tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2012-02-01 10:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:girly

šis ir negaidīts ieraksts man pašai
Parasti smaržu veikalus apmeklēju tikai lidostās, lai kaut kā nosistu laiku, bet tik un tā drīz vien nonāku līdz fuck this shit viena iemesla dēļ - pārāk liela izvēle un es apjūku un man vairs neko negribas. Tāpat man nekad nav bijis vienlaicīgi divu smaržu pudeļu (lai dzīve būtu vienkārša un man nebūtu jādomā, kuras smaržas es gribu lietot šodien/šovakar). Lietoju vienas, kamēr beidzas un tad stāvu pie tiem plauktiem un ciešu, kā nopirkt tādas, kuras gribēsies lietot katru dienu. Šobrīd man ir Kenzo "10:10 am in Sicilia", kas ir vairāk piemērotas vasarai - svaigas un vieglas. Es viņas izvēlējos tad, kad mēs sēdējām Madrides lidostā pēc superīgi pavadīta atvaļinājuma un tās bija ļoti atbilstošas noskaņai un viņas man to katru reizi atgādina. Bet nu tā kā šitās iet uz beigām, es sev liku vakar apmeklēt vienu smaržu veikalu, izvēlēties vienas, kas patīk un atzīmēt sarakstā. Vakar uzvarētājs bija Lancome "Tresor In love", kas tiek tālāk uz finālu. Parasti mana uzvedība smaržu veikalā ir šāda: smaržas, kuras pasmaržot, izvēlos pēc izskata&nosaukuma. Ja man nepatīk tie divi vai arī zvaigzne (vienmēr ignorēju ar Hiltones, Spīrsas, Agileras vārdu aprakstītas pudeles, jo man rodas asociācija dumb-cheap-(fat)-losers un kāpēc lai es gribētu viņu smaržas), tad nekad uzmanību nepievēršu. Vai arī smaržas, kuru reklāmās ir visādas fatālās femmes, jo es esmu best friend next door un bērnišķīgais variants (tāpēc YSL "Babydoll" man riktīgi patika). Man nepatīk arī tad, ja nosaukumā ir kaut kāds "sexy", jo tas arī manā prātā nostrādā kā cheap shit asociācija. Nepatīk arī, ja ir kaut kas negatīvs nosaukumā, piemēram, Envy. Toties "love" gan netraucē. Vēl es nepievēršu pilnīgi nekādu uzmanību tam, vai tās smaržas ir jaunums tirgū vai arī bijušas jau sen. Es pilnīgi neorientējos tajā, kas tagad skaitās kruti, kurš brends ir topā. Ja man patīk, tad patīk. Piemēram, DKNY "Love from New York", kas man bija iepriekš, LV veikalos atrast nevarēja, tikai lidostās (un arī ne visās, kur sanācis būt), jo vairs laikam neražo (vai arī drīzāk man slinkums meklēt). Es varu pastāstīst visu ko par pagājušā gada un šī gada sezonu amīšu superkrossā, bet par smaržām - keine ahnung. Par pēdējo es domāju tikai tad, kad man beidzas esošās un pēc tam atkal uz kādu gadu ir miers. Tātad. Es negribu, lai jūs sāktu ieteikt, kādas smaržas man iet ostīt un/vai pirkt, bet man būtu interesanti uzzināt, pēc kāda principa jūs tās izvēlaties.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2012-02-01 11:34 (saite)
Man iet pagrūti. Jāatzīst, ka man gan patīk, ja ir vairākas pudelītes - nu, divas, lai tad, kad tomēr sagribas ko citu, tad ir. Lai nu kā, kad gados Stockmanā vai Kolonnā, cenšos kaut ko vienu iemēģināt - lai saprastu, vai patīk vai nē. Un patīk dikti, dikti reti. Šobrīd, piemēram, nav nevienu tādu, kādu gribētos iegādāties.
Kā izvēlos? Pilnīgi randomā pasmaržoju pudelīti un, ja liekas, ka būs kkas, ko vērts izmēģināt, uzpūšu. Tad eju prom.
Kad dzīvoju Vācijā, tur ļoti easy varēja dabūt smaržu provītes uz mājām piesūtītas - uz tādas tā kā smaržu reklāmas pastkartes aizmugurē uzlīmēta balta vates plāksnīte, kas piesūcināta ar smaržām. Ļoti labi noderēja tieši iemēģināšanai un tā arī atradu vienas, kas man diezgan labi patīk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-02-01 11:39 (saite)
Ā, un vēl man nav vairāk par 1 smaržām, jo negribas tērēt naudu kam tādam (pārāk daudz). Tas tāpat kā vienreiz gāju pa veikaliem meklēt somu vai kleitu, bet tā vietā nopirku pakaļas sargu un zeķes snovošanai un biju baigi apmierināta :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au_ra
2012-02-01 11:45 (saite)
man ar grūti ar smaržām, parasti izmantoju klasisko variantu, randomā ostos pa veikalu, bet kad kādas trīs smaržas izostītas tad jau parādās apjukums un es vairs neatceros, uz kura papīrīša bija kuras, man zajobī un es eju prom. Visvairāk smaržas esmu atklājusi no druškām un radiniecēm. Tagad man jau ir pāris mīļākie aromāti, kurus pasūtu internetā, jo šeit veikalā sanāk vidēji par 15 ls dārgāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-02-01 11:46 (saite)
Kurā internetā tu pasūti?
Es zinu tikai cheapsmells (nekad gan neesmu pasūtījusi neko, vnk zinu, ka ir tāda lapa).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au_ra
2012-02-01 11:48 (saite)
http://www.fragrancedirect.co.uk/ šiten te, nav pievīluši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fjokla
2012-02-01 11:48 (saite)
parasti uz kaukādiem cilvēkiem saostu (bet tas negadās bieži, kad man kaut kas patīk), ta prasu, kas tev tas tāds, ta eju uz smaržubodi iepūst, ja uz manis arī labi ož, ta ņemu.

