tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-10-06 20:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kkf

Kas šodien tabulā?
Tabulā redzami veiksmīgākie individuālo projektu iesniedzēji (bez organizāciju starpniecības) Projektu konkursos Literatūrā laikaposmā no 2007. līdz 2014. gadam. 2014. gada skaitļi nav apaļi, jo, kā parasti, esmu pārveidojusi EUR piešķirtās summas uz tām ekvivalentām summām LVL.

Ar dzeltenu atzīmētās personas ir darbojušās īsāku vai ilgāku laiku Literatūras ekspertu komisijā (tā, kas vērtē iesniegtos projektus), bet - ne obligāti tad, kad šīs pašas personas ir saņēmušas finansiālu atbalstu no VKKF.

Tabulas beigās norādīta attiecīgajā gadā piešķirtā summa visiem atbalstītajiem individuālo projektu iesniedzējiem (ne tikai top 20). Pēdējie trīs gadi - treknākie.

Šie projekti ir pārsvarā romāna sarakstīšana, dzejoļu krājuma sastādīšana/sarakstīšana, tulkojumi. Taču minētās summas neiekļauj visu konkrētajai personai piešķirto finansējumu, jo citi projekti ir organizāciju, piemēram, grāmatizdevēju iesniegtie un VKKF finansiāli atbalstītie projekti, kuri paredz grāmatas izdošanu konkrētai personai, līdz ar to, lai aprēķinātu reālo rakstnieku ieguvumu, atsevišķi jāmeklē (diemžēl - manuāli, tāpēc pagaidām to neuzņemos, jo nav tik daudz laika) viņu pieminētie vārdi organizāciju iesniegto projektu nosaukumos + radošie braucieni. Par radošajiem braucieniem gan tabula būs, bet kaut kad vēlāk.

Lūk:



VISAS SUMMAS NORĀDĪTAS LATOS.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2014-10-07 22:23 (saite)
Es tikai par 2) - jā cepos, ka iedod naudu kaut kam, ko saraksta un ko pēc tam neizdod, jo arī tā ir vienkārši vējā izmesta nauda, jo liek domāt, ka sarakstīts nevis sājš, bet vispār - sūdu-sūds vai arī kaut kas tik ļoti "cilvēka prātam netverams un nesasniedzams" (no filmas "Motociklistu vasara"), ka to varētu izdot tikai nākamajā gadsimtā. Vai arī vismaz rakstniekam jāiet traģiski bojā, tas arī to varētu veicināt (es tikai jokojos).
Respektīvi - cepos gan par to, ka iedod naudu kaut kam, ko pat nav iespējams izdot, gan par to, ka iedod naudu kaut kam, ko sarakstīt un/vai izdot, bet tāpat vien čušs sanāk.
Man liekas, ka tie ilggadējie VKKF "stipendiāti" vienkārši ir atraduši kādu, kas maksā par viņu hobiju (pat speciālu māju uztur viņu interešu klubam), bet pasaules līmenī reti kurš var kaut ko jēdzīgu uzrādīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-07 23:03 (saite)
Pat nepieskaroties punktam "kāāādus sūdus izdod pasaules līmenī", kā arī punktam "kādas ir tulkotās literatūras iespējas angliskajā pasaulē" (hint: sūdīgas),
kruta literatūra kā konsistenta parādība (nevis nejaušība), manuprāt, rodas no diviem punktiem: pirmkārt, tīri tehniski-praktiskas zināšanas (apgūtas vai nu mācoties, vai metodom naučnovo vtika) un, otrkārt, ļooooti ilgs darbs rakstot, nu reāli pēc kaut kāda 5.-10. uzrakstītās grāmatas (apjoma ziņā vismaz) tu sāc apjēgt, ko dari, un tad pie kādas 15. sāc rakstīt labi (optimālā variantā tās pirmās grāmatas netiek izdotas :D).

Tbš ja valsts vispār kaut kādā veidā grib šo procesu atbalstīt, tad opcija "dodam cilvēkam burkānus, jo viņš raksta pieņemamā kvalitātē, cerēsim, ka uzrakstīs šedevru" nemaz nav tik slikta.

Protams, to, kā noteikt, kurā brīdī cilvēki sāk izlaisties un rullēt gurķi, vot tas ir atsevišķs jautājums.

Ai, un par visu to jau es kaut kad savā cibā cepos, ap to mirkli, kad tu sāki šūties par Ascendumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-07 23:05 (saite)
Kad es atklāti sāku šūties par Ascendumu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2014-10-07 23:06 (saite)
Es pat negribu zināt, cik ilgi tu turēji iekšā rūgtumiņu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-10-07 23:22 (saite)
Nē, man nebija īsti rūgtumiņš pret kādu personiski, bet jā, ir iemesli, kāpēc mani tas viss pēkšņi ieinteresēja, bet tie nebija tieši saistīti ar mani vai maniem radiem vai draugiem, paziņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?