Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2012-11-12 12:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par sho
es pats personiski paziistu divus cilveekus, kas straada narkologjijas sfeeraa, tie ir ljoti sakariigi un sapraatiigi cilveeki, kuru viedoklii par dazhaadaam ar mediciinu saistiitaam teemaam es, teiksim taa, nopietni ieklausos. tachu, kad runa aiziet par legalaizu, vinjos pamostas Aarsti Ar Hipokraata Zveerestu, kas uzskata, ka vislabaak buutu vispaar aizliegt visu nahuj, cigaretes, alu un viskiju, nu aptiekaa var paardot simts gramus viina, lai pareizi izceptu piili.
"bldzhad", saku, "es masu medijos to vien dzirdu, kaads gan drausmiigs posts ir narkotikas. bet in real life es no tevis dzirdu, ka tev 30-gadiigi cilveeki mirst uz rokaam no alkohola. 30-gadiigi! un par sho teemu vispaar neviens nerunaa, iznjemot tevi. tu tachu aardies, ka laukos ar stipro alu cilveeki atmet slidas, kameer no ar likumu aizliegtaas marihuaanas nekkadu liikju un nepatikshanu nav. un nevajag tikai iedomaaties, ka kaut kaads suuda likums attur cilveekus no lietoshanas vai izplatiishanas. attur apmeeram tikpat, kaa savulaik polshs taksista bagaazhniekaa. valsts vieniigaa probleema ir, ka taa no shii biznesa neieguust ne kapeiku, a pastaavees shis bizness taapat, vienalga, vai tas kaadam patiik vai nepatiik"
"aizliegt visu nahuj. nu bishkinj var", taada ir aarstu niilzirdziskaa nostaadne.   
     


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Legalize!
[info]po
2012-11-12 13:22 (saite)
pašreiz savā pasaulē varu atrast maz ko nejēdzīgāku un "ļaunāku" par marihuānas aizliegumu - sentiments kā pie raganu prāvām, kad jāmaitā dzīvu cilvēku dzīves, bet kaut kādā veidā grāmata vai varbūt ne grāmata to laikam attaisno - vismaz kāds tā teica, un es Viņiem ticu

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2012-11-12 13:23 (saite)
Kas tur dīvains - ārsti alko lietošanas sekas redz teju katru dienu. Vēl man šķiet, ja cilvēki dzertu normālu šmigu, nevis tos sūdus ko tagad (es nerunāju par gulbenes dzelteno, bet visu to, kas ir veikalu plauktos), un pāris reizes gadā nevis pāris reizes nedēļā vai pat dienā - arī nebūtu tik traki, kā tagad. Savukārt, ka visi tie, kuri tagad ikdienā džahā šmigu, pārietu uz merīdžeinu un to ražotu katrā novadā, pēc 10 gadiem viss būtu kā tagad, tikai imesls būtu cits.

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2012-11-12 13:35 (saite)
Ai, visiem šiem hipohrātiķiem ir viens, viņuprāt, dzelžains pierādījums - "pētījumi rāda, ka vairums no tiem, kuri lieto geriku vai vēl ko smagāku, pirms tam ir kaņepi lietojuši". Viņi nav attapuši pamērīt, cik no tiem iepriekš ir alko vai skābētus gurķus lietojuši.

Otrs arguments - ai, pietiek ar divām baisām nelaimēm, alko un tabaku, kur nu vēl kaņepi?! Nevienam no šiem neienāk prātā tas, ka iespējams, daudzi cilvēki alko vietā sāktu to pašu kaņepi lietot un nav redzējuši un negrib redzēt slaveno tabulu. Alko lobijam gan šis ienāk prātā, viņi ir gatavi visus medicīnas darbiniekus apbērt ar sevis organizetiem pētījumiem, datu kopām un visa veida statistiku:))

(Atbildēt uz šo)


[info]watt
2012-11-12 15:07 (saite)
ak tad lai krimināllikuma pantu labotu (atceltu) vispirms jāizlabo satversme? ko tas Rihards Kozlovskis (RP) tur savā galvā pīpē? (nav jāatbild)

man domāt, varētu kaut vai visu krimināllikumu atcelt, ja ir politiskā griba, un nekāda satversme neko netiks, nav staversmē noteikuma ka obligāti jābūt tādam likumam, un obligāti tādā likumā jabūt pantam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-11-12 15:18 (saite)
domaaju, muusu valstii tas nav tik ljoti politisks jautaajums (un basnjaam par alkolobijiem es ne paaraak ticu), kaa tas, vai legalaiza idejai ir iespeejams kaut kaads kompetents atbalsts no pashiem aarstiem.
dakteri ir pret, un uz vinju viedoklja arii balstaas visa shii bezjeedziiba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2012-11-12 15:22 (saite)
dakteri vispaar no ekonomikas neko nejeedz, taapeec jau slimniicaas taads totaals bardaks. arii no cilveektiesiibaam viņi jēdz maz.
reku materiāliņš ar skarbiem skaitļiem: http://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2012/11/legalising-marijuana

"In Mexico relatively few people take drugs. But many are murdered as a result of the export business. About 60,000 have been killed by organised crime during the past six years."