(Atbildēt uz šo)


[info]brittany
2012-02-01 11:51 (saite)
no saakuma apskatos kaada pudele, tad pasmarzhoju, ja patiik - peerku.
arii es izvairos no zvaigznju smarzhaam, jo liekas, ka kkas nav iisti kaa vajag, bet tas jau tikai man.
un reizeem es iekriitu uz atlaideem, iipashajiem piedaavaajumiem

(Atbildēt uz šo)


[info]sara
2012-02-01 12:02 (saite)
Es esmu tas tipazjs, kam ir vairakas pudelites un pec garastavoklja iepusju, bet ir favourite, kas atkal pec laika apnik. Tad smarzoju pa lidostam, jo biezji lidoju- kas varetu but nakama, bet parasti ilgi testeju. Kaut gan esmu iekritusu- likas, ka, piemeram Rodriguez N. For Her riktigi patik- nopirku un reali riebj - konkreti- nav manejas un ta pudele par 54 LVL stav majas, tapat riebjas chanel chance- ari tada kaut kada arprata nopirku - aiz neko darit- konkreti riebj, ari ja kada sasmarzojusies - nepatik.
Bet tagad paradumi mainas, perku tikai tas dargas, ka Armani special kolekciju- un tocj zinu, ka patik, jo nu tas jau maksa 80 LVL ta ka kljudities nebutu gudri.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-02-01 14:07 (saite)
To Rodriguez kā reiz arī biju kaut kad smaržojusi un likās ok; uzpūtu uz rokas, bet kad mājās pasmaržoju, tad bija skaidrs, ka tomēr kaut kas nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2012-02-01 12:12 (saite)
es pamatā ostu visus ūdeņus rozā un lillā pudelēs, bet pludlīniju formu, nevis kantainās. ja ir kāda cita krāsa, tad pudelei ir jābūt ļoti smukai un uzmanību piesaistošai (piemēram Van cleef & Arpels Feerie). tāpat eju garām visām slavenību smaržām, un nosaukumiem, kurā ietverts sexy, jo man tas tāpat kā tev asociējas ar cheap shit.

vienīgais izņēmums no minētā (par pudeļu krāsu un formu) ir šīs, kas mani piesaistīja ar to, ka vīriešu aromātu es nopirku vīram. un tas sieviešu ir tāds samtains un mājīgs, nu kā koka sols uz terases.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2012-02-01 14:09 (saite)
Jā, šitādas es pasmaržotu, jo man tieši patīk tādas kantainās pudelītes. Kantainīgas bija gan DKNY Love from New York, gan tagadējās Kenzo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2012-02-01 12:15 (saite)
un vēl man ļoti patīk mini pudelītes (nevis testeri, bet miniatūras smaržu versijas, jo tad var baigi neiztērējoties turēt vairākas smaržas, ko var labi iebāzt somiņā, un tā kā es reti pūšos un maz viņas lietoju vispār, tad lielās pudeles paliek vecas un atšālējas). un roll on perfumes man patīk.

