tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2016-01-03 16:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:vkkf

Par skaitļiem un absolūti negaidītiem pārsteigumiem runājot. Pagājušajā gadā ar VKKF svētību un naudu ir izdotas vai izdos gandrīz 50 grāmatas.°


Savukārt Pegaza skubināšanai nauda piešķirta šādiem projektiem:


Man liekas, ka vajag atpakaļ nopelniem bagātā tautas rakstnieka balvu. Vai drukājošā konveijera balvu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]santa_be
2016-01-03 18:18 (saite)
Aptuveni iedomājoties to darbu, tās summas ir tādas nemotivējošas. Darba tirgū tādā ziņā dod vairāk naudas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:24 (saite)
Jā, bet tur jāstrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:27 (saite)
Bet, ja nopietni, tad rakstīšana, manuprāt, ir hobijs. Un ja to grib par savu profesiju, nu tad tajā tāpat kā visās citās profesijās - ir tie, kuriem veicas, ir tie, kuriem ne pārāk un visu dzīvi jāsitas skaitot grašus. Tad ir talantīgie un tad ir tie, kuriem ir sakari.
Utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:48 (saite)
Piemēram, ja rakstnieki grib, lai Latvijā atzītu, ka rakstnieks ir profesija - go for it, tikai tas, diemžēl, nebūtu tas, ko viņi, kā man šķiet, vēlas - rakstīt te kaut ko foršu, te pilnīgu huiņu, bet naudai neatkarīgi no kvalitātes būtu jānāk kā pa reni. Diemžēl, rakstnieks kā profesija nozīmētu nevis tikai kaut kādu tur dvēseliski ēteriski augsto darbu, bet arī konveijera darbu - piemēram, Rembrantam, pro-māksliniekam, bija jāglezno visādi tur tirgotāji un zirgotāji, līdz ar to pro-rakstniekam būtu jāraksta grāmatas, kuras var pārdot - nu tur par visādiem šķēlēm, lembergiem. Par Solvitu kāds varētu uzrakstīt (varu pačukstēt priekšā potenciālo nosaukumu - Bendesmeitiņas atgriešanās). Un ir, kas tādus darbus (un vēl visādas lubenes un pavārgrānatas) raksta un lūk, to es saprotu kā profesija "rakstnieks". Kā Lato Lapsa - viņam jāraksta viss tas sūds par repši un šķēli, lai pelnītu un tad ir visas tās viņa ceļojuma grāmatas, kuras viņš raksta no sirds un no rajona. Tikai tādas gundegas, noras, pauli un arno ar ko tādu nebūtu mierā. Līdz ar to atliek valsts, no kuras prasīt, jo kurš gan VKKF reāli pēta, kāda ir bijusi viņu finansēto darbu ietekme Latvijas literatūrā. It īpaši gadījumos, kad naudu piešķir darba sarakstīšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]veed_logs
2016-01-03 18:40 (saite)
Es pareizi sapratu, rakstniekam samaksā naudu un tad viņš kaut ko par to naudu uzraksta? Diez, ir arī kritēriji par to, kas tieši, kādā apjomā vai kvalitātē jāraksta? Vai arī pietiek, ka vienkārši saskan nosaukums?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:50 (saite)
Jā. Bet nedod pirmā romāna vai dzejas krājuma sarakstīšanai. Dod tiem, kuriem jau ir kaut kāds darbs iepriekš iznācis un uz kuriem var paļauties, ka kaut ko jau uzskribelēs. Varbūt ne šedevru, bet nu kaut kas jau būs un varēs izdot un taisīt atklāšanas un dzert vīnus un citi draugi rakstnieki/izdevēji uzrakstīs glaimojošas recenzijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]veed_logs
2016-01-03 18:54 (saite)
Nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ka priekšapmaksa par darbu, kura kvalitāte netiek kontrolēta tikai pasaliktina darba kvalitāti. Pēcmaksa - ok, tā būtu cita runa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 20:08 (saite)
Es nedomāju, ka iesniedz tikai pliku grāmatas nosaukumu, bet gan jau arī kādu fragmentu no topošā darba, pie kura strādā, kas ir iesākts, bet nav pabeigts. Bet tik un tā, šādā variantā Pegazs nejoņo brīvi, Pegazam ir termiņš, likums un kārtība un ja gribas saņemt finansējumu vēl kāda darba sarakstīšanai, tad esošais kaut čerež ņemogu, bet jāpabeidz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2016-01-03 19:20 (saite)
Nu te vismaz izskatās visnotaļ solīdi. Tas KKF tieši tam ir izveidots.

Tiesa gan, aizdomas, ka esi subjektīvi atlasījusi to acij tīkamāko, pret ko nevienam nevarētu būt kas iebilstams. Jo savulaik, pirms gadiem, intereses pēc iemetu aci sarakstos, tad visnotaļ izbrīnījos par apaļu summu vidējās mēneša algas apmērā, kas bija piešķirta "Pastariņa goda istabas aizkaru šūdināšanai" (man nez kāpēc bija subjektīvs iespaids, ka Pastariņš mitinājās mazā dūmistabiņā, ar vienu 10x10 cm cūkas pūšļa lodziņu, kam pietiktu ar katūna kabatas lakatiņu par 3 eur). Lūk tas gan šķita apceres vērts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 20:04 (saite)
Ak, protams, es tak jau biju aizmirsusi - galvenais taču kā izskatās un jābūt solīdi, jo ko citi padomās :)

Un par Pastariņa aizkariem - šī ir vismaz kāda trešā reize, kad tos piesauc, tak palasi kaut vai 2015. gada atbalstītajiem projektiem, tur ir arī kaut kāda tev atbilstoša sadaļa - "relikti un citas vecas lietas, kuras drīz aizmirsīs" vai kaut kā tamlīdzīgi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2016-01-03 21:26 (saite)
Jau trešā reize... Nu re, cik es pacietīgs, mēģinot vēl un vēl norādīt, ka jāpiesienās nevis par to, ka KKF pastāv un piešķir radošos pabalstus inteliģentajiem bezdarbniekiem (kas ir šī fonda pamatuzdevums), bet daudz svarīgāki ir klaji absurdi, kas nepieciešami tikai naudas sūknēšanai. Nesanāk iestāstīt, nesanāk. Vai nu viens neprot pārleicināt, vai otram vienkārši nepielec. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 21:34 (saite)
Aizej labāk paklausies radio Oira, ja tas jau nav izbeidzies reizē ar vairs nepiešķirto naudu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2016-01-03 20:59 (saite)
Klau, vienreiz tu minēji, ka tev ir zobs uz VKKF, jo šie noraida tavus projektus un nepiešķir finansējumu. Kuru tad noraidīja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?