un goddamn dzīvesziņu, psihopātiskos kartupeļus, vella birstalu un pārējās dolbo bāleļu hraņas, iznīdēt visu tās apkaunojošajā saknē, un tad ar hitlerisku akuritāti un kaismi terraformēt jaunu zemi pēc ekskluzīvākajiem ideoloģijas parametriem un demagoģiski eklektsikākajām rekomendācijām. Zemi, kur, sasodīts beidzot, visi būs intelektuāli izcili, dvēseliski transcendējuši mere human-ness, perfektu concise doublethink līdzjūtības un pazemības un morālās visperfektlabākības singularitāti sasnieguši ubermenschi, kas sadomazohistiskā baudījumā izliksies, ka ir forši ka Latvija ir izšķīdusi un netīrās, neētiskās, prastās morāli brāķīgās zemnieku sejas ir nospiestas dubļos pie kartupeļiem, tur kur tām ir vieta, zem jaunās pasaules kārtības kājām, protams. Zinu, ka es tikko izdarīju to pašu ko āriskais kartupelis, but my torment is profound and new sincerity shall not suffice.

Vienkārši es nespēju un netaisos aptvert, ka pieauguši cilvēki ar actual funkcionējošām smadzenēm nespēj ierubīties, ka esībā un pasaulē eksistē preference. Ka cilvēki, kas dzīvo konkrētā valstī ar konkrētu vēsturi, konkrētām tradīcijām un konkrētām preferencēm, negrib dzīvot pēc kādu citu preferencēm. Ka prefernece does not equal violence, preference equals freedom of choice, equals freedom of speech, equals freedom of being. Dudes, you are such bullies! Tev neviens nestūķē ģīmītī readymade correct preference voblu, kā tev būtu jādzīvo sava dzīve, kas tev jāēd, ar ko tev jāguļ, kas tev jāvelk mugurā, kādi vārdi tavai mutei jāsaka, uz ko tavām acīm jāskatās, kas tavām ausīm jāklausās, kur tev jāiet un kas tev jādara. Dievs tev iedeva baušļus, bet pat tos tikai kā maigas ceļazīmes. Tad kāpēc tu tik indīgi uzstāj priekš Otra, kāpēc nicini Otru? Manuprāt, indīgi kritizēt citu cilvēku dzīves ceļu ir sātaniska padarīšana. Es to pati diemžēl labi pieprotu un zinu, ka tas ir esības parazīts, kas ir moka pašam un jānīcina katru labu brīdi.

Es saprotu viņa argumentu, kurš ir gandrīz kristīgs, ka ir jāpalīdz citiem - ja vien, liktenīgi kļūdīgi, tas nebūtu uz sava tuvākā rēķina.
 
 
( Post a new comment )
[info]hauf_milk on December 7th, 2018 - 02:39 am
Caur spirtu mēdz ienākt 'melnumiņi'. Vārds 'spirit' jau pasaka priekšā, un ir redzēts pie pārmērībām, ka cilvēks nomainās pret ko citu, patālu no sevis ikdienā.
Hujova, ja tā notiek pat skaidrā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on December 7th, 2018 - 03:40 pm
Tev labāk zināt.
(Reply) (Parent) (Link)