tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2011-12-04 22:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:restorāni

Ostas skati
Mēs dzīvojam kā padomju laikos un ēdienu saņemam apmaiņā pret kuponiem. Tādiem, kurus var iegādāties visādos tur "esam žīdi" portālos. Tā nu šovakar nolēmām aiziet uz "Ostas skatiem" (kuponi par 15 Ls, lai var pasūtīt par 30 Ls). Pirms tam rezervēju galdiņu pie loga (kaut arī pēc tam pa logu laukā paskatījos varbūt kādas divas reizes). Tagad es domāju, ka daudz krutāk būtu sēdēt pie viscentrālākā galdiņa. Varbūt pat rezervēt nevajag, jo bez mums tur bija tikai viena kārtējā laimīgā ģimene, kura vakariņoja klusējot un pēc tam beibe kaut ko skatījās savā mobilajā.
Interjers. Man patika - uz skaistiem galdiem (metāla kājas + virsmai masīvs lakots koks) stāv romantiska stikla vāze ar sveci, bet katram priekšā noklāta melna papīra loksne kā galdauts ar spožiem, labi nospodrinātiem galda piederumiem. Visvairāk man patika krēsli, kas bija apvilkti ar melniem/tumši pelēkiem (grey 87%) pārvalkiem. Viesmīļi melnās formās, slaidi, jauni un diezgan smuki (tikai rēķināt gan neprot - 4 alus gan rēķinā bija ierakstījuši, bet kopsummai pieskaitījuši tikai vienu; mēs gan viņiem parādījām matemātiku).
Ēdienkarte. Kaut arī atradu dažas gramatiskās kļūdas (kokteiļu nosaukumos)...:D Ēdienkarte nebija pati plašākā, ko esmu redzējusi, bet priekš manis - pietiekama. 5 aukstās, 5 karstās uzkodas, vairākas pastas, pa kādiem pieciem zivju, gaļas ēdieniem un kaut kādi 4 saldie, kas mani nekad neinteresē, jo es neesmu no tām sievietēm kurai šokolāde liekas labāka par seksu un kuras garšas kārpiņas viļņojas simfonijā ēdot tiramisū vai kādu citu sū.
Ēdiens. Porcijas nav diženas, toties ir iespringts uz noformēšanu un to, lai tas, kas uz tā šķīvja uzlikts, garšotu. Uzkodai izvēlējos tīģergarneles, kuras bija draudzīgi kopā sakabinātas un uztupinātas uz krēmveidīgas un ļoti garšīgas masas (droši vien, ka daudz kaloriju), savukārt apkārt mazās čupiņās bija izkārtotas nelielos gabaliņos sagrieztas šitaki sēnes. Savukārt kā galveno pasūtināju zivi - jūras zeltaino karūsu vai jūras vilku, ja pareizi atceros. Viesmīlis pajautāja vai vēlos zivi atkaulotu un es vēlējos gan. Draugs izvēlējās Cēzara salātus un steiku. Steiks bija garšīgs. Mana zivs atpeldēja kopā ar diviem maziem puskartupelīšiem, jauku kabaču un tomātu simbiozes tornīti un mazām, saldenām ķirbja bumbiņām. Garšoja labi.
Dzērieni. Jē, Valmiemuižas alus (2Ls par 0.5)! Vīns pudelēs par 12 Ls un dārgāk.
Atrašanās vieta. Lūk, šis ir reāls mīnuss, jo, tā kā restorāns atrodas tālu iekšā Ķīpsalā un sabiedriskais tur nekursē, tad vienīgais veids, kā tur nokļūt ir vai nu ar auto vai arī ar kājām. Ar auto baigais mīnuss - kāds nevar dzert. Un kas tā par iešanu uz restorānu, ja nevar iedzert? Ar kājām - patālu. Mums no mājām pa šortkatu ejot (pāri slepenajam tiltam un tad caur visādiem šaubīgiem celiņiem (īstais veids kā iet uz restorānu :)) tas aizņēma kādas 15-20 minūtes. Atpakaļ nākot aizņēma 14, jo mēs bijām jautri un laiks skrēja.

Kopsavilkums. Bez atlaižu taloniem iet uz turieni būs dārgi - jārēķinās ar kādiem 30 Ls divām personām, jo nu ar pamatēdienu vien varētu būt drusku mazuma piegarša. Dārgākais no ēdieniem, šķiet, ka bija steiks - 9,90 Ls. Zivju ēdieni - ap 8 Ls. Uzkodas/salāti - 2,9 - ~5 Ls. Zupas - ap 3-4Ls. Un gribētos vairāk cilvēku, tas noteikti radītu vēl foršāku atmosfēru. Domājams, ka visa vaina dislokācijā - pārāk tālu no visa. Tomēr aiziet var, vismaz vienreiz (kad gribas aiziet kaut kur, nezin kur). Vispār, transports tomēr ir - kaut kāds mikriņš reizi stundā, pēdējais no restorāna gala centra virzienā atiet 20:10 (katru dienu). Kādi 300m būs līdz pieturai no restorāna jāpaiet.

http://www.ostasskati.lv/ (sadaļa restorāns - tikai pamatinfo un dažas bildes)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2011-12-05 01:35 (saite)
tā vai tad nav tāda vasaras iestāde, kur ar jahtu piebraukt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 09:50 (saite)
Jā, vasarā tur noteikti ir vairāk tautas, kas tusē plēves būdā vai arī pie galdiņiem uz bruģa pie Daugavas. Bet tur ir arī iekštelpu restorāns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2011-12-05 01:51 (saite)
Nav slikti.
Kopš mainījušies īpašnieki, mainījies gan (personīgi pazīstama pavāre tagad Operā jau).

