tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2010-11-30 10:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Atrasts jauns drāžamzirdziņš - demogrāfija. Turklāt, jāvairojas tāpēc, lai latvieši neizmirtu un labākas statistikas vārdā. Vēl mani nereāli fascinē šādi teikumi "Ja Latvija katrai mammai būtu divi bērni.....taču Latvijā vidēji uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā ir tikai 1,3 bērni" - man gribas ironiski smieties un teikt: "Nabaga tēvi, tiem vispār neviens bērns nepaliek" vai arī "Toties, ja katram bērnam Latvijā būtu abi vecāki un bērns augtu pilnā ģimenē...".
Toties manos laukos vienā lupatlašu ģimenē ir 6 bērni, visi stulbi, netalantīgi, zaglīgi, no kuriem viena, kurai vēl nav 18, jau ir savairojusies tālāk (protams, bērna tēvs ir tikai teorētisks, ne praktisks). Demogrāfiskais sprādziens in ya face.
Man liekas, ka jātiecas uz to, ka bērns tiek ieplānots tad, kad esi tam gatavs un kad vari viņam dot ģimeni, mīlestību, mājas.
Upd. Bet vispār es domāju,ka cilvēkam (un te es visvairāk domāju sevi) ir jātiecas uz to, lai viņš pats būtu laimīgs. Man liekas, ka tas ir vissvarīgākais. Jo man šķiet, ka laimīgs cilvēks nodara vismazāk pāri citiem un ir vairāk spējīgs dot kaut ko citiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antons_v
2010-11-30 10:51 (saite)
Jo mazāk cilvēks savā attīstībā ir attālinājies no dzīvnieka, jo vieglāk (stulbāk, traģiskāk, bezjēdzīgāk) viņam sanāk vairoties. Bet tā tas ir bijis visos laikos, tā, ka nekā jauna. Stulbi ir tas, ka normāli indivīdi nerada pēcnācējus, jo vēlas septiņreiz nomērīt un desmitreiz pārdomāt, kā rezultātā daudziem sanāk pārgaidīt, jo ideāli apstākļi nebūs nekad (piezīme protokolam: šis teikums nav adresēts tev, bet domāts vispārīgi).

Secinājums, tātad, ir šāds: valsts statistikas līmenī demogrāfija ir mūžīgs kompromiss starp kvalitāti un kvantitāti. Ja gribas, tad var mēģināt šajā apstāklī meklēt ironiju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-11-30 10:57 (saite)
Es nerunāju par ideāliem apstākļiem, es runāju par to, cik daudz nelaimīgu māmiņu es esmu redzējusi. Nelaimīgus tēvus gan tā pamazāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2010-11-30 11:13 (saite)
būt laimīgai vai nelaimīgai māmiņai principā ir katras pašas ziņā un tam nav pilnīgi nekada sakara ar demogrāfijas veicināšanu, bet drīzāk ar privatajiem laimes kritērijiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-11-30 11:20 (saite)
Jā, es tev daļēji piekrītu - sievietēm vajadzētu vairāk domāt par to, kas viņas dara laimīgas un tad, man šķiet, nelaimīgu māmiņu būtu mazāk, jo daļa nemaz par māmiņām nekļūtu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-11-30 11:20 (saite)
Un tādējādi tas ietekmētu demogrāfisko situāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meiteens
2010-11-30 13:39 (saite)
rakstu "piekrītu pilnībā" zem tavām pēdējām divām rindkopām.

(Atbildēt uz šo)


[info]miss_slim
2010-11-30 14:44 (saite)
Kvalitāte, nevis kvantitāte. Āmen!
Bet par to laimīgo vecāku padarīšanu - iespējams, ka manā vecumā citiem sajūtas ir citādākas, bet es par bērniem pat domāt nespēju, jo man šķiet negodīgi pret nākamo personību tas, ka es nespēšu tam iemācīt to, ko pati vēl pagaidām mācos. Naudas faktors būtu pat sekundārs.
Bērns nav eksperimentu lauks.

