tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2016-01-03 16:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:vkkf

Par skaitļiem un absolūti negaidītiem pārsteigumiem runājot. Pagājušajā gadā ar VKKF svētību un naudu ir izdotas vai izdos gandrīz 50 grāmatas.°


Savukārt Pegaza skubināšanai nauda piešķirta šādiem projektiem:


Man liekas, ka vajag atpakaļ nopelniem bagātā tautas rakstnieka balvu. Vai drukājošā konveijera balvu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]santa_be
2016-01-03 18:18 (saite)
Aptuveni iedomājoties to darbu, tās summas ir tādas nemotivējošas. Darba tirgū tādā ziņā dod vairāk naudas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:24 (saite)
Jā, bet tur jāstrādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:27 (saite)
Bet, ja nopietni, tad rakstīšana, manuprāt, ir hobijs. Un ja to grib par savu profesiju, nu tad tajā tāpat kā visās citās profesijās - ir tie, kuriem veicas, ir tie, kuriem ne pārāk un visu dzīvi jāsitas skaitot grašus. Tad ir talantīgie un tad ir tie, kuriem ir sakari.
Utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-01-03 18:48 (saite)
Piemēram, ja rakstnieki grib, lai Latvijā atzītu, ka rakstnieks ir profesija - go for it, tikai tas, diemžēl, nebūtu tas, ko viņi, kā man šķiet, vēlas - rakstīt te kaut ko foršu, te pilnīgu huiņu, bet naudai neatkarīgi no kvalitātes būtu jānāk kā pa reni. Diemžēl, rakstnieks kā profesija nozīmētu nevis tikai kaut kādu tur dvēseliski ēteriski augsto darbu, bet arī konveijera darbu - piemēram, Rembrantam, pro-māksliniekam, bija jāglezno visādi tur tirgotāji un zirgotāji, līdz ar to pro-rakstniekam būtu jāraksta grāmatas, kuras var pārdot - nu tur par visādiem šķēlēm, lembergiem. Par Solvitu kāds varētu uzrakstīt (varu pačukstēt priekšā potenciālo nosaukumu - Bendesmeitiņas atgriešanās). Un ir, kas tādus darbus (un vēl visādas lubenes un pavārgrānatas) raksta un lūk, to es saprotu kā profesija "rakstnieks". Kā Lato Lapsa - viņam jāraksta viss tas sūds par repši un šķēli, lai pelnītu un tad ir visas tās viņa ceļojuma grāmatas, kuras viņš raksta no sirds un no rajona. Tikai tādas gundegas, noras, pauli un arno ar ko tādu nebūtu mierā. Līdz ar to atliek valsts, no kuras prasīt, jo kurš gan VKKF reāli pēta, kāda ir bijusi viņu finansēto darbu ietekme Latvijas literatūrā. It īpaši gadījumos, kad naudu piešķir darba sarakstīšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?