Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-09-18 21:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lūk, mums kārtējo reizi ir aizvēries mazais veikaliņš
"saulīte" neizturēja konkurenci. tur vienmēr strādāja tikai viens darbinieks, toties visās pozīcijās uzreiz, pārdevējas, administratora, krāvēja, etc - parasti tā bija padomju laiku pārdevējas tipa dāma, kas , pirmkārt, salauza sev roku, mēģinot uzlikt divu metru augstumā evian pudeles, pēc kā kļuva pavisam nikna un, kā dzirdēju, mēģināja apkrāpt vēlā vakara stundā iereibušus pircējus. neviens viņu par to īsti nevainoja, taču tālāk tā arī nevarēja

stafeti pārņem veikalu ķēde lats

ko lai saka, es latam ticu vēl mazāk nekā saulītei. lai izdzīvotu šajā dramatiskajā četru mazo apkārtnes veikaliņu biznesā (nekādu maksimu pie mums iekšienē tupa nav iespējams uzcelt), ir nepieciešams savs nouhau, lai cilvēki tur sāktu iegādātos svarīgāko dzīvei nepieciešamo - cigaretes un alkoholu. saulītei bija trīs trumpji. pirmkārt, tikai nesmejieties, bet zīgeristiskie banāni ar neticamām atlaidēm; vasarā bija ļoti jauki sestdienas rītā iegādāties pāris ķekarus. otrkārt 3,5 procentīgais sarkanais limbažu piens, kas bija lētāks nekā lielveikalos (ņemot vērā, ka rimčikā viņa vispār nav, lai necīkstētos ar paša rimčika produkciju, tiesa, no otras puses, pārsimts metrus tālāk atrodas tirdziņš, kurā ir vēl superkonkurētspējīgāki šajā ziņā izstrādājumi). treškārt, cukurs, lētāks nekā lielveikalos. vārdsakot, saulītei bija ar ko paņemt manhetenu.

kas ir labs veikalu ķēdē lats? vienīgais, kas nāk prātā, ir svaigas un smaržīgas siera būlciņas, tādas, kā veikalā pretī šverna bijušajam miteklim. tas arī viss. vairāk nekā uzvaroša tur nav, un es dodu latam pusgadu šajos apstākļos pret apkārtējo rajonu iepirkšanās tradīcijām, trīs konkurējošajiem mazajiem veikaliņiem, divām maksimām un vienu mego.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2016-09-18 22:14 (saite)
es tiešam nesaprotu, cik ilgi šitie visi vēl eksistēs. laikam, kamēr būs minimālā alga maza un skaidras naudas apgrozījums.

bet tā. kvartālā jābūt pāris lielveikaliem, itāļu, indiešu , ķīniešu (grieķu, vjetnamiešu) ēstuvei un pāris tabakas/loteriju/preses kioskiem:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-09-18 22:20 (saite)
piekrītu
un pie kioska ir jābūt pāris galdiņiem, kur var izdzert kafiju, izlasīt avīzi izlasīt mobilajā delfu ziņas un izsmēkēt pirmo cigareti dienā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]slepkava
2016-09-19 08:33 (saite)
latā ir lētais alus krietni lētāk, nekā rimi :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]slepkava
2016-09-19 08:34 (saite)
plus iļģuciemā viņā bija kaut kāds ļoti garšīgs biezpiens un krējums

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]missalise
2016-09-19 09:34 (saite)
Katrs Lats ir dikti atšķirīgs preču sortimenta ziņā, bet man viennozīmīgi patīk labāk par Saulīti. Es savējā iepērkos biežāk nekā tuvējā Maksimā, jo - tur nav tāda pūļa kā Maksimā, turklāt ir daudz tieši tādu produktu, kas garšo man. Daudz arī Latvijā ražotu produktu. Limbažu pienam un kefīram regulāri ir labas atlaides, jogurti tie, kas man garšo. Pašas labākās dilles - arī ziemas laikā. Garšīgi vietējie āboli. Vietējā maize. Un tur foršāka atmosfēra - visi pārdevēji ir latvieši un pircēji arī pārsvarā ir latvieši. Man patīk. Manējais ir uz Kuldīgas un Vīlipa ielas krustojuma.

(Atbildēt uz šo)


[info]sirdna
2016-09-19 09:59 (saite)
A Saulīte vai tad nebija tā pati Maxima kādā inkarnācijā?

(Atbildēt uz šo)


[info]termostats
2016-09-19 14:31 (saite)
Lats (tāpat kā Aibe) jau īsti nav ķēde, tā drīzāk ir franšīze ar relatīvi brīviem noteikumiem, zem kuras tads katrs tur saimnieko kā māk.

http://www.latts.lv/lv/ka-klut-par-lats-tikla-biedru

http://www.aibe.lv/lv/par-mums/par-aibes-tikla-dalibniekiem

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?