(Atbildēt uz šo)


[info]fraktaalis
2010-11-30 16:51 (saite)
Lai domātu par sevi un savu laimi nekādas īpašās spējas un māka nav nepieciešama. Ir viegli būt egoistam. Tieši bērna pieteikšanās, manuprāt, var kalopt kā pirmais "pavērsiens" tam, lai tu sāktu pārstāt būt egoistisks un savas vajadzības noliktu otrajā plānā. Vismaz ar mani tā bija. Jāatzīst, ka pirms tam gan domāju pavisam citādi un, iespējams, ka tu nemaz nevari savādāk domāt, līdz kamēr ar tevi pašu tas nav noticis. Par to, ka ir negodīgi pret jauno personību, ka nevarēsi viņam kaut ko iemācīt un tmldz, protams, bet, ja visi tā domātu, tad daudzi no mums pasaulē nemaz nebūtu radušies. Vai tā būtu labāk? Var jau būt. Taču, manuprāt, ir daudzas lietas, ko mēs nenosakām paši un kas nav mūsu varā, kas ar mums vienkārši "notiek". Gudri spriedelēt par to kā vajadzētu un kā būtu labi jau var un tas arī daudz tiek darīts, bet, kad reālā dzīve tev liek ar ko tādu saskarties aci pret aci, tad nekādas ētikas teorijas un aprēķini nelīdzēs, būs vienkārši jādzīvo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-11-30 17:10 (saite)
Tipiska sieviešu domāšana. Nav mūsu varā, vienkārši notiek. Nez, lietojot hormonālās vai prežus itin labi var regulēt to, vai sieviete paliek stāvoklī vai nē. Man kaut kā ir izdevies 7 gadus būt ārpus kaut kādas mistiskas varas un vienkāršas notikšanas (tas izmaksā apmēram 10 Ls mēnesī). Un kāpēc gan man (vai kādai citai) būtu jāgrib pārstāt būt egoistiskai? Kāpēc? Un kāpēc tieši bērns mazina egoismu? Var taču būt nesavtīgs arī pret kādu citu. Pret mīļoto, pret vecākiem, māsu, brāli. Un vēl var arī adoptēt kādu no tiem bērniem, kuru vecāki ir nofeilojuši "pavērsienā", kur viņiem vajadzēja kļūt mazāk egoistiskiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2010-11-30 22:46 (saite)
Un sievietēm paliks aizvien vieglāk kontrolēt - 1/3 Eiropiešu vispār esot neauglīgi. Heisā hopsā, un nekādu problēmu, un nekādu iekrišanu, visas kontracepcijas strādā 100%!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-11-30 23:26 (saite)
Dzīve bez ciešanām taču nav nekāda dzīve :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]up
2010-11-30 19:02 (saite)
btw, taada "esi gatavs beernam" nekad nav. taapat kaa riiga nekad nav gatava. vienmeer var atrast kaadu iemeslu vai kaadas shaubas kaadeelj vinju neieviest. un kas attiecas uz stulbajiem, netalantiigajiem un zagliigajiem beerniem, arii no nelabveeliigas vides ir ceelushies gjeeniji un vispaartikushaakajos un attiistiitaakajos sabiedriibas slaanjos dzimushi noziedznieki un moraalas padibenes. taa kaa tas viss nav tik viennoziimiigi. nav viss tikai balts vai melns.

es to esmu teikusi un varu atkaartot veelreiz - tie, kam beerni ir, nekad shajos jautaajumos nesapratiisies ar tiem, kam vinju nav. gluzhi taapat kaa paeedushais nesaprot neeedusho un vegjetaarieshi galjeedaajus un musulmanji kristieshus. that's the way it is.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnupr
2010-12-01 00:23 (saite)
bet stulbi ir arī nosodīt tos, kam bērnu nav. rādīt ar pirkstiem: "re, re, tev nav bērnu!" vai arī: "katras sievas sūtība ir būt mātei" utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-12-01 09:15 (saite)
Hehe, kad cibā man ir bijis kāds kašķis, tad ir gadījies diezgan bieži, ka iebāž acīs, ka mani neviens neprec un neapgrūsnina - kā tādu kvalitātes zīmes trūkumu :) Kad citu nav ko pateikt, tad parasti cenšas sist pa tām divām vietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?