(Atbildēt uz šo)


[info]citronz
2011-12-05 09:18 (saite)
Vasarā tur ir forši āra galdiņi pašā Daugavas malā. Un tad turp var braukt ar ričuku :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 09:48 (saite)
Jā, kad iepriekšējo reizi bijām, tad tā arī darījām - braucām no mājām ar ričukiem un sēdējām Daugavas malā ar skatu uz jahtām, rietošās saules apmirdzētām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2011-12-05 14:47 (saite)
klau, cienījamo restorānu ekspert [bez ironijas], kur tu vestu itāļu viesus, kuriem patīk labi paēst un interesē "family restaurants, inns, taverns, and any place where you can enjoy the true spirit of the country"? man šķiet, ka lido tomēr nekotējas :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 15:08 (saite)
Mums ir viens mīnuss tiem restorāniem - darbdienās cilvēku pamaz, līdz ar to lively & true spirit - varbūt tikai sestdienu vakaros. Latvieši jau vairāk mājās gatavo. Uz Lido gan neved - ēdienu kvalitāte sūkā.

No latviskajiem man nāk prātā "Pie Kristapa kunga" uz Baznīcas ielas, bet tur varētu būt patukšs. Es teiktu, ka šis ir tāds apgreidots "Lido". Otrais vidēji maksā 5-7 Ls.

No itāļu - "Ottella" (ļoti skaists, interjers mājīgs, omulīgs un pārdomāts) vai "Rossini" (abi uz J. Alunāna ielas) un tur parasti ir cilvēki. Bet - padārgi. 7-8 Ls vidēji par otro. Lētāk ir ēst picu Rossini - ap 5-6 Ls par lielo.

No citiem - "Vīnoga" (Mazā Nometņu 34a)- mazs un omulīgs, vīni diezgan labā izvēlē (un ļoti labā cenu diapazonā par pudeli), otrie ēdieni ir ok. Man vislabāk garšo teļa gaļas podiņš. Otrie vidēji 6-7 Ls, bet pilnībā pietiek ar vienu pamatēdienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2011-12-05 15:11 (saite)
Bet nu, ja nav spiediena uz latvisko, tad es vestu uz Tokyo city ēst suši. Tur vienmēr ir cilvēki, arī darbdienās un tur var dabūt Valmiermuižas alu. Izdevīgs suši piedāvājums (pasūtot jebko no suši dabū otru tādu pašu porciju bez maksas) un garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2011-12-05 15:14 (saite)
liels paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2011-12-05 15:15 (saite)
ā, vēl: neiburgs nav foršs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 15:19 (saite)
Es pēdējo reizi tur laikam biju pagājušajā gadā un es ieteiktu, jo man patika interjers un ēdienkarte vienmēr bija inčīga un pārdomāta, bet pāris reizes cibā ļaudis rakstījuši, ka price performance pieklibo, bet gan jau ok.
Itāļiem jau tāpat būs grūti ar kaut ko izpatikt, jo viņiem ir pārāk kruta tā gastro kultūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2011-12-05 18:13 (saite)
Aizej uz Trīs pavāru restorānu Jēkaba Kazarmās; tas ir jauns un foršs, ar labu noskaņu un garšām arī. Lēti nav, bet kā pasākums un kā piedzīvojums stāstam par gaumīgu un modernu Latvijas virtuvi: lielisks. Vēl noteikti arī Kaļķu vārti, tie gan tādi pastīvi. Ja ko ģimeniskāku- varbūt pat Muklājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 20:40 (saite)
Rēcīgs nosaukums ģimeniskam restorānam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-12-05 20:42 (saite)
heh, jā. ģimeniskumu šeit es domāju no kroga uzturēšanas viedokļa: tur rosās visa ģimene.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 20:47 (saite)
Tikai šie kaut ko ne pa prātam kursuzsauks.lv izdarījuši: http://kursuzsauks.lv/?pid=menu&iid=2158

Vēl moš ok ir tas Kalnciema ielas restorāns "Māja", bet neesmu bijusi, liekas, ka tur baigi dārgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-12-05 20:51 (saite)
Tas vairs nav, tur rosījās Sirmais, restorāns nobankrotēja un tagad Sirmais, Dreibants un vēl (aizmirsu, kas) ir tajos Trīs pavāros. Tur ir atvērtās virtuves princips, gatavo acu priekšā, stāsta par procesu un visām garšām. Noteikti, ka nīgriem un noslēgtiem pilsoņiem tas šķistu too much, visas šitās mērču tekstūras apspriešanas ar pavāru un mērces spiešanas uz papīra, bet man tiešām šķita forši un krietni atšķirīgi un arī, kvalitatīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 21:28 (saite)
Kādas tur cenas? Piemēram, gaļas pamatēdieniem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-12-05 21:31 (saite)
Man šķiet, ka steiks bija ap astoņiem, deviņiem latiem, pagaršoju- bija ļoti lielisks. Divatā, man ēdot gaileņu biezzupu un salātus, sabiedrotajam steiku un uz abiem noknakstot ļoti vieglu sorbetu, lietojot vīnus samaksājām kādus Ls 30.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2011-12-05 21:37 (saite)
re: http://pusdienas.wordpress.com/2011/09/27/tris-pavari-triskarsi-parsteigumi-jeb-tam-labam-bus-augt/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 23:05 (saite)
Varbūt kādreiz būs jāpamēģina. Bet tad tās cenas nekur nevar redzēt un rēķinu ierauga tikai beigās? Man tas liktu stresot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-12-05 23:13 (saite)
Vispār, man (ļoti miglaini gan) šķiet, ka cenas bija fiksētas vismaz vienā no abām ēdienkartēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-06 11:36 (saite)
Nu tad jau kaut kad būs jāaiziet un jāiečeko modernā gastrõlatvija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?