tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-03 09:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ascendum

Pasaka
Reņģu ciemā kādreiz bija zivju fabrika, kas deva darbu 70% ciema iedzīvotāju, taču pēc fabrikas bankrota, ko uzsūtīja Statistikas pārvaldē strādājošā burve Ekonomiskā Situācija, ciema darbarūķi pārvērtās par Ātrā Kredīta klientiem. Nevarētu teikt, ka reņģīšnieku dzīves apstākļi jebkad būtu bijuši spīdoši, taču tagad šos apstākļus pilnīgi droši varēja saukt par īstu murdu (sauszemes ciemos to parasti sauc par murgu, bet zvejniekciemā visi zināja, ka murds ir vēl daudz bīstamāks, jo tajā ieskrienot, ārā gandrīz neviens netiek). Sabiedriskā dzīve ciemā totāli nekūsāja. Pat jūra, kas bija blakus ciemam, sita zemu vilni, tāpēc dienā, kad pie kultūras nama (kurā atradās arī pasts un pārtikas veikals) parādījās afiša, ka ciemā ieradīsies bezmaksas Tingeltangels bērniem no pašas lielpilsētas, reņģīšnieku sejās parādījās smaids.
Teātra izrādei bija augsta pievienotā vērtība un spēcīgs gara gaismas nesības koeficients un Tingeltangeļa organizētājas, spriganās meičas no Siles biedrības, notrausa aizkustinājuma asaru skatoties bērnu spulgajās acīs. "Cik labi, ka Ātrais Kredīts ziedoja naudu mūsu biedrībai", ierunājās viena spriganā meiča un pārējās sparīgi māja ar galvām līdzi. "Bez Ātrā Kredīta atbalsta šie bērni savā dzīvē nebūtu neko kvalitatīvu redzējuši", viena no viņām piebilda, kas izraisīja nākamo galvas mājienu lavīnu. Taču zāles galā sēdošo vecāku pierēs bija iegūlusi rūpju rieva, kas tā arī nepazuda no brīža, kad mēnesi pēc pārvēršanās par Ātrā Kredīta klientiem viņiem pienāca rēķins ar atmaksas summu ar 547% uzcenojumu. "Labi, ka vismaz kaut kas ir bez maksas" viens no reņģīšniekiem piebikstīja blakussēdētājam, kurš arī bija atvedis savus bērnus uz Tingeltangeļa izrādi. "Jā, labi gan!" tas atbildēja.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]wowow
2014-09-03 17:40 (saite)
labs

(Atbildēt uz šo)


[info]sramgni
2014-09-03 17:57 (saite)
SMS kredīts ir normāls pakalpojums, bieži izmantoju, nekādu sūdzību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sramgni
2014-09-03 17:59 (saite)
Lētāk nekā aizņemties no mammas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2014-09-03 19:22 (saite)
Tas saucas – nabadzīgie par visu maksā vairāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-09-03 18:11 (saite)
Ko tu domā par to, ka netiek ierobežots kredītprocentu lielums? Vai to, ka, piemēram, ātro kredītdevēju firmām nav jāatskaitās par to, no kurienes viņiem nauda (tā nauda, kas nepieciešama biznesa uzsākšanai)? Vai to, ka viņiem nav jāpārbauda kredītņēmēja spēja atmaksāt kredītu?

Tev viss ir OK tāpēc, ka neesi muļķis un saproti, ka tad, ja tu velc garumā ar atmaksāšanu, tad sanāk daudz maksāt procentos. Bet tev neliekas, ka lielākās briesmas ir tajā, ka ir daudz lētticīgu cilvēku, ne pārāk izglītotu cilvēku un kuri dažādu apstākļu dēļ iedzen sevi ātro kredītu parāda slazdā.

Plus vēl tas, kas notiek Saeimā ar likumprojekta izskatīšanu par šīs nozares sakārtošanu. Tev neliekas, ka kaut kas tomēr nav kārtībā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santa_be
2014-09-04 10:51 (saite)
"daudz lētticīgu cilvēku, ne pārāk izglītotu cilvēku un kuri dažādu apstākļu dēļ iedzen sevi ātro kredītu parāda slazdā."

Tātad jāstrādā ar apstākļiem un mazizglītotību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-04 16:25 (saite)
Jā, protams, ka arī tas. Kaut vai Latgales pilsētās valdošais oficiālais 25% bezdarba līmenis ir diezgan šausmīgs un ja to saslēdz kopā ar ātrajiem kredītiem, tad skaidrs, kāds tur var būt iznākums.
Tomēr uzskatu arī to, ka ātrajiem kredītiem ir jāuzliek šādi tādi ierobežojumi, jo pārāk liela iespēja tam, ka cilvēks no nožēlojamas situācijas, kurā ir bijis spiests ņemt ātro kredītu, pārāk ātri var ieripot pilnīgā bezizejā un parāda jūgā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?