Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2021-07-17 10:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par šašliku
šašlika marinēšanas mākslā var izdalīt divas domas skolas - armēņu un gruzīnu
tālāk vēl iet variācijas uz āzijas pusi, nu jūs jau ziniet, ka ne tikai garšvielu specifikas ziņā, bet jo mazāki gaļas gabaliņi, jo tālāk āzijā

kur šajā saistībā atrodas latvijas šašlika cepšanas tradīcija?
nu, ar armēniju viņai toč nav nekāda sakara, tā drīzāk atrodas kaut kur starp gruzīniem un padomju miesnieku radīto samērā bēdīgo mantojumu
(lai arī es esmu par baziliku, nevis ziru)

karoče, gruzīnu šašliku es laikam samarinēt spēšu vienmēr
kamēr armēņu; oh, armēņiem ir megalomegamānija uz apjomiem
tēvocis levāns saka, ka vajadzētu kaut ko uzkost, un pēc brīžā nepiespiesti kruķī ar rokturi uz ugunskura veselu aunu
te nav jautājums, kā to pagatavot, te ir jautājums, kā to fiziski dabūt līdz mangālam

milzīgas ribas
esmu redzējis video, kur maestro cep zivs šašliku no zivs, kas ir lielāka par viņu pašu
un kur viņš pie ararata ir atradis haizivi, nav skaidrs
tur krīt mamuti ar dinozauriem
bet labs čelendžs varētu būt


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2021-07-17 17:03 (saite)
Kādas tad ir tās armēņu un gruzīnu skolas?
Es marinēju minimālistiski - sīpolos, zaļumos un tuč garšvielās (pipari, koriandrs). Ik pa laikam nostaļģiski sagribas etiķī marinētu padomju šašliku, bet tāds vienmēr labāk smaržo, nekā garšo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2021-07-17 18:50 (saite)
malacis, antuanete, tu dari visu, kā vajag
manā izpratnē armēņu skola ir sīpoli, (vienmēr mazliet eļļa) + baziliks + eksperimenti ar pipariem pēc izvēles
gruzīnu skola ir sīpoli, (vienmēr mazliet eļļa) + zira + eksperimenti ar pipariem pēc izvēles

ar orālo tirādi par etiķi, citronskābi un cilvēka smadzenēm es uzstāšos nākamajā reizē olimpiskajā stadionā ar ruporu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?