tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2011-12-04 22:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:restorāni

Ostas skati
Mēs dzīvojam kā padomju laikos un ēdienu saņemam apmaiņā pret kuponiem. Tādiem, kurus var iegādāties visādos tur "esam žīdi" portālos. Tā nu šovakar nolēmām aiziet uz "Ostas skatiem" (kuponi par 15 Ls, lai var pasūtīt par 30 Ls). Pirms tam rezervēju galdiņu pie loga (kaut arī pēc tam pa logu laukā paskatījos varbūt kādas divas reizes). Tagad es domāju, ka daudz krutāk būtu sēdēt pie viscentrālākā galdiņa. Varbūt pat rezervēt nevajag, jo bez mums tur bija tikai viena kārtējā laimīgā ģimene, kura vakariņoja klusējot un pēc tam beibe kaut ko skatījās savā mobilajā.
Interjers. Man patika - uz skaistiem galdiem (metāla kājas + virsmai masīvs lakots koks) stāv romantiska stikla vāze ar sveci, bet katram priekšā noklāta melna papīra loksne kā galdauts ar spožiem, labi nospodrinātiem galda piederumiem. Visvairāk man patika krēsli, kas bija apvilkti ar melniem/tumši pelēkiem (grey 87%) pārvalkiem. Viesmīļi melnās formās, slaidi, jauni un diezgan smuki (tikai rēķināt gan neprot - 4 alus gan rēķinā bija ierakstījuši, bet kopsummai pieskaitījuši tikai vienu; mēs gan viņiem parādījām matemātiku).
Ēdienkarte. Kaut arī atradu dažas gramatiskās kļūdas (kokteiļu nosaukumos)...:D Ēdienkarte nebija pati plašākā, ko esmu redzējusi, bet priekš manis - pietiekama. 5 aukstās, 5 karstās uzkodas, vairākas pastas, pa kādiem pieciem zivju, gaļas ēdieniem un kaut kādi 4 saldie, kas mani nekad neinteresē, jo es neesmu no tām sievietēm kurai šokolāde liekas labāka par seksu un kuras garšas kārpiņas viļņojas simfonijā ēdot tiramisū vai kādu citu sū.
Ēdiens. Porcijas nav diženas, toties ir iespringts uz noformēšanu un to, lai tas, kas uz tā šķīvja uzlikts, garšotu. Uzkodai izvēlējos tīģergarneles, kuras bija draudzīgi kopā sakabinātas un uztupinātas uz krēmveidīgas un ļoti garšīgas masas (droši vien, ka daudz kaloriju), savukārt apkārt mazās čupiņās bija izkārtotas nelielos gabaliņos sagrieztas šitaki sēnes. Savukārt kā galveno pasūtināju zivi - jūras zeltaino karūsu vai jūras vilku, ja pareizi atceros. Viesmīlis pajautāja vai vēlos zivi atkaulotu un es vēlējos gan. Draugs izvēlējās Cēzara salātus un steiku. Steiks bija garšīgs. Mana zivs atpeldēja kopā ar diviem maziem puskartupelīšiem, jauku kabaču un tomātu simbiozes tornīti un mazām, saldenām ķirbja bumbiņām. Garšoja labi.
Dzērieni. Jē, Valmiemuižas alus (2Ls par 0.5)! Vīns pudelēs par 12 Ls un dārgāk.
Atrašanās vieta. Lūk, šis ir reāls mīnuss, jo, tā kā restorāns atrodas tālu iekšā Ķīpsalā un sabiedriskais tur nekursē, tad vienīgais veids, kā tur nokļūt ir vai nu ar auto vai arī ar kājām. Ar auto baigais mīnuss - kāds nevar dzert. Un kas tā par iešanu uz restorānu, ja nevar iedzert? Ar kājām - patālu. Mums no mājām pa šortkatu ejot (pāri slepenajam tiltam un tad caur visādiem šaubīgiem celiņiem (īstais veids kā iet uz restorānu :)) tas aizņēma kādas 15-20 minūtes. Atpakaļ nākot aizņēma 14, jo mēs bijām jautri un laiks skrēja.

Kopsavilkums. Bez atlaižu taloniem iet uz turieni būs dārgi - jārēķinās ar kādiem 30 Ls divām personām, jo nu ar pamatēdienu vien varētu būt drusku mazuma piegarša. Dārgākais no ēdieniem, šķiet, ka bija steiks - 9,90 Ls. Zivju ēdieni - ap 8 Ls. Uzkodas/salāti - 2,9 - ~5 Ls. Zupas - ap 3-4Ls. Un gribētos vairāk cilvēku, tas noteikti radītu vēl foršāku atmosfēru. Domājams, ka visa vaina dislokācijā - pārāk tālu no visa. Tomēr aiziet var, vismaz vienreiz (kad gribas aiziet kaut kur, nezin kur). Vispār, transports tomēr ir - kaut kāds mikriņš reizi stundā, pēdējais no restorāna gala centra virzienā atiet 20:10 (katru dienu). Kādi 300m būs līdz pieturai no restorāna jāpaiet.

http://www.ostasskati.lv/ (sadaļa restorāns - tikai pamatinfo un dažas bildes)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barbala
2011-12-05 20:51 (saite)
Tas vairs nav, tur rosījās Sirmais, restorāns nobankrotēja un tagad Sirmais, Dreibants un vēl (aizmirsu, kas) ir tajos Trīs pavāros. Tur ir atvērtās virtuves princips, gatavo acu priekšā, stāsta par procesu un visām garšām. Noteikti, ka nīgriem un noslēgtiem pilsoņiem tas šķistu too much, visas šitās mērču tekstūras apspriešanas ar pavāru un mērces spiešanas uz papīra, bet man tiešām šķita forši un krietni atšķirīgi un arī, kvalitatīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 21:28 (saite)
Kādas tur cenas? Piemēram, gaļas pamatēdieniem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-12-05 21:31 (saite)
Man šķiet, ka steiks bija ap astoņiem, deviņiem latiem, pagaršoju- bija ļoti lielisks. Divatā, man ēdot gaileņu biezzupu un salātus, sabiedrotajam steiku un uz abiem noknakstot ļoti vieglu sorbetu, lietojot vīnus samaksājām kādus Ls 30.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2011-12-05 21:37 (saite)
re: http://pusdienas.wordpress.com/2011/09/27/tris-pavari-triskarsi-parsteigumi-jeb-tam-labam-bus-augt/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-05 23:05 (saite)
Varbūt kādreiz būs jāpamēģina. Bet tad tās cenas nekur nevar redzēt un rēķinu ierauga tikai beigās? Man tas liktu stresot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-12-05 23:13 (saite)
Vispār, man (ļoti miglaini gan) šķiet, ka cenas bija fiksētas vismaz vienā no abām ēdienkartēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2011-12-06 11:36 (saite)
Nu tad jau kaut kad būs jāaiziet un jāiečeko modernā gastrõlatvija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?