Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2006-01-16 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:selected

lūk, aizdomājoties par tēmu "malfoja tēls britu literatūrā". rodas vairāki asi jautājumi; faktiski tie ir drīzāk jautājumi par harija potera visspēcību. eto s kem on imejet delo?

malfojs taču grāmatā ir uztaisīts par naturālu mudaku , kuru uzskatīt par cienīgu pretinieku varētu tikai kaut kāds autistu koledžas absolvents. nu, piemēram, kaut vai tehniskais aprīkojums. Harijam ir tas neredzamības mētelis, izšķirošā brīdī viņam palīgā nāk šķirmice(!), nemaz nerunājot par visādiem zirgērgļiem un citām lietām. malfojam kaut kas tāds ir kādreiz bijis novērots? nav. viņa tētis luciuss varbūt ir atmetis uz mēnesi visus līzinga maksājumus, lai tikai varētu nopirkt savam dēlēnam jaunu slotu kvidičam. harijs jauno slotu iegūst no kriminālās un deviantās pasaules. t'fu!

labi, paņemsim kaut vai sabiedrotos. harija pusē ir: 1)Rons - lai arī pilnīgi bezjēdzīgs personāžs, toties viņa vecākiem ir ietekme Augšējās Struktūrās; 2)Hermione - kura atrisina lielāko daļu Harija problēmu, meitene ar izcilām zināšanām un attīstītu loģisko domāšanu, zelts ne cilvēks. Tagad paskatīsimies, kas ir malfojam: divi tukli deģenerāti, kuri nesaprotams kā vispār mācās skolā un iegūst cilvēciskas atzīmes. tas, ka burt viņi nemāk, tas ir 100 %. pēc idejas deģenerātiem vajadzētu vismaz izrādīt fizisko pārspēku pār harija grupējumu. vai viņi to izrāda? nē. viņi katrā grāmatā vienkārši kaut ko uzdirš un tad aiziet pa kaut kādām savām darīšanām aka Gorčeva bomži. Skučno, devuški. Izcils pretinieks poteram.

roulinga nav lasījusi dikensu, mans secinājums.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]buks
2006-01-16 12:29 (saite)
Piekrītu. Harijs patiesi ir visai padumjš haļavščiks, kurš visur tiek cauri, pateicoties senču lauriem un Hermiones prātam (pašam viņam ar loģisko domāšanu un zināšanām tā pašvaki). Ne visai simpātisks, tb nekāds tipiņš, taču, būdams izteikta viduvējība, kam veicas loterijā, visnotaļ patīk mērķauditorijai - viduvējībām, kuras sapņo par veiksmi loterijā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2006-01-16 12:31 (saite)
runāsim atklāti - IT vidējā zvana menedžeris!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2006-01-16 12:32 (saite)
Nu bļīīnn!
Jūs ko,pilsonīt, piedzimāt jau pieauguši?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-01-16 16:00 (saite)
Nē, mūs Dikenss uzaudzināja. ;)

Kas attiecas uz G.Kasparovu, atņemot 2 neveselīgās attieksmes: a) fanātisms b) noliegums, kas balstīts uz piekasīšanos dēļ popularitātes; tomēr jāatzīst, ka šis tas Ms. Dickensai Jr. tomēr ir nodarījies greizi.

Grāmatas atkārtojas. Jā jā... struktūra ir tā pati, notikumi (sižets) ir līdzīgi, klimakss (pardon) ir tāds pats. Šīs nav sešas grāmatas par Kasparovu. Šī ir vienas grāmatas 6 versijas. Jo sanāk ļoti savādi. Jā, ir attīstība it kā. Jā, ir visvisādi notikumi, nupatās kā būs WW2 Ms.Dikensas izpildījumā acīmredzot. A mūsu draugs Kasparovs paliek nemainīga vērtība! Excuse my French, bet cik ilgi?!

Okei, varbūt pēdējā grāmatā kaut kas notiek - man tā šķiet (atvainojiet, ja kļūdos, man ar šīm grāmatām ir tā, ka izrauju pa nakti un tad izmetu, jo pārlasīt jei bogu negribas, bet neizlasīt arī nevar) - bet too late, too late... un tas pats izskatās tāpēc, ka autore ir izmetusi savu varoni no Privet draiva un nu īsti nesaprot, kur viņu iebāzt TĀ LAI LIELĀKĀ DAĻA NOTIKUMU JOPROJĀM NOTIKTU SKOLĀ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2006-01-16 16:11 (saite)
Respektīvi, es gribētu pasvītrot, ka pat ja rakstnieks raksta par, teiksim, drēbju pakaramo, viena no šī darba būtiskām īpašībām - vienalga bērnu vai pieaugušo literatūrā,- ir _pasaule_, kurā kaut kas notiek ar šo pašu drēbju pakaramo. Tā var būt implicīta pasaule, tā var būt detalizēti izdomāta vai kāda. Bet labā literatūrā, manuprāt, šī pasaule veido kopainu. Rovzlingzas garijpotera pasaule sastāv no drumslām, kuras tiek lipinātas kopā katrā nākošajā darbā par jaunu. Rezultātā garijpoters nedzīvo laikā, bet tikai telpā. Un tas šermina.

/Grrr

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

varbūt šis nevietā, tomēr:)
[info]jubilacija
2006-01-16 16:06 (saite)
Vakar lasīdama piekto grāmatu kārtīgi sasmēju - kad Haris plosās, ka viņš, viņš, viņš visu sadarījis, a Ordeņa biedri un paša draugi veselu mēnesi notur šo pie Dērslijiem un nestāsta ne nieka:) Tāda pubertātes pašvērtējuma krīzīte, ka prieks:)))
P.S. Bet vispār tā Ketlīna tomēr drusku nekonsekventa - Kad Harijs 4. grāmatā ar Voldemortu kapos cīkstās, Ministrija viņa buršanos nepiefiksē... Bet, kad 5. gr. Atprātotājus izdzenā - šeku reku, klāt esam - veselu tiesu sarīko:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?