Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2021-07-17 10:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par šašliku
šašlika marinēšanas mākslā var izdalīt divas domas skolas - armēņu un gruzīnu
tālāk vēl iet variācijas uz āzijas pusi, nu jūs jau ziniet, ka ne tikai garšvielu specifikas ziņā, bet jo mazāki gaļas gabaliņi, jo tālāk āzijā

kur šajā saistībā atrodas latvijas šašlika cepšanas tradīcija?
nu, ar armēniju viņai toč nav nekāda sakara, tā drīzāk atrodas kaut kur starp gruzīniem un padomju miesnieku radīto samērā bēdīgo mantojumu
(lai arī es esmu par baziliku, nevis ziru)

karoče, gruzīnu šašliku es laikam samarinēt spēšu vienmēr
kamēr armēņu; oh, armēņiem ir megalomegamānija uz apjomiem
tēvocis levāns saka, ka vajadzētu kaut ko uzkost, un pēc brīžā nepiespiesti kruķī ar rokturi uz ugunskura veselu aunu
te nav jautājums, kā to pagatavot, te ir jautājums, kā to fiziski dabūt līdz mangālam

milzīgas ribas
esmu redzējis video, kur maestro cep zivs šašliku no zivs, kas ir lielāka par viņu pašu
un kur viņš pie ararata ir atradis haizivi, nav skaidrs
tur krīt mamuti ar dinozauriem
bet labs čelendžs varētu būt


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2021-07-17 17:03 (saite)
Kādas tad ir tās armēņu un gruzīnu skolas?
Es marinēju minimālistiski - sīpolos, zaļumos un tuč garšvielās (pipari, koriandrs). Ik pa laikam nostaļģiski sagribas etiķī marinētu padomju šašliku, bet tāds vienmēr labāk smaržo, nekā garšo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2021-07-17 18:50 (saite)
malacis, antuanete, tu dari visu, kā vajag
manā izpratnē armēņu skola ir sīpoli, (vienmēr mazliet eļļa) + baziliks + eksperimenti ar pipariem pēc izvēles
gruzīnu skola ir sīpoli, (vienmēr mazliet eļļa) + zira + eksperimenti ar pipariem pēc izvēles

ar orālo tirādi par etiķi, citronskābi un cilvēka smadzenēm es uzstāšos nākamajā reizē olimpiskajā stadionā ar ruporu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-07-18 10:53 (saite)
Arī ar veco labo etiķi nav ne vainas. JA PROT. Tu, izskatās, neproti un tāpēc hipstero. Esmu taisījis marinādes no visa iespējamā. Sanāk labi no dažādām, tajā skaitā etiķainajām, bet katrai sava specifika un piegarša. Gaumes lieta. Ja neprot labu etiķa marinādi, tad droši ticams, ka neprot arī nevienu citu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2021-07-18 11:38 (saite)
es, protams, ka neprotu visādas fantastiskas etiķa marinādes. es neesmu psihiski nevesels, lai cūkgaļu bāztu etiķī, lai viņa tur, pirmkārt, sāktu šķīst un, otrkārt, lai etiķis nogalinātu jebkuru citu klātesošo garšvielu.

etiķa izmantošana cūkgaļas marinēšanā ir smags padomju laiku mantojums - kad miesnieki bija, maigi izsakoties, vāji kvalificēti, negrieza gaļu pa dzīslām, rezultātā daļa no materiāla bija tāda, kas nav paredzēta cepšanai, jo to sagrauzt nav iespējams, lūk, arī aizsākās etiķa šķīdināšanas kultūra (painteresējies vēl kādreiz, kāpēc mēs pilinām citronu uz zivs - tāpēc). vēl vari painteresēties pie etniskajiem recepšu autoriem par cūkgaļas un etiķa tēmu, ātri nokļūsi erevānas durkā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-07-18 15:54 (saite)
Kā hipsteris, kas domā, ka pieder pie kaut kādas izglītoto un pareizo šķiras, tev trūkst elementāru zināšanu. Etiķis nav labākais priekš marinādes, jo izsūc no gaļas tai raksturīgos aromātus un ilgtermiņā padara to sausu pēc cepšanas. Neesmu tā fans. Bet, ja mērķis ir uzbliezt ātru un vienkāršu marinādi, kuru tās pašas diennkts laikā cept, tad var uzrihtēt pat ļoti garšīgu šašliku, pie nosacījuma, ka ZINA, ko dara un saliek visu pareizās proporcijā, nenotur pārāk ilgi.
Tavs mēģinājums izlikties par drēbes pazinēju ir smieklīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2021-07-18 18:28 (saite)
labi, labi, esmu ahujā no etiķa eskperta )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-07-18 20:24 (saite)
tu esi arrogant twat. i give you that. Cik tev, ap 45? Un uzvedies vel ar vien kā tīnis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2021-07-18 20:34 (saite)
es ļoti daudz ko varu atļauties dēļ savas inteliģences

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-07-18 21:16 (saite)
Spriežot pēc taviem apziņas plūduma tekstiņiem, kuriem nav nekādas jēgas, tev ir sievietes smadzenes, tātad par inteliģenci pat nevar runāt. Dažādi jūtu uzplūdi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2021-07-18 22:28 (saite)
par jēgu neteiktu, esmu diezgan liels direct approach nevis interpretāciju cienītājs
pret feikņūzu listēm attiecos nu tā
manuprāt, sūdīga platforma, uz kuras būvēt popularitāti
lai arī izkaidējoša, kā viss infoteinments
turpini vien

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?