"IMCO [Mexican Institute for Competitiveness] [...] calculates that the cost of growing marijuana legally is about $880 per kilo. Adding on a decent mark-up, plus the taxes that would be applied, it puts the wholesale price of Washington marijuana at just over $2,000 per kilo. The cost of illegally transporting the drug adds about $500 per kilo for every thousand kilometres that the drug is hauled, it calculates, based on the fact that pot gets pricier the further you get from the Mexican border. So smuggling legal Washington dope to New York, for instance, would add about $1,900 to the cost of a kilo, giving a total wholesale price not much below $4,000.

That would make it more expensive than imported Mexican pot. But home-grown marijuana is much better quality than the Mexican sort. The content of tetrahydrocannabinol (THC), the part that gives you the giggles, is between 10% and 18%, whereas in Mexican pot it is only about 4% to 6%. Once you adjust for quality, Washington pot would be about half the price of the Mexican stuff, even after it had made its expensive illegal journey to New York. IMCO reckons that home-grown marijuana from Colorado, Oregon or Washington would be cheaper than the Mexican stuff virtually everywhere in the country, with the exception of a few border states where the Mexican variety would still come in a bit cheaper."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2012-11-12 15:42 (saite)
tas, ka vinji nejeedz neko ekonomikas, nu vinjiem laikam arii nekas nav jaajeedz no taa
es driizaak domaaju, kas vinjus attur atziit vieglo narkotiku priekshrociibas pret smago alko. man saak likties, ka attur tas, ka nebuus redzami nekaadi momentaanie rezultaati, cilveeki uzvestos tieshi taapat, kaa vinji uzvedaas; aarsti neredz sho investiiciju demograafijaa. jo latvijaa buus jaapaiet vismaz vienai paaudzei, lai kaut cik mainiitos cilveeku ieradumi.
vieniigais, ko ir iespeejams dariit - pacelt sho jautaajumu plashaakaa sabiedriibas apsprieshanaa, lai beidzot vareetu visi pateikt savus argumentus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2012-11-12 15:24 (saite)
un, ble, ja cilvēki ar krokodilu duras, zinot ka tūlīt arī nosprāgs, par kādu aizliegšanas politiku tur vispār runāt?

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/99284/latvijas-narkomani-sapust-dzivi-lietojot-jauno-narkotiku--krokodilu-video

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2012-11-12 16:08 (saite)
No vienas puses, Satversmes tiesa un krimināllikums var iet atpūsties, no otras - ST jau neteica, ka glabāšana personīgām vajadzībām un lietošana ir obligāti jākriminalizē, bet gan, ka kriminālsods nav pretrunā ar Satversmi.

No trešās puses, legalizācijai tik vien vajag kā izvākt augus un THC no kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu saraksta. Pietiek noapdeitot MK noteikumus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-11-12 16:37 (saite)
nu jaa, tiiri tehniski it kaa viegli, kaut vai referendumu var zamochiit par godu.
netiiri tehniski jau klaastiiju, kur ir probleema.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kosmonavtovich
2012-11-12 16:09 (saite)
Nikotīnu un heroīnu - aizliegt
Alkoholam vajag parevidēt sortimentu (tas, ko sauc par alu plastmasas pudelēs, gāzētie padsmitgrādīgie kokteiļi...)
Amfetamīnu un kokaīnu pie ģimenes ārsta
Marihuānu - legalizēt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2012-11-12 16:34 (saite)
chuvag, tu esi dziivee kaadreiz saticis cilveeku, kas teiktu, nee, es tagad nedurshu sev veenaa, jo to aizliedz likums
lai izrubiitu sho biznesu buutu laikam jaaizdomaa aparaats, kas liktu aizmirst par shaadu vielu existenci. bet kameer shaada aparaata nav, ir pieprasiijums-piedaavaajums-tirgus
var spriest par to, ka aizliegsim kokteiljus un reaktiivo alu, tikai attieciigam kontingentam taapat buus nepiecieshami mazbudzheta dzeerieni, luuk, vinji arii dzers, iespeejams, kaut ko daudz sliktaaku par nosaciito vanagu, etc, etc

legalize everything!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2012-11-14 16:56 (saite)
Infantiliem mammučiem un papučiem (tiem, kuriem patīk sēdēt pie ruļļiem) riktīgi bail no brīvā tirgus. Vismaz var iekaifot par domu, ka kaut kādā nākotnē šitas civilizācijas pāraugtais šūpulis būs atstāts un pret dzīves procesu un individuālo atbildību būs pilnīgi cita attieksme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?