Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2014-05-08 12:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādēļ mēs atļaujam vai netļaujam sērot par cilvēkiem, kas ir krituši karos, tajos gadījumos, ja kritušajiem ir palikusi ne tikai ģimene (kas var sērot atlikušās 364 dienas gadā), bet piemēram, dzīvi pulka vai bataljona biedri, cilvēki, kas aizgājušajiem uz brīdi ir bijuši tuvāki un svarīgāki cilvēki, nekā mājās palikusī ģimene? Īsāk sakot - tā arī uz kādu laiku līdz granātas sprādzienam bija aizgājušā ģimene.

Tajā taču nav nekādas politikas, tās ir tīri savstarpējas attiecības

Es nesaprotu, ko nozīmē SVINĒT 9.maiju, kādas kapos var būt svinības un dejas. Kaut kad sen mēs runājām LJ ar tikpat saprātīgu biedru,kas teica - Tajā Brīdī Tuvākajiem ir jābūt tiesībām atvadīties no sava drauga, no cilvēka, kas ir cīnījies vienalga kurā pusē, bet tomēr bijis viņu draugs.

Šodien oficiālajai Krievijai opozicionārā forumā zviedz par krievu meiteni, kurai džeks bija aizbraucis, tipa, Karot uz Slavjansku un gājis bojā no lodes. Nē, nu viss it kā skaidrs, meitene dura, džeks vēl grandiozāks idiots, bet hanyways, tas nav pareizi un tam tā nav jābūt.

Artēmijs Ļebeģevs atreferē veterāna Ņikuļina atmiņas par karu, moments,kas man iekrita acīs

Мне пришлось быть в Двинске на местах захоронения наших солдат. Латыши — люди, в общем-то, жесткие, не сентиментальные, да и враждебные нам, сохранившие, однако, утраченные нами моральные принципы и культуру, — создали огромное, прекрасное кладбище. Для каждого солдата небольшая скромная могила и цветы на ней. По возможности найдены имена, хотя неизвестных очень много. Все строго, человечно, во всем — уважение к усопшим. И ощущается ужас боев, грандиозность происшедшего, когда видишь безграничное море могил — ни справа, ни слева, ни сзади, ни спереди не видно горизонта, одни памятники! А ведь в Латвии за короткое время боев мы потеряли в сотни раз меньше, чем на российских полях за два года! Просто там все скрыто лесами и болотами. И никогда, видимо, не будет разыскана большая часть погибших.

Ko es vēlos pateikt. To, ka mūsu attieksme pret aizgājušajiem ir vienmēr bijis stūrakmens mūsu planētas civilizācijai. Vienkāršāk izsakoties, mēs arī kļuvām par civilizāciju tajā brīdī, kad iemācījāmies aprakt savus aizgājušos un tikai pēc tam iemācījāmies strādāt ar mālu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]biezpientaure
2014-05-08 13:50 (saite)
tāpēc vajag čmorīt tibetiešus, kuri mirušos aprok reti un negribīgi?
jeb tas par to izbarošanu putniem ir vairāk mīts turistiem?

ja jau par iemācīšanos, tad laikam jāiemācās attieksme, bet fiziski tur, kapi vai vienkārši piemiņas vieta, vai tam ir izšķirīga nozīme?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2014-05-08 14:05 (saite)
tev taisnība, kultūras ziņā fundaments slēpjas nevis konkrētos rituālos, bet attieksmē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2014-05-08 14:21 (saite)
ja es savu attieksmi paturu pie sevis un nedemonstrēju caur rituāliem, tad neviens par to tā arī neuzzin, tas no otras puses.
es, teiksim, nespēju sevi identificēt kā kapu svētku dalībnieku, tātad vērotājam no malas es neesmu atšķirams no bidlas, kam nospļauties par aizgājējiem un dzimtas egregoru.

tātad, vai kultūra maz ir iespējama bez rituāliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2014-05-08 17:43 (saite)
patēriņa struktūra vairāk demonstrē kultūru nekā rituāli.
tu esi tas par ko maksā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2014-05-08 14:10 (saite)
hme.

a)laikam par letonisko kapu kultūru nav dzirdējis;
b)nopietni, pat te nevar beigt dirsties? "да и враждебные нам";
c)tāds kapu lauks reāli eksistē?

(Atbildēt uz šo)


[info]tipa75
2014-05-08 15:01 (saite)
Bez saknēm nav lapu, bez pagātnes nav nākotnes.
Arī krievu tautai ir savas tradīcijas, tikai, diemžēl, laika gadā daudzas ir neglābjami zaudētas.
Daugavpilī kapos ziedi padomju kritušajiem - protams, pat norma. Citviet Latvijā tie brāļu kapi ir sakopti un ziedos vien atsevišķos datumos.
9.maijā Daugavpilī visiem interesentiem ir iespēja redzēt un fotografēt, kā klasēm vien bērni zili baltās kleitās ar sarkanām tulpēm organizēti dodas uz Padomju karavīru kapa vietām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sirdna
2014-05-08 15:14 (saite)
Rūpīgi apejot ukraiņu kapus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?