(Atbildēt uz šo)


[info]nord
2012-02-01 12:26 (saite)
pēc sastāva. lasu internetā vai katalogos aromātu sastādošo elementu sarakstu. citrus, jasmīns, saules stari(lol :D) utt, zinu, kādas sastāvdaļas un kombinācijas man apmēram patīk, kuras riebjas.
tad izmēģinu, ja diennaksts laikā nerodas vēlme nogriezt sev rokas uz kurām bija uzpilinātas smaržas, esmu atradusi īstās.

(Atbildēt uz šo)


[info]smille
2012-02-01 14:38 (saite)
Man parasti ir vairākas pudeles (2-3), jo vecajās vēl drusku palicis, bet apnikušas un ir nopirktas jaunas. Arī lietoju maz un tad sanāk ka gadu vai pat vairāk viena pudele iet.

Izvēlos sekojoši - vispirms pēc pudeles izskata, dodu priekšroku kantainām formām, jo kompaktāk, var ērti paņemt līdzi, kur vajag. Tad paostu no korķīša vai uz papīra, ja patīk, uzpūšu uz rokas un apdomājos. Zvaigžnotos produktus nemaz neskatos, tā īsti nezinu, kāpēc. Smaržas ar uzraksty sexy vai love man nekad nav bijušas, bet ja viss cits patiktu, diez vai tikai šo vārdu dēļ nepirktu.

(Atbildēt uz šo)


[info]branwen
2012-02-01 15:12 (saite)
esmu iecienijusi mini pudelisu izlases, parasti noperku lidostas. smuki izskatas + protams, sentimentala vertiba - atgadina noteikto celojumu, noskanu. ka ari izdevigi - par sapratigu cenu var darbiba nomeginat vairakus aromatus dazadam situacijam, ja nu kads loooti iepatikas, var nopirkt isto, lielo flakonu pec tam.
izveles metode - dazadi, parasti jau sis tas ir paostits parfima veikalos, lidz ar to uznemu virzienu sev simpatiskako aromatu virziena. neredzets flakons ari izraisa zinkaribu.

(Atbildēt uz šo)


[info]ez
2012-02-01 16:16 (saite)
Mana smaržu pasaule balstās uz 3 vaļiem:
1)fragrantica.com - meklēju līdzīgas tām, kuras iepriekš patikušas, lasu atsauksmes un uzklausu kritikas, sastādu ostāmo/pērkamo listi;
2)smaržu veikals (reizēm tiek izlaists) - paostu to, kas licies ostīšanas vērts;
3)fragrancex.com - pērku - ļoti patīkamas cenas, it īpaši, ja par piegādi nav jāmaksā (iesaku apskatīt testeru sadaļu), reizēm (salīdzinot ar cheapsmells.com) pat ar visu piegādi (sūta no ASV) sanāk smieklīgi zemas cenas + pasūtījums vienmēr tiek noformēts kā dāvana.

Ciešā saistībā ar 3) punktu sanākuši daudzi "aklie" pirkumi, tad nācies gan sapriecāties, gan arī apdāvināt mammas un draudzenes.

(Atbildēt uz šo)


[info]santa_be
2012-02-01 19:29 (saite)
totāls randoms- dažreiz kaut ko saostos lidostā, dažreiz nopērku kat ko kaut kur uz atlaidēm, dažreiz sanāk labi, dažreiz kļūdos un domāju par "dirsā darbs un materiāli". kas besī- ar katru gadu aizvien patīk aizvien dārgākas smaržas, ja jau tagad man patīk tādas padārgas, tad nevēlos zināt, kas man patiks pēc 10 gadiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]merkela
2012-02-01 21:57 (saite)
man ir tikai davinatas smarzas, jo arii nespeeju izlemt un pati kaut ko nopirkt. Apmeram 90% no davinatajam man nepatik, bet ritaa izejot no maajas, apskatos un izvelos, kurai no atlikusajiem 10% ir smukaka pudele, kurai ir ok smarza. Ar to arii aizmirstu visu smarzu padarisanu.
Bet pedeja celojuma atklaju, ka ir arii smarzinas matiem no Chanel. Tas gribu nopirkt.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?